Ako a aké cviky môžem cvičiť?

jlp
4. dec 2011

Ahojte volam sa Placka a som zatial v nepotvrdenom 7 tyzdni. Kedze som aktivna, potrebujem sa hybat. Len prechadzat sa mi nechce a na predporodne cvicenia je este skoro. Co by som mohla cvicit? Prosim poradte. Dakujem

oskorusa
4. dec 2011

nemusíš poľavovať so svojho aktívneho života, tehotenstvo nie je choroba, ale určite by som ti nedoporučovala športy, kde je veľa doskokov - takže určite nie basketbal, volejbal, beh a podobne. Pri zimných športoch treba rátať aj s možnosťou zranenia druhou osobou, ale ja osobne by som sa nebála ani lyžovať, korčulovať. Plávanie je super - dodržiavaj prísne hygienu. Môžeš tancovať, zumba bez doskokov je ok. Yoga, pilates sú sice statické, ale veľmi prospešné. Ale uvidíš ako sa budeš citíť - v prvom trimestri možno budeš mať stavy totálnej únavy (je to individuálne) a potom neskôr ti už môže prekážať aj bruško. všetko dobré prajem.

zu2za3na
5. dec 2011

no ja by som chcela vedieť ako je to s lyžovaním, keďže ide zima...ja sa veľmi lyžovať neviem ale toho roku som si po veľkých zľavách kúpila nové lyže a chcela som lyžovať...lenže teraz som už v treťom mesiaci a doktor mi povedal, že sa mám vyhýbať pádom na bruško...nie je lyžovanie nebezpečné??? mám sa toho vzdať alebo skúsiť aspoň nejaký menší kopček? chcela by som lyžovať, ale keby to malo ublížiť bábätku, tak sa na to radšej vykašlem

cmeliatko
5. dec 2011

zuz2za3na - samozrejme ze je lyzovanie nebezpecne. neodporuca sa vobec

zuzikkaa
5. dec 2011

@zu2za3na lyzovat urcite nie!!!riskujes
@jlp ako ti uz napisala-ziadne cvicenie kde sa skace...plavanie,,pilates-ak nieje pre tehotne treba upozornit cvicitela lebo tiez by si nemala vsetky cviky... aj s tou unavou je to pravda 😅 ja by som to nijako nesilila 😉

zuzikak
5. dec 2011

Ja by som to s lyzovanim neriskovala. Ty sa mozes snazit vyhybat sa padu na brusko, no nikdy nevies, co vsetko ti ten pad ovplyvni a dopadnes zle. Potom sa budes trapit a vycitat si vlastnu hlupost. Ja byt tebou radsej nevymyslam. Ved si neni male decko. Tu jednu zimu to predsa vyzdrzis. 🙂 A potom, o 2 roky postav na lyze aj malicke ak chces a budes mat z lyzovania 2x taku radost 🙂

ivett1
5. dec 2011

ahoj, presne ako radia mamičky vyššie...cvičiť s mierou...a je tu ešte pár starších diskusiií na túto tému...mrkni aj tam, možno sú tam aj linky na konkrétne cviky... 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/ake-cviky-pocas-tehotenstva-su-idealne/
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/cvicenie-v-tehotenstve-ake-cviky-a-kedy-zacat/
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/co-je-v-tehotenstve-dovolene-a-co-by-sa-nemalo/

aliza
5. dec 2011

ja som cvicila pocas oboch tehotenstiev, pri dcere jogu a brusne tance a pri synovi som normalne chodila do posilnovne, zdvihala cinky, chodila na beziaci pas, stepper a rozne tie cardio pristroje, plavala som, dokonca do 8.mesiaca hrala tenis....a nic sa nestalo. Akurat tie prve 3 mesiace treba byt opatrna a volit nieco menej skakave. Yogu iba tehotensku, nakolko je par cvikov, ktore nie su vhodne pocas 1.trimestra a niektore cviky nie su vhodne ani v dalsom trimestri, aj tie brusne tance pre tehulky su fajn. Ak si aktivna a cvicila si aj pred tehu, tak nie je problem v tom pokracovat.

lucka1987
5. dec 2011

nemusis sa prilis obmedzovat pokial nemas prblemy (napr ja som mala od zaciatku rizikove, a krvacania apodobne, takze som mala zakazane aj vstat z postele) ale inak mozes takmer vsetko.. okrem lyzovania, vynechala by som aj nejake namahave posilovacie cviky.. mozes lahky aerobic, jogu pre tehotne, neodporuca sa jaza na koni, lyzovanie , korculovanie a sporty kde hrozia urazy.....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre