Aké železo sa podáva v tehotenstve?

klody1010
30. aug 2011

tablety boli take sulcove dvojfarebne.diky za odpovede 🙂

jasminet
30. aug 2011

aktiferrin compositum

murinka
30. aug 2011

aktiferin-brala som ich pri dcerke

danielik79
30. aug 2011

ja som pri obidvoch brala maltofer lekár mi kazal jesť kuracie pečienky lebo obsahujú vela železa samozrejme tepelne upravené

ianitka
30. aug 2011

Aktiferin, Maltofer, Sorbifer Durules, taku bordovobielu karbicku ma Tardyferon

jar89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jar89
5. máj 2012

Ahojte babenky keď vám môžem poradiť tak jednoznačne prírodné vitamíny pre bábätko, detičky a mamičku žiadne železo v tabletkách!!!!!!!!!!!!!! V mojom okolí tehotné mamičky a chudokrvné detičky konzumujú čučoriedkovú šťavu, sirup

mikella
7. máj 2012

mne predpisal doktor maltofer fol

danusskaaa
7. máj 2012

kedze ja som mala malo zelaza pred tehu, pocas neho aj teraz ked kojim a nechcela som byt stale len na liekoch, jeden 80rocny byvaly primar mi poradil toto: Kupit 3klince, poriadne ich umyt od oleja cim su nastriekane. ked su poriadne vycistene napychat ich to jablka, kde nechat postat 24hodin. Potom jablko zjest!
myslela som, ze je to somarina, ale skusila som a fakt pomohlo, odvtedy nemam problemy /stale mi trpli ruky pocas noci/ vysledky fajn a nastastie aj to jablko vobec zle nechuti, lebo to zelezo tam necitit! tak skus vyskusat, je to bez poskodenia pecene a hned ucinne, kedze sa to do tela dostane v potrave, ktora sa rozlozi ako ma... 🙂

sisaha
7. máj 2012

ja som dostala na predpis tardyferon fol... s postupnym uvolnovanim.
@jar89 - niekomu ako mne železo na prirodnej baze nepomoze...Jednoducho ja som chudokrvna cely zivot a dokonca ani tabletky mi to neupravia do normalu, ale iba po spodnu hranicu..

nikuska265
7. máj 2012

ja som musela užívať takmer celé tehotenstvo železo - ferratab

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka0202
7. máj 2012

Maltofer fol, Ferro-folgamma, Tardyferon fol.

cmulinko
7. máj 2012

Ja som uzivala Spatone...http://www.nelsonsnaturalworld.com/en-gb/uk/our... neviem ci sa na Slovensku uz predava.

evening_star
7. máj 2012

Ferro-folgamma - doktor tvrdil, že sa vraj najlepšie trávi.

zuzume
7. máj 2012

narosan cucoriedkovy - prirodny produkt..

januliku
7. máj 2012

Ferro-folgamma jednoznacne. Z tohto jedineho ma nezapekalo 😎

magali
7. máj 2012

ferro folgamma som mala aj ja, ale zapekalo ma takze namiesto dvoch som brala len jednu tabletku

mirr01
13. okt 2014

Spatone je už aj v Slovenskej a Českej republike, odporučam, lepši než akekolvek ine doplnky železa 🙂 pozrite tu - www.spatone.cz

maca283
1. dec 2014

Ak treba zelezo odporucam narosan cucoriedkový ma samozrejme aj ine vitaminy su tam prospešne pre babatko 🙂 www.just.sk

nutrimas
25. jan 2015

Namiesto zeleza v tabletkach uprednostnite zelezo v organickej forme, bez vedlajsich ucinkov ako je zapcha, nafukovanie a pod. Vysoky podiel zeleza a inych mineralov, vratane kys. listovej, ktr. je dolezita pre spravny vyvoj dietatka pocas tehotenstva, ma trstinova melasa. Mozete si ju pridavat do napojov, kase, jogurtu, tvarohu atd - 1PL denne namiesto sladidla.
https://www.modrykonik.sk/shops/detska-vyziva-p...
Taktiez zelezo v prir. forme obsahuje makovy alebo mandlovy olej, ktr. sa mozu navzajom aj kombinovat, 1KL rano a vecer.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

aicha15
25. jan 2015

ja som brala sorbifer durules

pianina
25. jan 2015

ja aktiferin comp. 🙂

evittam
25. jan 2015

Ja odporucam jedine od Jamieson,vsetky ostatne zapekali😉

amari
17. okt 2016

Má niekto skúsenosti s týmito prírodnými kapsulami železa https://www.lekarendoma.sk/produkt/fe-zelezo/ ?

dari226
17. okt 2016

hohes c stava

misko_alicka
20. okt 2016

Ja beriem FERRO-FOLGAMMA, predpísala mi ho lekárka a tiež sú to také predĺžené tobolky dvojfarebné... nemám žiadne problémy so zapekaním... ale teraz mi povedala, že ho mám dobrať a už mi bude stačiť výživový doplnok LadeeVita, kde je aj železo a kopu iných vitamínov a minerálov.

katarinakuc
14. mar 2017

Ahojte, ja beriem Globifer Forte. Je to nove hemove zelezo. Lekar mi ho predpisal teraz ked cakam druhe babo. Pri prvom som brala Ferro folgamma a mala som neuveritelne zapchy. Teraz som vybrala uz 2 balenie GLobifer Forte a nemam ziadne tazkosti. Dokonca sa mi zlepsil natolko krvny obraz, ze uz dalsiu liecbu nepotrebujem. Budem ho odporucat aj mojim kamoskam, je to neporovnatelny pocit a mozem sa tesit na novy prirastok do rodiny bez komplikacii 🙂

alzbetka13092015
3. apr 2017

Ahojte. Poraďte mi vaše skúsenosti? Môžem ferro folgamma užívať od kedy som zistila že som tehotná? Nejaký 4tyzden? Ďakujem

siska53
3. apr 2017

Ja som.uzivala acidofolan. Ten jediny vraj nezapeka. A tak aj bolo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre