Baby ake vitaminy ste papali a boli ste snimi spokojne hlavne na zaciatku tehotenstva kedy je to najdolezitejsie 🙂 ?
vitaminy len z casu na cas na zaciatku akurat kys. listovu ked sa to prehana s vit. babatka su zbytocne vacsie aspon to hovoril moj Dr.
Ked ti nejake bude trebat,tak ti doktorka odporuci,inak netreba zbytocne
Ahoj, ja som užívala v prvom trim.Calibrum a v treťom od Jamiesonu. Dôvod bol ten,že som stale mala chuť na nezdravé jedla 🙂 a nemala som šancu pokryť potrebu vitamínov. V 3.trim.som si dávala každý druhý deň jednu tabletku. Schválil mi to aj moj gynekolog. Samozrejme, snažila som sa jesť aj vitamíny v prirodzenejsej forme,ale zvolila som kompromis. 🙂
Kyselina listová a Ccko
kyselina listova a rybi tuk (omega), ostatne mas zo stravy, z tehotenskych vitaminov sa rodia tie velke 4-4,5 kilove deti, ak budes mat niecoho nedostatok gyn ti povie 😎
Žiadne, teda aspoň umelé. Je to zbytočné a je to marketingový ťah farmaceutických spoločností a lekárov ako vytiahnuť z našich peňaženiek ešte viac peňazí. Mám dve deti a ani pri jednom som nič umelé nebrala a sú zdravé. 🙂. A umelé vitamíny a minerály aj tak telo nevie spracovať a väčšinu vylúči. 🙂
mne doktorka odporucila tieto: http://vitaminy-pre-tehotne-a-dojciace.heureka....
ladeevita - ja som ich jedla skoro cely cas, maly mal na poradni 4 tyzdne pred terminm 3300g, tak som ho mozno aj nimi vykrmila 🙂 a teraz cakam, kedy sa malyslon vytlaci na svet ... jedla som ich od rvej kontroly, dovtedy len ako pripravu pred tehu som mala kyselinu listovu a inofolic. po prvom trimestri mi este dok nasadila magnerot a uz nic ine.
inac uznavam, ze je to aj marketingovy tah, ale ja napr. com vobec ale vobec nemala chut na zeleninu, max, ovocie, najlepsie supersladke ... takze vitaminy v mojom pripade mali aj opodstatnenie.
Ja som brala feminion
1 tehu calibrum baby plan + kl
2. tehu KL
3 tehu nič
nic---ovocie, zelenina
Obycajnu kyselinu listovu ElastiQ. Z Femibionu som pri druhom nevedela existovat,tak silny bol pre mna. Po vysadeni som bola hned ok,bez nevolnosti. Inak len vela ovocia a zeleniny..
mamavit
Žiadne, všetko je umelina. Dakedy nebrali nič a tu sme. Všetko je len reklama moj nazor.
Na zaciatku kyselinu listovu, potom ziadne vitaminy, len ovocie a zeleninu
umele ziadne, len ovocie, zelenina...inac ked budes brat dlhodobo tie umele, tak je dost velka pravdepodobnost, ze budes mat vacsie babatko (overene u kamosky, ktora u prveho nebrala ziadne a u druheho ano a rozdiel bol markantny, musela ist u druheho na cisarsky...a dalsia kamoska detto)
ani ja som nejak extra nechcela umele. Ale co mam robit, ked mi nechuti chrumat ziadnu zeleninu, na orechy a strukoviny tiez nemam vobec chut. A vacsinou mam chut len na sladke a nezdrave jedla. Potom to musim kompenzovat vitaminmi z lekarne. Dufam, ze sa mi to nevypomsti, chcela by som totizto rodit bez nastrihu, no ako citam vase prispevky, zacinam byt vystrasena :D
Ziadne...
kyselina listová pol roka pred tehu a potom dva mesiace pred tehu plus ešte calibrum baby plan a teraz len calibrum mami ...
Umele vitaminy su zbytocne vyhodene peniaze nakolko ich len vypisas. Nase telo ich nedokaze spracovat. Nuz treba sa asi len prekonat a chrumkat aj tu zeleninku a ovocicko. A telo sa ti tym po porode odvdaci tym ze sa rychlo vrati do povodneho stavu 🙂
omega 3, vitaaktiv, probiotika
idealne je prijimat vsetky potrebne vitaminy prostrednictvom stravy - a prave obdobie tehotenstva (ci pripravy nan) je vhodnym obdobim zacat zit (a hlavne jest) zdravsie. odporucam hlavne zeleninove/ovocne smoothie a stavy, kvalitne celozrnne pecivo atd.
vacsina multivitaminov dostupnych na trhu pre tehotne je len dobry marketingovy trik. mnoho vitaminov a mineralov potlaca vstrebavanie tych druhych a preto je dost kontraproduktivne uzivat ich v jednej tablete. nehovoriac o tom, ze mnozstvo z tych zloziek je umeleho povodu a teda mozu byt do urcitej miery aj kontaminovane (zname su napr. problemy s kontaminacou zeleza v tabletkach ci dokonca kontaminovanou kyselinou listovou).
ak uz zena chce pre svoje dobre svedomie brat nejake prenatalne vitaminy, odporucam hlavne tie, ktore su na prirodnej baze (tzn. z anglictiny "food based") - obsahuju vytazky z ovocia, zeleniny, rias atd. plus pridane probiotika ci enzymy. ich nevyhodu je ale to, ze nie su v jednej tablete. vacisnou treba pre ziskanie odporucanej dennej davky zjest cca 4 tobolky. zo znaciek napr. rainbow light ale i ine. odporucam popozerat na stranke iherb.com, postovne na slovensko je len 4 dolare.
Vysoky podiel kyseliny listovej, vit. skup.B, C, D,E, aminokyseliny, mineraly a ine stopove prvky ako aj zeleza maju Zelene potraviny, obzvlast Zeleny jacmen. Je bezpecny a dokonca sa odporuca pocas tehotenstva, kedy je potrebny zvyseny prisun tychto latok. Najdete ho u nas na eshope v sekcii Zelene potraviny, ako aj ostatne nemenej zname ako chlorella, psenica, alfalfa, spirulina.
Odporucame taktiez pred, pocas aj po ukonceni tehotenstva uzivat pravidelne makovy olej, 1KL rano a vecer. Velmi praznivo ovplyvnuje kvalitu kosti, zubov, nechtov, vlasov. Obsahuje viac vapnika ako mlieko, selen, zinok, zelezo. Pomaha pri vypadavani vlasov, stiapiacich nechtoch, co je celkom bezny jav pocas dojcenia...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
ja by som odporučila kyselinu listovú. podľa mňa ňou bábu neublížiš. na začiatku je veľmi dôležitá. a ostatné je na zváženie, či máš nejaké zdravotné problémy - krv, štítka a pod. asi by som sa poradila s doktorom.
Ja odporucam kyselinu listovu a narosan cucoriedkovy Ja pouzivala a vsetko dobre dopadlo velka spokojnost
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
kyselina listova