Ahojte baby, chcem sa opytat na Vasu skusenost. Som v 17tt.... na zaciatku tehotenstva mi casto robili vaginalne sono, pretoze bolo podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo....teraz vsak uz posledne dva razy mi lekar robil sono cez brusko. Pokladala som to za normalne a aj viac vyhovujuce. Lenze suseda ma dost vystrasila, ze vraj moj lekar je nezodpovedny, ze aby nieco nezanedbal, lebo jej vraj vzdy robili sono vaginalne cele tehotenstvo (ma 3 deti)...vraj to predsa treba sledovat krcok a jeho zmeny. Fakt mi to hovorila ako velku hrozu, ze nech bud na to lekara upozornim alebo ho zmenim. Tak sa chcem teda poradit s viacerymi babami....ako teda prosim vysetruju Vas??? vdaka
@lukihomamina
Suseda je riadna mrcha a to som sa vyjadrila velmi pekne 😀
Co sa sona tyka tak presne ako pise @dana_l
Vsetko je v najlepsom poriadku. Susede povedz ze si svojho lekara zazalovala za zanedbanie lek.starostlivosti. A potom jej o par tyzdnov povedz ze ste sa vyrovnali mimosudne a dostanes od neho strasne prachy. A podakuj jej 😀
Mne robili sono aj zo spodu, aj cez bruško do 36 týždňa. Potom len bruško.
Všetko o ultrazvukoku počas tehotenstva nájdeš aj v našej encyklopédii Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/ultrazvukove-vysetren... Počas fyziologického tehotenstva (nemáš problémy) máš podľa zákona nárok na 3 takéto ultrazvuky. Takže žiadne strachy.
baby velmi pekne Vam dakujem za Vase odpovede....no len mi pride trosku cudne, ze uvadzate a aj na nete som sa dozvedela, ze sono sa zvycajne robi 3 krat a mne ho moj doktor robi kazdu jednu navstevu....ja som v podstate aj rada...aspon vidim drobceka... len dufam, ze mu to nijako neublizi ...
@lukihomamina Ahoj, 3x máš podľa vyhlášky na usg nárok počas tehu. Počet ale závisí na lekárovi. Ak máš problémy alebo sa lekárovi niečo nevidí, určite sa s ním stretneš viackrát. Lekár vie pomocou sona zmerať aj krčok, tak ak ho má v ambulancii, tak ti zrejme kvôli tomu robí častejšie. Najbližšie sa ho, ked tak opýtaj. A tvoje tehotenstvo je iné ako mala kamoška, tak ak dôveruješ svojmu lekárovi, istotne sa nemáš čoho obávať. 🙂
@patkah128 ahoj mozem sa ta opytat som v 20tom tyzdni a mam ist na sono len kvoli tomu lebo mam uz vyssi vek38r.chcem sa opytat to je co to sono ultrazvuk?lebo u doktorky mi robi kazdy raz ultrazvuk ale vzhladom na moj vek ma posiela inam ze tam mi spravia sono a lepsie uvidia plod.dakujem za odpoved.
@semancikova podla mna je sono a ultrazvuk to iste a si to len zle pochopila. v 20tt sa robi morfologicke sono a nie kazdy gynekolog ma na to dostatocne skusenosti a dobry stroj, tak Ta posiela pravdepodobne na specializovane pracovisko. navrhovala Ti aj amniocentezu?
@soldi no prvykrat mi to budu robit.dakujem
@patkah128 ok dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lukihomamina ked sa vajicko este len zahniezduje a plod sa vyvija, vtedy sa pouziva vaginalne sono. pretoze je blizsie k plodu a da ti lepsi obraz ako ked ho ma pozerat cez brusnu stenu. ked dieta narastie do urcitej dlzky, tak sa uz nepozera zdola ale normalne cez brusnu stenu. praveze vo vyssom stadiu tehotenstva sa neodporuca velmi chodit zdola, nakolko to moze vyvolat spontanny potrat.
ja som bola tehotna 3x, raz dvojicky a VZDY mi pozerali plod zospodu len na zaciatku tehotenstva a od polovice VZDY len sono brucha. takze nic sa neboj, vsetko je v poriadku. a tvoju mudru kamaratku si nevsimaj. jednym uchom dnu, druhym von