Aké je mať zimné bábätko?

simona1981
18. máj 2017

Maminy, možno neobvyklá otázka, ale aké je to mať zimné bábätko? Mám len letné a vždy som chcela, aby sa dieťaťko narodilo v lete (kvôli vychádzkam, oblečeniu atď). Teraz to vyzerá, že bude bábätko v januári, takže sa nad tým zamýšľam, aké to bude. Prípadne môžte napísať aj ďalšie skúsenosti ako napr. s oslavami narodením atď. My sme celá rodina letní, tak u nás je zvykom robiť grilovačky a oslavy na záhrade. Do domu sa nám určite toľko ľudí nevôjde. 🙂 Ako to riešite? Skrátka akékoľvek skúsenosti so zimnými detičkami ma potešia.

chiara_elle
18. máj 2017

Ja mam dcerku narodenu 24.12, oslavujeme pri Stedrej veceri, cela rodina 🙂

nana1710
18. máj 2017

Mám dve letné a jedno januárové a keď to porovnám tak január bol super. Pôrod a sestonedelie v lete v horúčavách u mňa nič moc. Ja mám ale celkovo zimu radšej ako leto tak som aj všetko lepšie zvládala keď som sa nepotila ako kôň. Aj zimné bábo prvý mesiac viac menej prespalo. Letné detičky horúčavy preplačkali boli nespokojnejšie. Oslavu som si v dome tiež nevedela predstaviť, ale je to v pohode. Guláš varíme v kuchte miesto kotla a von na dvor sa ide na hodinku zašantit v snehu, potom sa deti jašia doma (po Vianociach majú kopu nových hračiek tak sa aj vyhrajú ), všetko je síce hore nohami, mávame aj 20 ľudí, ale oslavovať sa musí takže to vždy nejako zvládneme😉 A to nemáme veľký dom...

24mima
18. máj 2017

Nasa dcérka sa narodila 8.januára a som aj rada že je zimné bábätko🙂...Na prechádzky sme začali chodiť keď mala presne 20 dní obliekla som jej teplucky overal dala do fusaku prikryla dekou a išli sme🙂postupne sa ojarievalo a prechádzky boli úžasné neboli horúčavy a malinkej sa v kočíku páčilo tak som v tomto období nachodila kilometre🙂v lete sme zvládli dovolenku pri mori u kmotrovov...chodenie začalo v jedenástich mesiacoch vo vnútri okolo stolíka a 4 dni pred oslavou 1 roka sa rozchodila sama a odvtedy sa nezastavila🙂som rada že prvé pády pri chodeni zvládla doma vo vnútri poprípade keď sme boli vonku a spadla na kolienka bola naobliekana a nemali sme bolacky na kolenách...tak ako píšeš trošku to je horšie s oslavou narodenín(my s mužom sme tiez letni a oslavujeme väčšinou vonku grilovackou) a horsie je to aj s výberom darčekov pretože vianoce sú dva tyzdne skôr...tak musíme rozmýšľať čo kedy dostane🙂

nana1710
18. máj 2017

A ešte k tým vychadzkam a obliekaniu, dokupovala som iba teplý overal, teplu čiapočku, ostatne veci sa využili aj po letných deťoch dávala som viac vrstiev a super bola taká vložka flisova do fusaku to som už potom vôbec nemusela veľa obliekať. A vonku sme chodili stále to vôbec nebol problém a zima bola poriadna vtedy s kopou snehu.

rora
18. máj 2017

Syn je januarovy... vsetci ma strasili obliekanim a mrazmi a neviem cim... No musim povedat ze to bolo fajn. Obliekanie nie je tak tazke, staci si zaobstarat prakticke overaly... na doma flisove, na von teplucke hunate a poriadny fusak a je to. Take male babo este nekladie pri obliekani odpor... o rok to uz bude v zime horsie :D

ema234
18. máj 2017

@simona1981 jedno dieta mam pred letom ,druhe zimne,nikdy som sa nad tym nezamyslala. Jedine co je najhorsie to zimne obliekanie 🙂

simona1981
autor
18. máj 2017

Dik baby za nazory. No mna to trapi aj z dovodu, ze so zimnym nemozes chodit hned von, az ked ma par tyzdnov. Kedze budem mat doma aj starsieho, neviem ako zvladne, ze nebude chodit cele dni aj mesiac von. Zazila som nieco podobne, ked sa nam narodilo druhe dieta. Preto sa toho obavam a chcela som letne dieta. 🙂
Ale snad to zvladneme aj takto v zime.

petuska2110
18. máj 2017

Ja som sa obavala ako to bude kedže malý je 25.12. A nakoniec sme to poriešili tak že klasika 24 Vianoce a 25 neoslavujeme 1sviatok vianočný ale maleho narodeniny proste sa mu rozdelia darceky na dva dni. Bývame v byte nerobime extra velke oslavy- takže sa to v pohode dá. A kedže je to medzi sviatkami tak je všetkeho až moc tak sa dokupuje už len torta a je jedla a jedla. Prvu zimu sme tiež zvladli bez problemov stačí overal fusak a hotovo ja som bola rada že neni take teplo cez leto sa aj malemu horšie spinkalo aj prechadzky nás tolko nebavili kedže stale mu svietilo slnko. Ked som mu dala clonu zas nevidel tolko. Myslím si že je jedno kedy sa babo narodí hlavne že je zdravé ostatné sa doladí a najdete si už neaký "system". Netreba sa toho bát.

ukulela
18. máj 2017

@simona1981 nie je pravda, ze nemozes chodit tyzdne von ... ked nebude pod nulou, v pohode mozes ist von, dobry overal, tepla ciapka a fusak a hotovo.

ollski
18. máj 2017

@simona1981 mam 2 januarovych a jedneho konco apriloveho 😉...zima bola fajn, babo som nacibulila a sup do fusaku do kocika a vom...chodila som von od 10 dni ak teda nemrzlo...mala som dvoch starsich, mm na tyzdnovke, cize aj rano pekne do skolky zaviest do skoly...na zac leta uz boli akurat do sportiaku, kukali, uz sa s nimi dalo ist na dovo k moru, za mna super 🙂 pre zimne babo natreba ani extra veliku kocikovu vanicku, mne to vyhohovovalo viac ako ked sa stredny narodil do tepla a bol z toho nervozny...

marcelapu
18. máj 2017

Obe deti mam zimne. Ked sme si mladsiu minuly rok odnasali domov z porodnice, akurat udreli mrazy - 16 st. Och ako som sa bala, ze jej bude zima. Ale mala som super fusak z ovcieho runa, ktory sa vosiel aj do vajicka a mala celu cestu prespala. Asi jej tam bolo dobre. Ja som rada, ze sme postupne isli do leta. Nemenila by som. Svagrina ma augustoveho a ti sa riadne zapotili vtedy. Maly vkuse mokry, to si pamatam dodnes. Ani perinku nevyuzivali a neskor, ked sa uz dalo, tak uz do nej maly nevosiel. Tak asi tak ;)

amelie2017
19. máj 2017

Ja cakam v decembri a uz sa toho bojim. Sice lepsie, ako ked je vonku 40 stupnov, ale aj tak to bude tazke. Nezijem na Slovensku, ale na Malorke, zima je tu mierna, len obcas klesne teplota na nulu, alebo pod. Prechadzky na slniecku budu ok, problem je ale vo vlhkosti a v tom, ze v bytoch nie je kurenie. Len elektricke ohrievace. Vecer si lihas do vlhkej postele, rano vytahujes vlhke veci a chlad ti lezie az do kosti. My zacneme od leta zhanat novy byt, ktory ma aspon nove okna, lebo tu vsade su okna take, ze vam uplne fici vietor cez ne.

uzanka16
19. máj 2017

moja sa narodila 6.1. olsavy robime dnu,zas tak vela ludi netreba, obliekanie bolo jednoduche,bola zima, riadne ju zababusit, do fusaka a pome von,teraz cakam druhe v septembri a az mam mindraky ako take dieta mam obliekat ake bude pocasie, co mi treba dokupit z oblecenia, jesen je taka kadejaka moze byt horuco ale moze byt aj chladnejsie,takze mam chaos

marika39
19. máj 2017

Mne sa starsia narodila 1.januara, ked sme isli z porodnice vsetko bolo biele zamrznute stromy a nasa doktorka nas hned poslala na prechadzku ze je to idealny cas, a tak sme sli . Mala zabalena vo fusaku z ovcieho runa, my s muzom stastni ze ju uz mame, najkrajsia prechadzka. A takto sme chodili celu zimu, vobec mi nevadilo ze ju musim najprv riadne zababusit. 😉

majulino
19. máj 2017

Ja mam prvé dieťa letné v polke augusta, narodil sa v 40°C horúčavách, vonku sme boli až po mesiaci, nedalo sa strašne plakal aj keď mal oblečené len body alebo len krataskovy overal strašne sa potil a plakal.
Dcérku mám silvestrovskú, ako píšu baby bolo to super na prvej prechádzke sme boli týždeň po prepustení z nemocnice. Je síce pravda že horšie je to s oslavou, väčšina rodiny je na Silvestra mimo domu. Najväčší problém sú darčeky, keďže dcérka má meniny 18.12. potom Vianoce a potom narodeniny, ale inak je to super.

janulka1802
19. máj 2017

Môj je narodený 6. januára a žiadny problém s prechádzkami nebol. Pokiaľ nie sú nejaké extrémne mrazy -15 a viac, nevidím dôvod nechodiť von.

vvia
19. máj 2017

@amelie2017 jej sranda 🙂 neviem si to predstavit byt bez kurenia 🙂. Uplne odveci odpoved len ma to zaujalo. 🙂

renula05
19. máj 2017

no môj starší syn je v novembri a mladší je v auguste.pri staršom to bolo super,von sme išli prakticky keď mal týždeň,lebo nasnežilo a muž nemal zimné boty..a chodili sme von aj keď bolo -15,lebo bolo treba nakúpiť..zababušila som ho a išlo sa.kým zostalo teplo na jar,už bol celkom veľký,pozeral von z kočíka na autá a v lete sa už začínal stavať na nohy.oslava narodenín bola v byte a boli iba najbližší,rodičia a naši súrodenci.jedine keď bol malý a už chodil,nepáčil sa mu sneh,vtedy plakal.chodil od 10 mesiacov sám,takže ešte v teple začal a v zime sa nechal voziť v kočíku.

evittam
19. máj 2017

@simona1981 Syn je januarovy, dcerka decembrova. So synom sme boli vonku po 10.dnoch, s dcerkou po 2dnoch u lekarky, a normalne na prechadzke po 7.dnoch. Neviem preco by si mala čakať "tyzdne".😉
A ja som bola osobne rada,ze som treti trimester nemala v lete-nemam moc rada veľké horucavy (max.do 28) takze s riadnym "pupkom" si to nechcem ani len predstaviť.😀😉

evittam
19. máj 2017

@ukulela Moze byt kludne aj pod nulou, jasne zase nie nejakých 20.😉

evittam
19. máj 2017

A inak asi som "divna" alebo neviem. Ale ja som nic podobne vobec neriesila. Kupila som oblecenie ake bolo treba a hotovo. Nejak nechapem tieto "caviky" okolo vsetkeho....

petuska2110
19. máj 2017

@evittam presne toto ma napadlo, ani ja som to neriešila. A tiež mám jedno zimné decembrove druhé oktobrové. A celkovo aj v rodine sme vačšina jesen-zima a dá sa v pohode všetko aj oslavu robit.

grelu
19. máj 2017

Starsi august, mladsi december....nic moc podla mna....starsi zacal chodit do skolky a vzdy bol usopleny....mladsi ako mesacny skoncil v nemocnici so zapalom priedusiek....jedine pozitivum zimnych deti vidim v prikrmoch...vsetko je cerstve

evittam
19. máj 2017

@petuska2110 Ved presne tak. Odkedy som na MK tak sa niekedy fakt nestíham diviť co všetko su schopni ludia riesit.😀😎 Fakt by som sa asi musela velmi nudit alebo neviem co aby som v tehotenstve rozmyslala nad tym ako budeme oslavovat lebo budem mat dieta narodene v zime.😀

evittam
19. máj 2017

@grelu No len taky maly detail-to kedy sa dieta narodi nema vobec nic spolocne s chorobnostou.😉 A v kazdom ročnom obdobi uz kupis ci zeleninu tak ovocie cerstve. Samozrejme nie všetko pestovane u nas.😉

petuska2110
19. máj 2017

@evittam Tak nejako mna zaujimalo len aby bolo zdravé a aby som mala pre neho všetko čo budem potrebovat (samozrejme aj tak sa vela "zabudlo" alebo kupili zbytocnosti pri prvom tehu) Dalej som sa obavala porodu pri druhom dietati ešte viac kedže som vedela do čoho idem😂 Ale nevešala som to extra na forum a celkovo na MK. Pri prvom som našla MK "naštastie" neskoro už bol syn na svete inak by som neviem čo robila, ked to tu čítam-bola by som ešte viac vystrašená a riešila hluposti. Dene sa tu riešia take veci čo by ma ani nepapadli a smutne je že vacsinou sa jedna nechava ovplyvnit druhou. Ale zase dá sa tu pobavit občas😂

vilma7
19. máj 2017

@simona1981 ahojky..môj syn sa narodil 1.1.tento rok a 5 dní na to sme už praktizovali vychádzku...samozrejme sme von nešli keď bolo -5, ale to vlastne ani celý čas nebolo, nebol ani raz chorý, žiadne soplíky nič a vôbec sa pri obliekaní nebránil, ako to robí teraz 😀
A narodeniny budeme oslavovať zrejme na lyžovačkách. Ja sama som februárová a takmer vždy som na narodky niekde na lyžiach 😉
A keď bude veľký, tak to zrejme oslávi už na Silvestra, lebo 1.1.už nebude vládať piť 😝

bienennest
19. máj 2017

@simona1981 Moji chlapci sa obaja narodili v neskoru jesen, takze do zimy a pre mna to bola ta najlepsia kombinacia. Pokial boli nepohyblivy a lezali v kociku bolo chladno, takze ich stacilo dobre obliect a ked uz zacali lozit a neskor chodit tak bola jar a leto takze si to mohli vonku naplno vychutnat. Tiez, pokial sme zacali kasickovat, tak uz bol velky vyber sezonneho regionalneho ovocia a zeleniny, takze takisto som z toho len profitovala.

PS: Na prechadzky som chodila kazdy den od prve dna navratu z nemocnice. Staci ich dobre obliect, ved v kociku su aj tak chraneni. chori neboli ani raz naopak dodnes maju obaja velmi dobru imunitu.

evittam
19. máj 2017

@petuska2110 Tak,tak. Ja som "nasla" MK az ked mala dcerka cca 7mesiacov a to som sem isla len kvoli bazaru.😉

terezka1947
19. máj 2017

@simona1981 ja mam oktobrove a koniec januara a uplne ok....nevidim rozdiel,dokonca mat koniec tehu v zime je super,aspon pre moje zily bolo
no a vobec sa nemas coho bat-obliekanie,zima,atd.....ja som sa bala,ze viac chorob bude-ale ba,v lete su virozy,v zime chripky,nachladenia....ale zase,ved nemusis s babatkom behat po nakupnych centrach a pozyvat navstevy hned prve mesiace..a ked bud vacsie v lete,super si uz uzijete leto...ja by som opat btala babatko takto=februar,marec,resp.aj v zime

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre