Akcia srdiečka verzus hladina ľudského choriového gonadotropínu

betynkak
15. aug 2012

Ahojte, mam 30 rokov a hneď po prvom mesiaci snaženia sa nám zadarilo. Som asi v 6 tt /posledný menzes 2.7. a ten samotný akt oplodnenia v piatok 13.7. 😉 /
Po pozitívnom teste som v pondelok minulého týždňa navštívila môjho lekára, ten hneď na ultrazvuku videl tú malinku bodku a že je všetko OK, mám prísť za mesiac. Ale v sobotu večer som začala mierne špiniť. A teraz sa Vám to aj hanbím napísať 😅 To špinenie nastalo hneď po orgazme... no proste nemali sme pohlavný styk, ale orgazmus som mala vďaka klitorisu 😅 Sa ako ospravedlňujem Vám aj mimču - ale proste silné sexuálne pudy alebo čo 😀
Teda mierne špinenie v sobotu večer a v nedeľu cez deň - ale fakt len par tm. hnedých kvapiek. V pondelok som išla k môjmu lekárovi a ten ma po ultrazvuku poslal do nemocnice, že nech sa oni na mňa pozrú. Tam Dr. pozrel ultrazvukom, že vyzerá byť všetko ok, ale akcia srdiečka ešte žiadna - že je ešte skoro. Zobrali mi krv na zistenie hladiny HCG. A v stredu - teda dnes som mala ísť opäť na krv - HCG. Aj som išla. V pondelok bola hladina 48000 a dnes len 54000 ☹ A že sa to má zdvojnásobovať. Takže doktor už mi išiel naznačovať, že potrat a nevyzerá to dobre, ale že ešte raz pozrie ultrazvukom. Tak aj pozrel a radostne zvolal, že jeeej, veď tam je akcia srdiečka. Tak mi teraz prosím niekto povedzte, že či je toto normálne, či sa to už niekomu stalo. Či je hodnovernejšia hladina HCG alebo samotná akcia srdiečka plodu??? Viem, že mám byť kľudná a radšej nečítať info na nete a nič neriešiť... ale tu sú určite tie najlepšie a najskúsenejšie tehuľky, mamičky a žienky, ktorým sa už možno niečo takéto stalo... A za ten sex ma ukameňujete??? Pekne prosím, ozvite sa, ak máte akýkoľvek názor na to všetko 🙂 Ďakujem, krásny dník všetkým.

marya
15. aug 2012

@betynkak neboj sa, za sex Ta nikto kamenovat nebude 😉 pokial je tehotenstvo v poriadku, nie je dovod nesexovat 😉 a k samotnej otazke - no tazko povedat, najlepsiu odpoved dostanes opat od lekarov, zrejme opat na odber a uvidis, bude to ok...ked babatku bije srdiecko a pekne rastie, to je hlavne, a aj hcg bude urcite ok, mozno len niekto nieco poplietol, aj to sa stava...drzim palceky, a hlavne sa snaz byt kludna, aj ked viem, ze je to tazke, ale bude to ok !!!

strapco13
15. aug 2012

@betynkak za sex ta nikto neukamenuje..pokial nemas tazskoti a lekar nezakazal..nie je dovod nesexovat, ale teraz by som chvilu nesexovala..navyse spinit si mohla aj bez sexulalnych hratok..proste zhoda nahod mohla byt
hodnovernejsia je jednoznacne akcia srdiecka..ak srdiecko bije tak je dietatko zive, nech hovori HCG cokolvek /inak ja som za dve tehu nemala ani raz odobrate HCG/
daj si odych, vyloz nohy, lezkaj, oddychuj fyzicky aj psychicky, zhvaraj sa s drobcekom, ze ho lubis a chces ho
no a potom niekedy na kontrolu..uvidis ako sa to vyvinie
drzim palce

cabalkova
15. aug 2012

@betynkak Za sex te nikdo kamenovat nebude, rozhodne si nemyslim, ze bys miminku jakkoli ublizila, mne to i dr. rikal, ze kdyz je vse v poradku, tak jemny sex nemuze nic udelat. Pokud jde o otazku, tak bych rekla, ze nejduleztejsi je nalez na utz. To zdvojnaobovani hladiny HCG je tabulkova/statistcka zalezitost a myslim, ze v realu to stejne kazdemu stoupa jinak. Krom toho zkus pohledat na netu tabulky, kolik jednotek HCG by kdy melo byt a uvidis, jak je tam strasne siroke rozpeti... takze bych se spolehla na utz, ani nevim, proc ti tu krev znovu delali... vydrz, vnut se znovu na kontrolni utz a uvidis, ze bude vse ok. Drzim palce!!

klaudia001
15. aug 2012

@betynkak ahoj, prečo sa vypytuješ tu ? tu neni su lekáry / -ky......tu ti každá baba napíše niečo uplne iné ! mala by si sa informovat u nejakého odborníka, porodníka gynekologa.....môžu tu byt skusené baby, ale nie su to odborníci, rieš to radšej cez lekára. Prajem ti všetko dobré 😉

strapco13
15. aug 2012

@klaudia001 ale ved toto je forum..pytat sa moze kazdy..baba chodi po lekaroch, ale chce aj skusenosti mamiciek, pozbudenie 😉

betynkak
autor
15. aug 2012

@marya @strapco13 @cabalkova - Ďakujem Vám krásne 🙂 Ste moc zlatučké, super sa to číta a som sa rozhodla, že tomuto je rozumné veriť 🙂 Na kontrolu mám ísť o týždeň.
Aj díky, že ma nebude nikto kameňovať za ten sex... ale i tak by ma to zaujímalo, že či to môže nejako babenku uškodiť... Akože nemyslím, klasický sex, keď muž vnikne do ženy... ale celkovo to vzrušenie a vyvrcholenie... Môj muž už na mňa hľadel, že či to snáď minimálne 8 mesiacov nič nebude 😀 Ale povedal, že sa prekoná....
Joj ďakujem Vám, kočenky 😉 ..... zrovna si idem spokojne zdriemnuť, bo sa mi chce stále spať 🙂

strapco13
15. aug 2012

@betynkak pokial ti to lekar vyslovene nezakaze, tak mozes mat aj klasicky sex so vsetkym co k tomu patri...len posledny mesiac pozor..ejakulat obsahuje latky, ktore mozu spustit porod...ale u nas to nezabralo, prenasala som :D

betynkak
autor
15. aug 2012

@klaudia001 ahoj 🙂 No lebo lekár bol veľmi prekvapený, keď tam videl akciu srdiečka a sám nevedel, čo mi má povedať. A pravda je, že taká rada od žienok tu je fakt povzbudzujúca a vždy je snáď konaná s najlepším úmyslom. A to ma vie fakt povzbudiť a ukludniť, aj keby to pravda nebola.... lebo ani lekari niekedy nevedia tú pravdu.. A možno by sa to nemalo riešiť vôbec, ale za opýtanie nič nedám 🙂

berenika39
15. aug 2012

@betynkak a byla jsi na krvi ve stejné laboratoři? možná to byla odchylka měření🙂.
Jednoznačně je důležitější srdíčko, ono by bez přítomnosti hcg nebylo (nebilo) 🙂.

strapco13
15. aug 2012

@berenika39 @betynkak to tiez moze byt, kazdy labak ma trosku ine pristroje ..ale kedze HCG stupalo, tak by to malo byt vsetko dobre

betynkak
autor
15. aug 2012

@berenika39 - ano, bol to ten istý labák. Ale možno iná pracovníčka 😀 hehe... ale nie... avšak aj omyl je možný a možno zrovna zajtra by to HCG bolo dvojnásobné 😉 díky!

marya
15. aug 2012

@betynkak ako pise strapco, pokial prebieha tehotenstvo bez problemov, tak klasicky sex urcite neublizi...my sme pri oboch od zaciatku az do konca a deti sa narodili zdrave a v termine 😉 takze manzel sa nemusi obavat 😀

aduskatt
15. aug 2012

@klaudia001 no a zrovna sa mylis, lebo je tu jedna lekarka🙂)))

strapco13
15. aug 2012

@betynkak tu su orientacne hodnoty http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/medicina/a... ..podla tohto ste pri hornej hranici 😉

berenika39
15. aug 2012

@aduskatt teď jsem to chtěla napsat, že možná se tu dozví víc, než od svého mudra🙂. zdravíme lékařku🙂

tady taky jeden zdroj.
http://merenibt.xf.cz/tehutesty.html

lenka.s
15. aug 2012

@betynkak za nic ta nik kamenovat nebude ... ved si si nedala poldeci 😉
no a k tomu, co si sa pytala, pri tychto vysokych hodnotach hcg uz mala byt akcia srdiecka, cize ak bola teraz, bola aj minule, len lekar to nevidel, akciu srdca je vidiet uz pri hodnote hcg okolo 6000
no a hcg sa vobec nemusi zdvojnasobovat, nesmie stagnovat ani klesat, rast hladiny hcg je individualny, optimalne je dvojnasobovanie hodnoty po 48 hodinach, ale nie nutne ... ja som v prvom tehotenstve mala na zaciatku hcg 19 a po tyzdni 256, povedali mi, ze je to mimomaternicove a na prijmne v nemocnici lekar povedal, ze je to normalne tehotenstvo, ale rizikove ... polezala som si aj v nemocnici, no dnes ma to moje mimomaternicove tehotenstvo 6 rokov a velmi sa mu dari 🙂
takze necitaj hluposti na nete a nepocuvaj negativisticke prognozy, oddychuj, uzivaj si a mysli pozitivne, drzim palce 😉

strapco13
15. aug 2012

@berenika39 pozeram ze hodnoty su rovnake ...inak nikde som nenasla ze by sa za 2 dni mala hodnota zdvojnasobit..velky vzostup je kolo 8 tyzdna

strapco13
15. aug 2012

@lenka.s len pooopravim..v neskorsom stadiu tehu HCG klesa..ale prvy trimester ma urcite stupat

lenka.s
15. aug 2012

@strapco13 samozrejme, myslela som samozrejme tie prve tyzdne 😉

strapco13
15. aug 2012

@lenka.s 🙂 🙂

sarinka123
15. aug 2012

Si ma trosku rozosmiala s tym sexom. Samozrejme, ze v tehotenstve mozes sexovat, len do prvého trimestera nerobte nejake divociny a kaskaderske kusky 🙂 aby sa vajicko dobre uhniezdilo v maternici. Akcia srdiecka je vidiet asi tak okolo koncom 5.tyzdna a v 6. tyzdni. Hodnota HCG ti stupa, akcia srdiecka je, tak si uzivaj tehotenstva. Na začiatku tehotenstva maju niektore zeny trosku spinenie, je to spôsobené uhniezdovanim vajicka. Pekny den.

habibi78
15. aug 2012

@betynkak ak nemas ziadne komplikacie, kludne sexujte a na tabulkove stanovenie rastu HCG sa vykasli... u kazdej baby rastie asi inak, ale hlavne rastie a to je dolezite!! 😉 takze klud, nohy na stol a spokojne tehotenstvo ti prajem 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre