Ahojte dievcata mamicky som v 7 mesiaci a nejako ma stale svrbi brusko aj si ho natieram bi-oilom ale niekedy to fakt by som si ho aj vyskriabala aj vas to svrbelo??? a ak pojdem rodit musim prijat klistír v ba na kramaroch ?aj vam sa chcelo tak casto cikat??? aj vecer ja chodim kazdu chvilku
svrbenie brucha moze myt aj zvestou zdravotneho problemu - ochorenia pecene. netreba podcenovat. navstiv doktora a nech ti on povie ci je to len natahovanie pokozky alebo nieco vaznejsie
http://najmama.aktuality.sk/clanok/234077/svrbe...
caste chodenie na wc je tym ze dieta rastie a tlaci na mocovy mechut. takze uz ti nestaci ist len raz-dva krat za den ale ozaj casto.
Bruško ma svrbelo, na WC som chodila močiť ak som otehotnela. Záchod bol môj druhý domov a tak to bolo až do pôrodu. V noci som chodila aj 3x a za deň som radšej ani nepočítala. Syn mi tak tlačil na mechúr, bol príliš nízko. A čo sa týka klystíru, mne teda rozhodne pomohol, upravil mi kontrakcie a konečne sa rozbehol aj pôrod. Iný klystír zatracujú, iné zas oceňujú.
svrbelo. pomahalo mastit, aspon na chvilku 😒
časta navšteva wc je uplne bezne u tehotnych
a co sa tyka klistiru. Prečo ho chceš odmietnuť? Môj názor je, že ho nerobia zbytočne. Pri tých kŕčoch v bruchu človek nevie.. Takto si aspoň dobre vyprázdnená a po pôrode nemusíš ísť tak skoro na veľkú (čo vôbec nie je príjemné i pri ľahkom pôrode) Keď to na teba príde, bude Ti jedno či Ti robia klistýr alebo nie 😝
obcas svrbi aj mna hoci som len v 5.mesiaci. jedine mazat a mazat, tiez pouzivam bi-oil, dufam, ze za tie peniaze urobi dobru sluzbu. klystir odmietas lebo sa to vsade pise alebo mas nejaky dovod? uz si ho niekedy absolvovala? ja ano, nie pri porode, a musim povedat, ze vobec nechapem, co maju zeny proti tomu. neboli to, pekne to precisti a od viacerych zien (aj take, co rodili uplne prirodzene) som citala, ze im to pomohlo pri dalsich kontrakciach a aj sa citili lepsie pri tlaceni. je to len tepla voda v konecniku, podla mna nic zle. ak chces, predava sa aj v lekarnach sada, ktorou sa mozes precistit kym budes doma ak ti je neprijemne to podstupit v nemocnici
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, aj ja mám prechodný pobyt na WC. Je to normálne, ved máš maternicu ako futbalku, ktorá tlači na močový mechúr. A brucho svrbelo a aj svrbí, no keď častejšie natriem tak to prejde. Tiež používam b oil, brucho už mám riadne, ale zatiaľ som nepopraskala. Vraj svrbí keď sa naťahuje koža. Tak len masti 🙂