8 týždňov po potrate a znovu tehotná

dada2107
9. júl 2012

ahojte baby.... pred 8tyzdnami som samovolne potratila mojho anjelika 😔 ...nasledovala kyretaz, Po 4tyzdnochsme s priatelom mali nehodu..dnes je to uz 8tyzden a menstruacia nikde. tehu test vysiel pozitivny... som opat tehotna, alebo mozem mat este zvysene hcg z predchazajuceho tehu? samozrejme pojdem ak lekarovy, neskor...este nechcem aby mi tam tak skoro sparal ak nahodou som ...ale rada si precitam aj vase nazory...

dada2107
autor
9. júl 2012

nasledovala kyretaz, po 4 tyzdnoch sme s priatelom mali nehodu..dnes je to uz 8tyzden a menstruacia nikde. tehu test vysiel pozitivny... som opat tehotna, alebo mozem mat este zvysene hcg z predchazajuceho tehu?
samozrejme pojdem aj k lekarovy, neskor...este nechcem aby mi tam tak skoro sparal ak nahodou som ...ale rada si precitam aj vase nazory a skusenosti.
dakujem 🙂

monika310
9. júl 2012

@dada2107 Podla mna si tehotná,ked si samovolne potratila a uplynulo už 8týžnov....
Chod k lekárovi a uvidíš že napíšeš že som sa nemýlila,moja sestra to tak mala tiež...Neboj,hlavne nech ti všetko vide a gratulujem 🙂

dada2107
autor
9. júl 2012

dakujem..
si zlata.... este chvilku pockam.... ci sa nahodou nieco neudeje ;) urcite dam vediet potom, ako som dopadla.

silvikam
9. júl 2012

Choď ihneď k lekárovi. Si určite tehotná, tak dlho HCG v tele nie je ak si bola iba krátko tehotná. Čím dlhšie tehu trvá tým vyššie HCG je a tým sa dlhšie z tela vyplavuje. Mal by Ti nasadiť lieky - hormóny na udržanie tehotenstva. berie sa to do 12-14 tt. Sú dva Utrogestan a Duphaston oba majú rovnajú účinnú látku. Len utrogestan sa dá užívať aj cez pošvu tak, že si tam vkladáš tabletky. Radím Ti to z osobnej skúsenosti. Ak Ti ich nepredpíše sám tak si ich pýtaj alebo sa na ne aspoň opýtaj. Máš ešte oslabenú maternicu, tak pre istotu. Aby si neprišla aj o druhé bábo. Na toto si už daj pozor. Tie lieky sú úplne bezpečné, brala som ich pri oboch deťoch, ale o prvé som prišla v 9 tt, lebo som tiež nešla hneď k lekárovi, ostatné dva razy som už bola opatrnejšia. A ešte si nasaď Maternu alebo nejaké materské vitamíny a Magné B6. Držkaj sa.

silvikam
9. júl 2012

@dada2107 Ten vyššie príspevok je pre Teba, len som zabudla kliknúť na odpovedz.. Tak sa opatruj a ochraňuj bábo.

silvikam
9. júl 2012

@dada2107 A ešte niečo, už by mala byť vidno na sono aj akcia srdiečka a myslím, že vyšetrovať by ťa ešte nemal, iba sono a krv. Potom daj vedieť ako si dopadla, ale určite choď k lekárovi. Pa.

dada2107
autor
9. júl 2012

bola som v desiatom tyzdni...tak preto som si neni uplne ista, ci to nemoze byt ten hcg. dakujem velmi pekne za rady...urcite pojdem a popytam sa. fakt neviem,ci sa mam teraz tesit alebo viac bat 😲 slivkam a ty si bola na tom tiez takto?

silvikam
9. júl 2012

@dada2107 Nie, takto ako ty som na tom nebola. Ja som prišla o bábo v prvom tehotenstve a potom som otehotnela až po piatich rokoch, tak som si hneď dala pozor aby som o to neprišla.
Neviem, ťažko povedať. 10 tt je HCG určite už vysoké, ale myslím, že sa to do mesiaca vyplavý. A ak Ťa aj čistili, tak tam nič neostalo čo by prípadne mohlo HCG ešte udržiavať. A ozaj mala si medzi potratom a podozrením na znovuotehotnenie normálne menzes? Najistejší bude ten dr., tak zajtra šup a budeš vedieť.

bobocka
9. júl 2012

@dada2107 no podla mna si zas tehu. 😉 urcite chod k dr,necakaj,nemas na co.kedze je to tehu kratko po potrate,tak ta bude mat dr v drobnohlade,teda mal by. kedy bol posledny ms? nech vies v kolkom tyzdni teda asi si.dr by mal zobrat krv na hcg,to je minimum co spravit moze.a este by som si ziadala sprievodku na hematku ,nech ti spravia podrobny rozbor krvi a vylucia pripadnu pricinu prveho neuspechu .niekedy maju zeny tazkosti so zrazanlivostou krvi,no to sa da v pohode podchytit v tehu,len o tom treba vediet 😉 inak ten utrogestan ci duphaston je fajn aj ked ...@silvikam tebe ho dal dr preventivne? ci si si sama ziadala? lebo ja som si o tom co to zistovala a vraj na podanie jedneho ci druheho treba mat dovod,ze preventivne sa nedava 😕 ze je to ako dat zdravu ruku do sadry. 😅

bobocka
9. júl 2012

@dada2107 ty si prisla o babo v 10tt,alebo vtedy len zistili,ze tehu je neuspesne a babo sa prestalo vyvijat skor? to je totizto dost rozdiel.vela zien ide v 12tt na sono a povedia im ,ze napr v 8tt sa babo prestalo vyvijat.takze tam je ta hladina hcg uz nizsia. nezalezi az tak na tom v kolkom tt na to pridu ale v kolkom tt prestalo miminko rast.

bobocka
9. júl 2012

@silvikam precitaj si prosim co som pisala dade.pisala som tam aj tebe,no zle som zavinacik dala 😅 😀

silvikam
9. júl 2012

@bobocka Ja som tiež 1x potratila, tak potom dr. nasadil preventívne aj preto, že sme sa o bábo snažili veľmi dlho. Prvé dieťa mám po 8 rokoch a druhé po 13 rokoch, tak sme to radšej zichrovali. Ale takto skoro tehu po potrate je tiež na uváženie podať niečo na podporu. Moja suseda tiež potratila, do pól roka znova tehu a brala duphaston. Ja s tým mám iba dobrú skúsenosť, ale treba sa poradiť s dr.

bobocka
9. júl 2012

@silvikam ved to,ze strasne vela zien ho berie,no lekari maju na to rozdielne nazory a ja sama neviem ako sa k tomu postavit 😕 .moja kamaratka ,ktora ho brala si ho nevie vynachvalit a veri,ze i vdaka nemu je dnes maminka a dalsia,ktora tiez o prve babo prisla ,si pri druhom tehu povedala,ze to necha na prirodu,ze ak tu ma miminko byt ma ,tak bude aj bez liekov a dietatko nakoniec ma.takze dva rozdielne naozry zien,ktore obe o prve dieta prisli.asi je to tak,ze kazdy si pochvaluje to s cim na pozitivnu skusenost 🙂 a tebe dr sam od seba dal dufik pri dalsom tehu,ci si sa na to pytala a potom po vzajonej debate ti ho dal?

silvikam
10. júl 2012

@bobocka U mňa nebolo o o čom. Ja som ho brala od prvého dňa a dal mi ho automaticky.

anulik12
10. júl 2012

@dada2107 ahoj,suhlasim s dievcatami mozes byt opät tehotna.nemyslim,ze by sa ti hcg mohlo 8 tyzdnov drzat tak vysoko aby test bol pozitivny.ja som tiez potratila prve babätko v 10tt.znovu otehotniet sa mi podarilo az po 2 rokoch.takze ty si mala stastie 😉 cim skor chod k lekarovi,aj ja som teraz druhe tehotenstvo brala hned odkedy mi krv potvrdila tehu,to bolo od 5tt lieky na udrzanie plodu.brala som ich do 20tt.naozaj radsej necakaj,a chod.som si ista,ze ani lekar nebude na teba pozerat,ze si prisla tak skoro 🙂 drzim ti palce,aby bolo vsetko v poriadku 🙂

baklik
10. júl 2012

samozrejme, ze mozes. aj u mna to tak bolo... 😉

katka116
10. júl 2012

ja som otehotnela po prvom mesiaci po kyrete, takze kludne mozes byt tehu

jajuuus
10. júl 2012

@dada2107 môžeš byť tehu 😉 ja som otehotnela po 4 cykloch od kyretu (čiže necelé 4 mesiace)... ale my sme naschváľ čakali 4 cykly a potom sa podarilo na prvý šup 😉 dr. mi nasadil hneď duphaston, brala som ho do 13tt, potom mi ho vysadil... ale nie toto som chcela... 😀
kľudne môžeš byť tehu, tiež si myslím, že HCG z predchádzajúceho tehu je už dáááávno fuč a toto je to "nové" HCG 😉 tak bežkaj k dr., nech posúdi, čo bude pre teba a bublinku najlepšie 😉
držím palce, daj vedieť, ako ste dopadli 😵

dada2107
autor
10. júl 2012

caute baby 🙂 tak ja som prvu ms nedostala vobec....tak preto tie obavy. dufam, ze bude vsetko v poriadku... objednana som na buduci tyzden,vraj je to este skoro 😒 tak dam urcite vediet. 🙂

dada2107
autor
10. júl 2012

len ma z toho dovtedy porazi..byt v takej neistote!!!! 🙂

lussi2
10. júl 2012

@dada2107 ahoj ja som tiež otehotnela 8 tyz. po kyretáži a všetko dopadlo dobre, zatiaľ🙂 teraz už len čakáme na deň ,,D". Celé tehu bolo ukážkove🙂 Držím vám palce nech to dobre dopadne🙂

jajuuus
10. júl 2012

@dada2107 verím ti, ja som sa tiež rozklepala, keď som si urobila test, ale mne kázal hneď zavolať, keď znovu otehotniem a hneď prísť... čiže ja som hneď na tretí deň od testovania išla k dr. a nasadil pre istotu ten duphaston 😉

dada2107
autor
10. júl 2012

jej lussi 🙂 tak onedlho uz budes kocikovat 🙂 drzim palceky nech vsetko dobre dopadne a nech uz to mas za sebou.
tebe tiez davali nejake tabletky na udrzanie? ja mam docela aj strach takto skoro, nemozem sa poriadne este ani tesit.

barushkaaam
10. júl 2012

@dada2107 Ahoj, tiez suhlasim s babami a myslim, ze si znova tehu. Ja som po kyrete dostala menzes presne za 4 tyzdne, potom o mesiac dalsi a dalsi uz neprisiel 😀 tiez vsetko zatial prebieha dobre, tak sa neboj vobec toho, ze tak skoro cakas znova mimi 😉

dada2107
autor
10. júl 2012

@jajuuus ... ako pozeram tak vam este rastie brusko 🙂 nooo som dost vystrasena....predsa je to skoro a v takychto pripadoch je to 50 na 50.

dada2107
autor
10. júl 2012

@barushkaaam drzim palceky 🙂 a v kolkatom si? fuuuha tak aspon niesom sama 🙂 diky baby za podporu

barushkaaam
10. júl 2012

@dada2107 my sme spolu s jajus v jednej a tej istej skupine - oktober 2012 je naaaaas 🙂 teda u mna mozno november, mam to tak na rozhrani 😀

barushkaaam
10. júl 2012

@dada2107 hlavne sa neboj, ze by nieco nemalo byt ok, len preto, ze je to tak skoro po kyrete. Vela kociek tu na MK po potrate velmi rychlo otehotnelo a maju zdrave deticky 😉

jajuuus
10. júl 2012

@dada2107 neboj moja, 50 na 50 je to stále, či si zdravá, či si už mala potrat, alebo nie... tak sa s tým nezaťažuj a mysli pozitívne 😉 ano, ešte nám rastie bruško, tak ako píše @barushkaaam máme termín koncom októbra 😵

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre