6 mesiacov po cisárskom som znovu tehotná

86zuzana86
27. aug 2014

Ahojte dievcata. Mam doma male babo- 6 a pol mesiaca, a zistila som, ze som opat tehotna.Druhe babo sme chceli, na prve sme si cakali viac ako rok a pol a tak som nedufala, ze druhe sa zadari tak skoro. Nie ze by som sa netesila,len mam skor obavy, som po cisarskom.Chcem sa len spytat,ci sa tu najde niekto kto to ma podobne, a ako to zvladlo telo,aky bol porod (opat cs alebo prirodzeny?)a tiez nasledna starostivost o v podstate takmer rovnako stare deti🙂.Ked som si to pocitala, mal by byt medzi nimi rozdiel rok a tri mesiace po narodeni druheho baba. Som pravdepodobne len v nejakom druhom tyzdni.Diky moc za vase skusenosti.

majik66
27. aug 2014

drz sa...zvladnete.skusenosti nemam no drzim prsty 🙂

ukulela
27. aug 2014

ked to zvladla aneta pariskova, preco nie ty🙂 aj my sme setry po necelych dvoch rokoch.

huginko
27. aug 2014

bolo to síce dávno,ale moja mama tiež otehotnela 6 mesiacov po cisárskom... opäť mala cisársky a podľa mňa to zvládla úplne super....myslím tehotenstvo, pôrod i starostlivosť o dve malinké deti plus jedno 4 ročné...netreba sa báť....a keď ste mali obavy otehotnieť tak krátko po cisárskom, tak ste mali ešte chvílu počkať s bábom 😉 niekedy sa proste nedarí a inokedy sa podarí bábo na prvý šup...asi na to treba myslieť... 😉držím palce

leporeloo
27. aug 2014

@86zuzana86 no nie si sama jedina to sa neboj aj tu na MK je vela bab co mali takto po sebe deticky a prve teda sekciou... dolezite je preco si mala prvu sekciu? podla toho ak to nebolo nic vazne mas velku sancu na prirodzeny porod ak o neho budes mat teda zaujem ... ano iste to bude narocne s dvoma malickymi detmi ale vela ludi si to chce odbit takto jednym vrzom a surodenci budu mat k sebe aspon blizko... urcite vsetko zvladnes, pozdravujem 🙂

ukulela
27. aug 2014

@86zuzana86 ono pokial nam vraveli, tak moze byt problem v oslabenej maternici a jazve na nej. problem je, ked sa placenta umiestni akurat na jazve po cisarskom - ale to doktori vedia odsledovat. ak je vsetko umiestnene tak ako ma, tak aj po prvom cisarskom zeny rodia prirodzene. ale ak je problem, idu na cisara opat. mam znamu s dvoma cisarskymi nie tak blizko ako ty, no relativne blizko za sebou a v pohode.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
havana_frost
28. aug 2014

@86zuzana86 Sestra má dve cisárskym, je medzi nimi rok aj 5 mesiacov. Tehotenstvá aj pôrody bez problémov, aj výchova, sú to parťáci, iba že sa už 6 rokov nepohla z domu.. ale tak to je mimo témy.

miskacharly
28. aug 2014

@86zuzana86 ahoj,ja som tiez teraz otehotnela 6 mesiacov po sekcii.teraz som v 15. Tyzdni.doktorka mi povedala,ze jazva by uz mala byt zahojena,ale ze v akom je stave to mi nikto nepovie.ja som chcela druhy krat rodit spontanne,ale doktorka mj povedala,ze pravdepodobne bude dalsia sekcia.ze je to moc skoro.a ze ma budu vnimat ako rizikove tehotenstvo.no tak som zvedava co bude.drzim palce 🙂

monicka9
28. aug 2014

@86zuzana86 ma 99,99% to bude opäť sekcia aby sa predišlo rupture ( prasknutie) maternice počas vaginalneho pôrodu...

monicka9
28. aug 2014

@86zuzana86 jazvu ti budú kontrolovať Dr. Sonom počas celej tehotnosti, neboj zvládneš to držím palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre