V kt. tt je najlepšie ísť na 3D
mne doktor povedal,že do 24tt,lebo že potom je už bábo moc veliké a neni ho tak pekne vidno celé.ale viem že niektorý chodia aj od 11-14TT
24-28tt... pred tym je babo dost "kostnate" teda nezaobalene, my sme boli v 22. tyzdni a taky kostlivcek ako krasne a vsetko, ale bolo vidno vsetky rebierka a tak, ja som z toho mala zmiesane pocity. A po 30. tyzdni uz je urcite neskoro, dietatko uz je na 100% pevne hlavickou dolu zafixovane medzi bedrovymi klbmi, neuvidite mu pekne do tvaricky... navyse okolo menej plodovky, cim padom horsie zobrazenie, vela tienov. Lekari odporucaju ten 24-28. tyzden.
pri prvom som bola v 29.tt a teraz v 24.tt. V 29.tt bolo lepsie vsetko vidiet a uz sa aj podobal, takze odporucam neskor.
Ja som bola v 22 tyzdni a malinky bol krasne vidiet, mne lekar povedal ze je dobre ist okolo 21 az 27 tyzden myslim
Záleží aj od toho, ku ktorému Dr. ideš. Každý má svoje "podmienky" odkedy - dokedy robia 3D/4D utz. Treba si zavolať konkrétnemu Dr. kedy ti on odporučí.
caute baby.kolko stoji to 3d?
ja som platila do 90E, stoli to za to 🙂 , v 25tt
pozri si v tehotenskej knižke. tam sú napísané termíny sona. ak nie tak tu je to: 10-14 tt, 20-24tt, 30-32tt, 36tt. Tieto ultrazvuky sú povinné a hradené poisťovňou. Pri 20-24tt som dostala od doktora na výber, buď chcem klasické 2Dsono, čo je hradené, alebo chcem nadštandard, čo treba doplácať. Na takéto veci sa treba pýtať dr. 20-24tt je pre to najideálnejší, pretože sa už vie bez problémov rozoznať pohlavie a práve tam sa zisťuje aj prípadné poškodenie plodu ako rázštepy a pod. Veľmi radi na toto vyšetrenie chodia aj oteckovia. Takže ešte raz, opýtaj sa dr na povinný ultrazvuk medzi 20-24tt ako nadštandard. Hradené sú 2D sono.
ahoj takže ked som len v 16 tyzdni je to ešte zavčasu ist na 3D ltrazvuk? a viete mi poradit či v procare v Centrali je 3D??
Ja som bola v 21 tt na 4D.. bolo vidiet krásne 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
od 24-30 tt. aspon u nas sa tak chodi.. je dost plodovej vody a pekne vidiet detaily 😉