Poradte prosim. test mi ukazal 2 ciarky ale kramy mi este nemeskaju no mala som spinenie s trochou krvi. Doktorka mi napisala ze mam prist buduci tyzden (ak dovtedy nedostanem menzes). Vraj spravi odber krvi a HCG, co to je? co mi vsetko bude robit podla vas? dakujem 🙂
Bude to len odber krvi. Podla mna nemusis ist nalacno, ved ti nebude robit krvny obraz. Sonom by v tomto stadiu este nic nevidela, ked este nemas ani termin MS.
Tak potom ti bude robit asi aj to sono, v skorých stadiach sa robi vaginalne.
@seahorse27 dakujem 🙂
vezmú ti krv na základe ktorej určia výšku HCG- čo je tehotenský hormón... podľa jeho výšky cca vedia v ktorom týždni si a podľa toho ti určí kedy máš prísť na sono tak, aby už bolo niečo vidieť aj na ultrazvuku.
@maryennn1 dakujem 🙂
piť a jesť môžeš... špinenie mohlo byť uhniezdenie... nechala ťa čakať či sa náhodou nerozbehne menštruácia, lebo aj to sa môže stať, pravdepodobne, ale nestane, keďže máš dve čiarky. držím palce 🙂
@permanentka podla mna ti dnu nepojde to sa velmi beodporuca vezme krv a potom neskor sono mne pri prvej robili vag. Vysetrenie az skkoroo na konci a teraz asi v 3 mesiaci ale to som mala problemy ...
vag. vyšetrenie bude robiť keď pôjdeš na prvé sono, potrebuje pozrieť krčok a ohmatať maternicu, možno vezme ster na mykózy a potom ti urobí aj sono a to sa robí v skorých štádiach od spodu, neskôr potom už cez brucho.
dievcata ste skvele dakujem!! 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?