Ahojte,mam pozitivny test,posledna ms 27.1.,meska 9dni. Dnes som teda volala sestricke,ze aky je postup a objednala ma az o 3 tyz.,teda ked budem na konci 8tt. Nie je to neskoro? Nie su potrebne nejake vysetrenia hned na zaciatku? Dakujem
Na začiatku tehotenstva sa nerobia žiadne špeciálne vyšetrenia len sono, ktoré potvrdí že si tehotná a prípadne podľa veľkosti plodu určí lekár aj v ktorom týždni, ja som bola u gynekológa v 6tt a to tam teda nebolo moc čo vidieť len maternica naznačovala že som tehotná , takže nemusíš sa ponáhlať a inak väčšina lekárov vystavuje tehotenskú knižku až po 12tt
@miroslavaa31 ved ak by si mala bolesti alebo krvacala, pojdes na pohotovost. Inac sa netreba ponahlat, odber krvi staci urobit aj potom, dolezite sono je az tak po 11. tyzdni - NT vysetrenie plus krv na vrodene chyby. Nestresuj, ak nedvihas tazke bremena, tehotenstvo nie je choroba.
@miroslavaa31 nie je to neskoro. Ak by si dostala bolesti, krvácanie, utekaj hneď. Ale inak nie je dôvod letieť k dr skôr ako v tom 8.-10.tt
skôr ako v 10 tt tam ani nechoď...😉 Ja som raz prišla v 15 tt....😀
@miroslavaa31 ja som šla po prvý - úplne prvý raz - gynekológovi ako tehotná a bola som už v 11.týždni, a v pohode. Vyšetril ma, vystavil tehot. knižku, zobrali mi krv ( neskôr zistili, že mám 0 pozit., tak volali aj manžela, že by bolo najlepšie, aby mal takú istú krvnú skupinu, čo jasné, že nemal 🙂 ...).
Gratulujem ti😉👏🙂 A neboj, je to v poriadku. Netreba ísť hneď na začiatku. Oni vedia, prečo ťa tak objednali🙂
@erika_smile dakujem krasne 😉
@miroslavaa31 nie je začo😉😉😉
@libawet ahoj aký bol prosím ťa problém keď si mala 0 pozitív? Ešte som o tom nepočula ja som ju mala tiež a mala má rovnakú krvnú skupinu ako ja tak som teraz ostala zaskočená
@miroslavaa31 určite zbytočne skoro. Mňa objednali hneď v 6tt a lekárka tam ledva videla vak, tak ma objednala o 2 týždne. Už keď som tam bola ,tak mi vzali krv ,ale to mohli aj neskôr. Takže skôr ako v 8tt je určite zbytočné tam ísť. Ty vieš ,že si tehotná, kúp si max.kyselinu listovú,ak si ju neužívala pred tehotenstvom, doprajte telu to - čo si pýta ( napr spánok a oddych) . Bola by si zbytočne sklamaná a v strese ,že si tam ešte nič nevidela. Veľa šťastia prajem ! 😘
@katrin91 daaakujem krasne😘
@anonymka11 tak to ste mali dobre. Ja som mala ten problém, že syn zdedil krv po otcovi, teda A1 pozitív a bol problém, každé 3 mesiace počas tehotenstva som chodila na prehl. či si moje telo nevytvára voči plodu protilátky, všetko bolo ok, teda negatívne. Problém nastal, keď sa syn narodil, zrazu tie protilátky boli v pupočníku a dostali sa mu teda do tela, sledovali mu bilirubín, vystúpal mu až nad únosnú hranicu a vtedy mu menili krv - na moju 0 pozitív, kt. mal 3 mesiace, kedy mu zasa jeho kostná dreň " vyprodukovala " jeho A1pozitív. Sledovali ho po tom každý mesiac, či je všetko v poriadku a aj teraz ešte v dospelosti, no už len pri kompl. prehliadkach, či má bilirubín v norme. Syn mám 23 a je OK, ale je pravda, že tieto deti, s výmenou krvi sú hyperkatívne, čo aj u syna v jeho detskom veku bolo.( predsa len sa jeho dojčenská krv menila za krv dospelého darcu s 0 pozit., nie moju, to by nemalo význam, lebo ja som teda asi pri pôrode v sebe už tie protilátky mala ). Ja mám tiež krv po mame, preto mi tiež krv po mojom narodení nemuseli meniť, no neviem, či vôbec niečo takéto pred 45 rokmi bolo 🙂
Väčšina lekárov prijíma ženy na potvrdenie tehu až keď menzes mešká viac ako 2 týždne - cca 7.-8.tt. Vtedy už možno vidieť aj akciu srdiečka 😉 Pokiaľ nemáš problém (predchádzajúce potraty, špinenie, bolesti...) je to akurát 😉
Dievcata... podla vsetkeho som tehotna 🙂 co je dobra sprava... Ale od spontanneho potratu kt som mala min rok v Novembri sa mi cyklus stal 42 dnovy... Menzes som mala naposledy 25.02. 2018 bola som u lekara v pondelok ale na ultrazvuku nic nevidel a HCG bolo 333. Tak sama neviem ako pocitat tyzdne nakolko mam dlhy cyklus. Je mozne ze som mala ovulku az okolo 25.03. 2018 dufam v to... Nakolko min rok som o baby prisla :( tiez nizke hcg a potom bum krvacanie a uz to slo :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Netreba skor chodit, skor by ta to mohlo vystresovat, keby sa tam nic nedialo - moj pripad..samozrejme este nebije srdiecko, dokonca to vyzeralo, ze je tam len vak...tak mi zobrali krv, ze uvidime, mozno tam nic nebude - hned som sa rozplakala....o tyzden tam bolo to, co malo byt, krvne testy v poriadku a aj srdiecko sa nastartovalo....takze sa neponahlaj k lekarovi skor, nech sa zbytocne nezlaknes...