Ahojte, dnes som bola na odberoch a na prehliadke,nakoľko som minulý týždeň zistila podľa tehu testu,že som tehu. Podľa termínu poslednej menštruácie by som mala byť dnes 6tt+1. Lekárka však mala problém niečo vidieť, bolo vidieť len čiernu machulku, vravela ,že bábo má teraz asi 4 mm. Hneď podľa toho aj vedela ,že mám dlhší cyklus a teda aj posunutú ovu a teda že som možno len v 5tt. Ja som bola taká v strese z toho ,že som si doma opäť spravila tehu test. Objednala má o dva týždne. Chcela by som vedieť,či je to normálne a či myslíte,že o tie dva týždne už bude niečo vidieť. Je to moje prvé trhu tak som ešte zmätená a nemám sa s kým o Tom porozprávať lebo to ešte nikto nevie. Ďakujem.
@spanielka2 ďakujem,hneď som kľudnejšia. 😉 A držím palce 😉
O dva týždne by si už teda mala byť v 7tt, vtedy je už možné sonom zachytiť akciu srdca. Nestresuj sa zbytočne 🙂 keby niečo nebolo v poriadku, dr. ti to určite povie
Ja som tiez tak chodila, male ma cca podla sona o tyzden menej, jedine co dr spravil bolo ze posunul podla sona termim porodu, ja som bola prvykrat v 9tt a tam zistil ze to vyzera len na 8tyzden ale srdiecko uz bolo vidiet. Hlavne nestresuj vsetko bude v poriadku
@katrin91 Jasné, že je to okay, myslím, že o dva týždne tam už toho bude vidieť oveľa viac 🙂 Nestresuj ;)
@zuzka38 keby si mala take mimomaternicove zistila by si aky to ma sakra zmysel ;) alebo cakat na akciu srdca babatka vo vajickovode ?
@lavieenrose mozno taku skusenost mas, preto tak pises...
A nie je to málo 4mm na 5tt?
@zuzka38 mam inu nieco ine ma doviedlo k lekarovi a to krvacanie ale niektorym zenam bez varovania praskne vajickovod...no aj tak nieje lepsie zistit cim skorej co sa deje ? dokonca malo zname molarne tehotenstvo je tiez nebezpecne..sice v malom percente ale predsa moze vzniknut nador ktory metastazuje do inych organov...
Ahoj, neboj sa. Pozrela som nejake zahranicne zdroje a ak si v 5tt, tak babo je ako sezamove semienko, t.j. ani nie 4 mm. Kuk napr. tu: http://www.countdownmypregnancy.com/pregnancy/h...
držte sa, nestresujte sa, nebojte sa ;) želám všetko dobré a užívajte si tehotenstvo ...a jasnéééé, potom aj to ostatné, ale to sa ešte ozvete ;)
ale klud! nabuduce bude isto nieco vidno, zvlast ked mas dlhsi cyklus 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som isla ked mi meskala tri dni menstruacia a povedala mi ze meska lebo som tehotna..nasledne ma objednala o tri tyzdne, ked som mala cca 7tt a bolo vidno dutinu kde je 8mm maly flak a uz tam bolo aj srdiecko ktore kmitalo, neviem ci sa to povazuje za bitie... vydali mi hned aj knizku pretoze vraj maju teraz toho vela a nechce sa im akat do 10tt kedy ju normalne vydavaju.. momentalne 1.3. idem vlastne len druhykrat na realnu tehotensku kontrolu a mam cca 12-13tt cize ukoncujem prvy trimester a idu mi robit nejake prve vacsie tehotenske testy.. takzeeee to co popisujes mi pride normalne🙂 btw aj ja to mame take divoke s tymi tyzdnami tehotenstva pretoze som mala 35 dnovy cyklus a aj nejako divne posunutu ovulaciu tak vlastne az na tejto kontrole pri ukonceni prveho trimestra sa realne zisti najvernejsi termin porodu