Ahojte ma niekto skúsenost so psychologickou Kajanovou? Ideme k nej testovať školskú zrelosť tak ma to zaujíma, a druha otazka ako prebieha testovanie ďakujem
@hradnapani je to na body ci ako? kolko musí dieťa tooho vedieť alebo ako to je aby nedali odklad? Ďakujem
@lenkaar urcite to nejako boduju, ale do toho sa ja nevyznam. Riesila som to len ako rodic, na testoch sme boli dvakrat, ale pocet bodov si nepamatam a v podstate ma ani nezaujimal. Sustredila som sa na to, co hovori psychologicka a ako ona vidi dieta. Ale oni davaju len odporucanie. to ci das alebo nedas do skoly, je uplne na tvojom rozhodnuti bez ohladu na vysledky testov.
na testoch sa skumaju rozne veci a to formou pisomnych testikov, kreslenia a rozpravania. Napriklad ci vie dieta povedat prve a posledne pismeno v slove, prerozpravat obsah kratkeho textu, orientacia vlavo a vpravo, uroven grafomotoriky, uroven vydrze pozornosti, matematicke predstavy a tak podobne. Je to takou hravou formou, vela veci uz deti robili aj v skolke, netreba mat z toho obavy a hlavne dieta dopredu na to nechystat.