Pôrodnica v Nových Zámkoch

16. mar 2023

Chcela by som počuť názor žienok, ktoré majú s touto pôrodnicou osobnú skúsenosť...
Konkrétne ma zaujíma pohľad na moju situáciu.. mám za sebou akútnu sekciu ...o pár mesiacov ma pôrod čaká opäť...(rozdiel medzi deťmi bude 15 mes.)
Myslíte si, že keby si vyberiem túto nemocnicu, dali by mi šancu rodiť vaginálne? (pri splnení štandardných podmienok, samozrejme) Či by sa robila ihneď sekcia?

Rada si prečítam relevantné názory, vopred vďaka! 🙂

dominika126
16. mar 2023

Ja som rodila 2x v NZ. Obe akutne sekcie, ale aj tak by 2.porod bol sekcia, keďže rizikové tehotenstvo s dvojickami a jedna dvojicka KP a 2.priecne. 🙂 kedysi sa dosť tlacilo na sekcie,nehovoriac po predošlej, ale teraz je tam dosť mladých pokrokovych dr. Myslím,že sa viac snažia ísť aj do prirodzených pôrodov. Samozrejme, prípad od prípadu je rôzny. Na vašom mieste by som kontaktovala oddelenie, príp.konkretneho lekára, primarku a porozprávala sa s nimi o vašom tehotenstve, ku koncu chodila na poradne tam. Predsa, mala by sa sledovať aj jazva po predošlej sekcii, je veľa faktorov, prečo áno a prečo nie. Ale všeobecne myslím,že ta možnosť tam je.

autor
16. mar 2023

@dominika126 ďakujem🙂

guliver19
17. mar 2023

Ahoj, ja som mala prvy porod sekciu lebo mala bola KP, druhy som tuzila zazit prirodzene. V Nz lekar mi to umoznil s tym ze sme sa dohodli ze ak to do terminu porodu pride na mna skusi ma odrodit prirodzene , ak nie den po TP bude sekcia. Zial robila som vsetko co sa odporuca aby to prislo, ale nic takze som nastupila aj tak na cisarsky. Ale tak moznost mi doktor dal...
Takze predpokladam ze takto nejako sa budes vediet dohodnut aj ty...

jaga18
17. mar 2023

Známa mala takto dohodnutý pôrod v NZ s dr Grigoryk alebo ako sa volá. Povedal jej, že musí byť 2 roky po sekcii, skontroloval jazvu a tiež bola podmienka, že pôrod musí prísť sám, nemôže byť vyvolaný. Všetko bolo ok, no žiaľ po 12 hodinách prišla akútna sekcia. Ale tak aspoň to skúsili. Určite tam zavolaj, alebo chod osobne dolu do ambulancie, kde robia pásy, nech ti hneď vie aj skontrolovať jazvu.

autor
17. mar 2023

@jaga18 ďakujem, kočky 😉

80jana
17. mar 2023

Moja sestra rodila v NZ - akútna sekcia v 28.týždni. Pri 2.tehotenstve zvažovali, že jej dajú šancu rodiť prirodzene, lebo od prvého prešlo už 7 rokov. Nakoniec aj tak naplánovali cisársky.

mima1608
27. mar 2023

Ešte taká otázka, dievčence, MUDr. Gabovda ešte robí v NZ alebo je pravda, že ju vyhodili? Lebo také veci som o nej čítala až mi husia koža išla 😵‍💫

nikimajorova
11. apr 2023

@mima1608 ahoj. Doktorka tam uz nepracuje ☺️

mima1608
11. apr 2023

@nikimajorova ďakujem za odpoveď a dobrú správu 🙏☺️

bobulka34
22. nov 2023

@mima1608 ahoj s touto doktorkou mám otrasnu skusenost

mima1608
23. nov 2023

@bobulka34 s Gabovdou? Tú našťastie naozaj vyhodili ☺️

autor
23. nov 2023

Nakoniec som si na príchod nášho 2.bábätka vybrala TN ...veľmi sa mi tam páčilo...až sa dieťatko ešte niekedy prihlási, išla by som tam opäť.