Pôrodnica Nové Zámky 2021

fleur1111
30. aug 2021

Ahojte, aké máte skúsenosti s pôrodnicou v NZ?

lindusss2016
30. aug 2021

@fleur1111 take, ze by som volila radsej KN 😊 rodila som tam aj tam a viem porovnat... ale tak zas prezit sa to da, ale ked si prvorodicka, tak budes asi troaku vyhukana z ich pristupu 😂

fleur1111
autor
31. aug 2021

@lindusss2016 ďakujem za odpoved 🙂 a vieš mi uviesť, prosim, nejaký príklad, aby som si vedela ten prístup predstaviť? 🙈

lindusss2016
31. aug 2021

@fleur1111 tak jednak podpora dojcenia. Ja som v zamkoch rodila v takom stave, ze porodnica v kn bola zavreta kvoli prerabke, cize vsetky zeny aj z toho okresu boli v nz, no bolo nas tam vela a mali nad kapacitu a poviem ti, ze som odtial odchadzala jedina dojciaca a to len preto, ze som nebola prvorodicka a prvu som kojila az do porodu skoro. Plus jedna sestricka je tam extremne protivna, to ti potvrdi vela zien. Doktori kadejaky ukrajinci... mne pri prepustani prisiel mlady zajac - pediater oznamit, ze syncek ma malu vadu na oblicke. Pytala som sa ho, co to znamena, povedal, ze v podstate nic, len to mame sledovat. Sledovali to v nz dovtedy, az sa z toho nic vyklulo, ze mu oblicka fungovala uz len na 16% a museli ho v ba operovat. Proste total to tam odflakli... ale tak to uz je len btw, verim, ze sa ti narpdi zdrave babo, ale aj v tomto pripade musis byt pripravena na velmi zvlastny pristup lekarov, chvalia si tam lrn halmesovu, chvalabohu jej vysla sluzba na moj porod, tak musim povedat, ze vsetko ok, mala som sekciu, ale na pooperacke od sestier hrozna starostlivost. V kn ma obskakovali a tu ma zdrbala, ze kazdu chvilu pytam vodu 😳

fleur1111
autor
31. aug 2021

@lindusss2016 preboha 🤦🏽‍♀️ Dúfam, že syn je už v poriadku 🍀💙 bolo mi podozrivé, že v mojom okoli počúvam len samé chváli na tu pôrodnicu, keďže viem, že nie všade to je tip top. Ďakujem, že si sa podelila o skúsenosť. Pre mna je dôležité, aby maly dostal čo najlepšiu starostlivosť po pôrode. A keď vravíš, že to tam takto zanedbávajú...🤦🏽‍♀️

yvanielka
31. aug 2021

Ak sa s bábätkom stane niečo pri pôrode, tak aj tak ho prevezú z Komárna do Nových Zámkoch kvôli tomu, že tam je neonatológia na vysokej úrovni.. Neviem, ja som rodila v roku 2015 aj 2020 a nemôžem povedať nič zlé a Ukrajinec doktor je tam myslím len Grygorik? Ja mám osobnú skúsenosť s doktorkou Hladovcovou, Koprdovou a Hlavatou (teraz je myslím Králiková) a veľká spokojnosť. Ale rodila som prirodzene, žiadne komplikácie. S dojčením prišla pomôcť sestra. Malého som mala od pôrodu stále pri sebe (až na pár vyšetrení) a rodila som v sobotu a v utorok sme šli domov. Dcéra mala silnú žltačku s tou som tam bola dlhšie, ale tiež sa o ňu starali, aj na izbu nám priniesli inkubátor s modrým svetlom kde som si ju polohovala. Jedna sestrička bola taká arogantnejšia keď som sa niečo pýtala, ale teda netreba sa dať odbiť a hlavne je tam človek kvôli bábätku, nie len kvôli sebe. Držím palce, aby si sa dobre rozhodla a prajem ľahký pôrod 🙂

yvanielka
31. aug 2021

(teda najskôr bola na bilibede, ale nestačilo to, preto inkubátor)

lindusss2016
31. aug 2021

@yvanielka ano, to je pravda, ze neonatologia je len tam a predcasniatka tam prevazaju. Ak je bezproblemove tehotenstvo a porod pride vcas, isla by som do KN. Tam sa ku mne lekari aj sestry spravali naozaj uplne inak a to som tam bola jedina, co nehovorila po madarsky. Ukrajinka je v nz este jedna dr, meno neviem, ale to bolo fakt 👎👎👎. Jaj a este som zabudla spomenut, ze moja gynekologicka mi uz na poradni, co som mala okolo 12:00 povedala, ze ja v ten den porodim. Ked som prisla o 20:00 do nemocnice NZ, tak ma lekarka na prijme ubezpecovala, ze si tam polezim este aspon 2 tyzdne a nukala mi vecer cokoladovy dezert, co som odmietla s tym, ze som jej vravela, ze sa mi uz spustil porod a budu ma co chvila uspavat. Neverila, poslali ma na izbu a nakoniec ma brali na salu tak, ze ta dr uz hovorila anesteziologovi, aby ma co najrychlejsie uspal, lebo nestihame, tlak som mala brutalne vysoky, uz bola sama taka vyplasena, ze ja som isla na salu jak na popravu a fakt som dakovala bohu, ze som sa po tej sekcii zobudila 🙏🏼 a to som ani nespomenula, ze aj pred prvym porodom mi zacala pomaly odtekat plodova voda 3 tyzdne pred terminom, nevedela som, co sa deje, tak som sla cez pohotovpst do nz a tam mi prave ten dr ukrajinec tvrdil, ze ja v ziadnom pripade nerodim, ze ma nehospitalizuju, lebo by to bolo zbytocne a o polnoci ma poslal domov, na co mi pocas spanku uplne praskla plodova voda a tak som sla do kn hodinu cesty.

lindusss2016
31. aug 2021

@fleur1111 a este taka pikoska, ze ked som po sekcii chcela, aby mi doniesli maleho na izbu, tak mi sestricka povedala, ze ona je gynekologicka sestra, ona deti nenosi -pritom na chodbe boli spolu aj s novorodeneckymi sestrami, takzr asi to bol problem povedat. Tak sme sa este s jednou mamickou s rozrezanymi bruchami trepali jak dve korytnacky cez tu chodbu, aby sme mohli osobne novorodeneckej sestre povedat, ze chceme vidiet deti, na co nas poslala na izbu, ze teraz to nie j3 mozne a mame prist o pol hodinu. Kto uz mal rozrezane brucho po sekcii, vie, aky je to zazitok s tym vykonat aj najmensi pohyb...

fleur1111
autor
31. aug 2021

Ďakujem dievčatá za vaše názory 🙂