Dobrý deň, chcela by som si otvoriť kvetinarstvo, vie mi s tým niekto pomôcť? Čo všetko nato potrebujem ? Priestor je do 25m² takže je to ako drobná stavba, tzn. Nemám nato stavebné povolenie ani nič podobné. Niekde som čítala, že všetky kvety musia mať nálepku o starostlivosti, zalievke, atď....
Budem veľmi vďačná ak mi niekto poradí 🙏🙏🙏.
@lenka1993 Rozmýšľam preto, že či to nebude zatiaľ len ateliér alebo dielňa. A vieš mi povedať čo všetko by som musela splniť na otvorenie?
@21marianka11 ak máš takéto otázky, tak evidentne v ničom nemáš prehľad. Preto odporúčam vypracovať si poriadnu podnikateľský plán až následne premýšľať, či do toho pôjdeš.
@ivkazba ja do toho pôjdem určite, lebo robím to už cez dva roky ale len cez eshop. A chcem mať oficiálne kvetinarstvo, kam si môže niekto prísť vybrať. Našla som veľa článkov, a v každom je napísané niečo iné. A nato ci sa to oplatí v dnešnej dobe mi žiaden podnikateľský plán nepomôže, keďže záleží od vlády či môže byť otvorené... Preto rozmýšľam len nad ateliérom, len tam asi nemôžem predávať iný tovar ako sú kytice, či ?
@21marianka11 od tych co maju take predajne viem ze v tejto situacii zatvarania a otvarania pomoze ak je sortiment aj zahradkarsky a chovatelsky, pretoze vtedy mozu mat otvorene aj ked by cisto len kvetinarstvo malo byt zavrete.
@babulkomale áno to som plánovala, aby tam boli aj kuchynské pomôcky, hlina, semienka a take blbosti. Len neviem co všetko potrebujem na to aby som vedela otvoriť...
@21marianka11 povolenie od hygieny, ohlásiť prevádzku na živnosti
Hlavne ti poviem že v dnešnej dobre sa ti to neoplatí. V rodine mame a krachujeme.