Dobrý večer....bola som na pohovore na pozíciu recepčnej v hoteli, kde mi bolo povedané,že ako recepčná budem musieť aj čistiť, dezinfikovať a pripravovať wellness + na nočných prať a sušiť prádlo a cez víkendy pomáhať chyznym.
Je to podľa Vás normálne?
Žiaľ je...kumulovana funkcia.Cez víkend nebudú hostia, keď môžeš ísť pomáhať chyznym?ešte tu nočnú pochopím, keď už si tam a nikto nepríde chcú využiť, aby si žehlila...
@janai1 neviem,no keď som predtým pracovala ako recepčná, mala som na starostí check-in/check-out, online rezervácie, faktúry, platby....takéto veci mali na starosti chyžné. Preto sa pýtam, či sa s tým niekto stretol.
@luccija to som sa pýtala,že mám si so sebou vziať telefón, a keď chostia zavolajú, mám utekať na recepciu a potom sa vrátiť ku chyznym
Je to bežné.... Ja robím tiež na recepcii a my robime len recepciu... Kedysi som robila v hoteli kde sme prali a sušili prádlo a robili raňajky
Kamarátka robila recepciu a čašníčku v bare
Je to bežné skôr v menších hoteloch.U nás si to neviem predstaviť, my sme na recepcii až dve. Niekedy by sa aj tretia uživila.Mamina robí v menšom hoteli a spomínala že tam recepčná aj upratuje wellnes, aj robí všetko. Sama som videla a hoteli Elizabeth v Trenčíne že slečna na recepcii vycapila tabuľku za chvíľu prídem a išla dezinfikovať sauny, striet vodu vo wellness a utekala naspäť.🤦🤦to som kukala ako puk...bazén bez plavcika...neviem si predstaviť keby sa niečo stalo.
Bohuzial ano, aj ja som tak robila, ja som jeden cas aj chystala a upratovala ranajky...to bola katastrofa...robila som v mensom hoteli..na nocnych tiez wellness, ale byvala som velmi unavena na nocnej, nevladala som to upratovat..desne
@lasona hej len toto je hotel so 40timi izbami 😅 preto sa mi to zdá divné
Zdravím 🙂 podĺa mňa to nie je normálne , na tvojom mieste by som si našla taký hotel čo je aspoň kus na úrovni ako neviem si predstaviť aby som začala prať a sušiť v noci , robila som na recepcii záchody sme museli čistiť ale len cez víkend keď nerobila upratovačka čo na tú hodku by ju mohli zavolať, nikdy by som to už nerobila , pekne oblečená s vedrom a v žltých rukaviciach a keď bola daaka akcia v piatok tak co za humus narobili ludia fuj , recepcna je na to aby sa starala o hosti a naplno sa venovala chodu recepcie
Podla mna je toto uplne bezne 🙂 Aj na inych poziciach robia zamestnanci viacere veci, nie len tu svoju, ktoru maju dajme tomu v pracovnej zmluve. Hold taka doba 🙂
@lasona fúú, to keď už v takom drahom hoteli hentak fungujú, to už je čo povedat🤦♀️
@janinka007 však aj mňa to zarazilo, to sme boli tento rok tam na víkend a keďže robím v hoteli tak si všímam veci ako fungujú inde
@luccija ano to je smutne zamestnavatel radsej usetri ,poznam taky hotel kde recepcna robila aj ranajky hostom napriklad recepcna casnicka kucharka v jednom :D ide o to ze mame len jeden zivot a preco by sme sa mali uspokojit s takouto pracou a nechat sa vyuzivat , viem ze tato covid doba ale uz aj predtym nedava vela moznosti pre pracu ale urxite sa najde lepsie miesto a lepsie podmienky 😊
Áno je... Prečo by nebolo? Veď zamestnávateľ si určuje čo zamestnanci robia