Dobrý deň, viete mi poradiť pôrodníka v NZ pôrodnici, ktorý je pri zazmluvnení ochotný urobiť sekciu? Ďakujem za odpovede.
@gabriela2952 panický strach z prirodzeného pôrodu. Viem, že ak prinesiem papier od psychiatra, tak mi to urobí hocijaký lekár, ale aj tak by som sa skôr rada zamerala na lekára, ktorý celkovo nemá so sekciou problém.
To pises zas dalsiu temu? Cakas, ze ti tu niekto vylepi jeho meno verejne? Takto sa to fakt nerobi.
@maialeo bolo mi to tak poradené v predchádzajúcej diskusii 🤷
sa opytaj svojek gynekologicky alebo v sukromnej skupine a nie v diskusnom
fore
a byw tam si pisala ze ides oslovit primarku s ktorou sa poznate 😉
@mamina7070 ktorá ma už niekoľkokrát vyšetrovala, ale kamarátky nie sme 😅 ak by tu niekto poznal iného lekára, ktorého vie odporučiť, tak by som sa obrátila naňho/na ňu. Ale áno, asi bude najlepšie to riešiť s mojou gyn a psychiatrom, aby som to mala všetko ošetrené.
Ale vies, ze sekcia tiez boli casto este viac a ma rizika
@ella16 tak je to velmi vazny zasah do tela. A anesteza? Preco si myslite, ze je na nu potrebne take mnozstvo vysetreni? A prirodzeny porod je preto prirodzeny lebo telo kazdej zeny vie co ma robit. Mavid ako porodit dieta mame v bunkach. Je fajn sa nan pripravit, no ver keby tam ani doktor nebol a dala by si na svoj instinkt porodila by si.
@maialeo
@ella16
Ved riziko neznamena ze nebudes ok, ale ze sa to moze stat. Je to velka brusna operacia, cize rizika tam su.
Tie su samozrejme aj pri vaginalnom porode... bez rizika nie je nic.
Ale plati, ze ak na to nie je indikacia (ina ako strach) od lekara, tak je pre babo a matku najlepsi prirodzeny porod.
Inak, ak mas na to naozaj vazny dovod a to kludne aj od psychiatra, tak ti to urobia hocikde. Ak sa liecis u psychiatra a vidi, ze mas problem, to potvrdenie ti bez problemov da. Nemusis to vobec riesit inak.
@gabym a aku si mala indikaciu?
@martinkatinka preeklampsia. Ja som rodila v 32tt
@martinkatinka Stať by sa mohlo niečo aj pri klasickom, aj pri sekcii.
@gabym Stať sa môže hocičo pri oboch.
@mamula20 ty si mala aj sekciu?
@blondiee83 ja sa na nič nepýtam... asi si nečítala celú diskusiu. Pri oboch sa môže stať hocičo... aj normálny pôrod je veľký zásah
Ja som rodila minulý týždeň v pondelok, pôrod mi začal prirodzene, bola to veľká bolesť keďže som nemohla mať epidural, nastali komplikácie, mala bola omotana v šnúre takže som ju nemohla vytlačiť. Urobili mi akutnu sekciu. A poviem ti, tie kontrakcie sú nič oproti tej sekcii. Ešte teraz ma to sem tam zabolí, neviem fungovať ešte na 100%.
Ja by som už sekciu nechcela ani keby mi niekto mal dat milión. Samozrejme je to na tebe, len dávam moju skúsenosť. Prajem veľa šťastia a hlavne zdravucka bábätko 🍀❤️
Ja sa inak čudujem, ze si niekto mysli, ze sekcia je hop, šup, tralala… ja som mala cele tehotenstvo strach, aby som sekciu mat nemusela… uz len ta predstava, ze mi niekto reže do brucha! A potom to zašije … no a potom tie ostatne veci akoze moje babatko sa narodi a mama je mimo, lebo je uspata. No a z narkozy som mala des uplne… vsak tu bolest clovek vydrzi… ale hned ako je to dítko vonku, tak sa moze prisat, este take zamuchlane mi ich dali na hrud…a to nespominam vsetky pozitiva, ktore dieta ma tym, ze si prejde porodnymi cestami… ako, ked sa inak neda, jasna vec! Ale ze tlacit na to? Hlavne ja som pri prvom pol hodinu po porode chodila… baby po sekcii, chudence, tie sa vytrapili …
@maialeo ja tu vidim o 20.03 otazku aj s otaznikom... ty ju tam nevidis? Vazne?
@ella16 pre niečo sa zvyknú robiť predoperačné vyšetrenia... Pred akoukoľvek operáciou... 😉
@ella16 naco sa vlastne pytas na nieco, co potom zhejtujes? Myslim, ze z nas dvoch je mimo len jedna osoba a ja to nie som ani nahodou.
A ked uz ten google spominas - vsak ho pouzi, nemusis sa potom pytat a pisat blbosti o zrazeni autom cestou do obchodu, ked sa ti niekto snazi napisat, preco je operacia riziko
Prečo chcete sekciu?