Čo ak sa po PN nedostavím do práce?

alfonz24
18. júl 2023

dobrý deň pracujem na zmluvu neurčitú dobu a teraz som na Pnke ak ukončím a nedostavim sa do prace co sa stane ? Prepustí ma ? Vďaka za odpoveď vopred

listy456
18. júl 2023

@alfonz24 nechapem preco by si sa tam nedostavil? sak ked ukoncis pn tak je to ako keby ides normalne do prace... keby ti zamestnanec len tak bez ohlasenia neprisel do prace tak co? s usmevom by si ho cakal na dalsi den? je to porusenie pracovnej discipliny a za to je vypoved

rachel36a
18. júl 2023

@alfonz24 mimo vypovede od teba este moze ziadat usly zisk...

alfonz24
autor
18. júl 2023

@listy456 no lebo chcem nastúpiť do inej práci od nového mesiaca lebo výpovednú lehotu mam 2 mesiace ak by som podal.ziadost o výpoveď preto sa pýtam ze ked sa nedostavim po ukončenej PNkE ze ci ma môže hned prepustiť

roja01
18. júl 2023

Skus napisat vypoved dohodou k urcitemu datumu (najlepsie k poslednemu dnu v mesiaci). Mozno na to pristupia.

dzina007
18. júl 2023

Skus poziadat o vypoved dohodou.
Ja viem ze ludia si to casto neuvedomuju ale ak robia pri stroji za milion eur. A rozhodnu sa len tak neprist do prace a ten stroj stoji na prazdno je tam velka strata. A ak by sa zamestnavatelovi velmi chcelo moze si to vymahat.

petamich
18. júl 2023

Slovensko je velmi maly pracovny trh, v zivote by som takto neodisla zo ziadnej prace, je to maximalne neseriozne a nikdy nevies, kde stretnes niekoho, kto uz s tebou pracoval a spomenie ako nekorektne si odisiel

radsej by som sa skusila dohodnut

bublinka1426
18. júl 2023

@petamich suhlasim

mima1608
18. júl 2023

@alfonz24 požiadaj o výpoveď dohodou najprv. A ak nebudú súhlasiť, tak áno - ak neprídeš 3krat po sebe = 3krat absencia, tak ťa prepustia.

janinah
18. júl 2023

Si dospelý pracujuci človek,taketo jednanie je tvojou vizitkou a mala by si mať istú zrelosť a inteligenciu nejednať ako "debilko".A ziskaš nalepku nespoľahlivého zamestnanca a nikdy nevieš kedy ju kto na teba a kde vytiahne.Toto sa jednoducho nerobi.

simona92101
18. júl 2023

@alfonz24 je mozne,ze ti to da zamestnavatel do vypovede,da ti tam A absenciu a hrube porusenie pracovnej discipliny.ver mi,ze v buducnosti to pre dalsich zamestnavatelov bude velke minus

vulka
18. júl 2023

@alfonz24 Môže, ale pretože ťa zrejme potrebuje, tak to neurobí. Už len preto, aby Ti to neuľahčil. Vie, že máš dvojmesačnú výpovednú lehotu - čiže bude mať čas nájsť nového zamestnanca. Alebo Ti to umožní dohodou a bude od Teba požadovať zaplatiť dva mesačné platy. Okamžite ťa môže prepustiť len za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.

maranco
18. júl 2023

@alfonz24 priprav si dohodu o skončení pracovného pomeru s dátumom kedy by si chcel skončiť (výpoveď dohodou neexistuje) a skús sa dohodnúť so zamestnávateľom.
Ak na dohodu nepristúpi tak podaj výpoveď a do 30.9.2023 musíš u neho ešte pracovať.
Pozri si pracovnú zmluvu, či tam nemáš dohodnutú "pokutu" za predčasné skončenie.

babulkomale
18. júl 2023

@alfonz24 mozu ta zalovat za neplatnu vypoved, bohuzial.

sense
18. júl 2023

@alfonz24 po 3 neospravedlnenych absenciach ta prepustia za hrubé porušenie pracovnej disciplíny. A bude sa to s tebou vliect celý zvyšok pracovného života.

Skus sa dohodnúť na skončení pracovného pomeru

alfonz24
autor
18. júl 2023

@sense no ak porusim pracovnú disciplínu do novej praci môžem pracovať ?

sense
18. júl 2023

@alfonz24 tak to už sa musíš spýtať nového zamestnávateľa ci ta vezme aj keď ti toto bude svietiť v papieroch.

dkethe
18. júl 2023

@sense v akych papieroch prosim ta svieti absencia, ci ine porusenie prac.discipliny??

rebellefleur
18. júl 2023

@alfonz24 teba by som veru za zamestnanca nechcela..

mima1608
19. júl 2023

@sense no môj manžel takto skončil v práci, lebo mu naparili 3 mesiace výpovednej a teda v novej práci to nikoho nezaujímalo a v žiadnych papieroch mu to nesvietilo. Odovzdavaš max zápočet do nového zamestnania a tam nemáš predsa napísané prečo ťa vyhodili.
Mám aj známeho, ktorý išiel naschvál do práce pod vplyvom alkoholu a pýtal si fúkať, aby ho vyhodili a tiež sa to s ním nijako nevlečie, už sú to roky, čo to urobil.

simca06022011
19. júl 2023

@sense z kade sa to dozvie nový zamestnávateľ?

mandzula
19. júl 2023

@simca06022011 teoreticky ustnym podanim "jaaaj, vidim, ze u teba pracuje Jozo, ten mi zdrhol, daj si na neho pozor" alebo v ramci zistovania referencii, co zrejme v pripade, ze uz ma autor prispevku novu pracu dohodnutu, nehrozi.

tibor79
19. júl 2023

@alfonz24 nechoď a hotovo. Ja hlúpa som tak nespravila,nechceli sa dohodnúť k určitému dátumu. Trvali na výpovednej dobe a prišla som tak o dobrý fkek v novej práci. Doteraz si to vyčítam.

sense
19. júl 2023

@simca06022011 ja nepíšem ze sa to musí dozvedieť, nemusí. Ale môže si vypýtať referencie od predošlého zamestnávateľa, ale zas môže ale nemusí.

sense
19. júl 2023

@mima1608 aj ja som skončila pred XY rokmi a teda v zapoctovom Liste mam absenciu uvedenú. Ci sa to píše aj teraz neviem ale pred 20 rokmi mi to tam napísali. Aj keď teda mne je to jedno nakoľko už tie roky na svk nežijem a v produktívnom veku sa ani nehodlám vracia späť

simca06022011
19. júl 2023

@sense zapoctove listy vela zamestnavatelov vobec nezbiera, nie toeste aby ich citali. ANo pred xy rokmi sa pisal dovod ukoncenia, vacsinou to ale nik nevypisoval...

sense
19. júl 2023

@simca06022011 tak ja to tam mam, aj keď teda po tých rokoch mi je to jedno.