dobrý deň pracujem na zmluvu neurčitú dobu a teraz som na Pnke ak ukončím a nedostavim sa do prace co sa stane ? Prepustí ma ? Vďaka za odpoveď vopred
Skus napisat vypoved dohodou k urcitemu datumu (najlepsie k poslednemu dnu v mesiaci). Mozno na to pristupia.
Skus poziadat o vypoved dohodou.
Ja viem ze ludia si to casto neuvedomuju ale ak robia pri stroji za milion eur. A rozhodnu sa len tak neprist do prace a ten stroj stoji na prazdno je tam velka strata. A ak by sa zamestnavatelovi velmi chcelo moze si to vymahat.
Slovensko je velmi maly pracovny trh, v zivote by som takto neodisla zo ziadnej prace, je to maximalne neseriozne a nikdy nevies, kde stretnes niekoho, kto uz s tebou pracoval a spomenie ako nekorektne si odisiel
radsej by som sa skusila dohodnut
@petamich suhlasim
Si dospelý pracujuci človek,taketo jednanie je tvojou vizitkou a mala by si mať istú zrelosť a inteligenciu nejednať ako "debilko".A ziskaš nalepku nespoľahlivého zamestnanca a nikdy nevieš kedy ju kto na teba a kde vytiahne.Toto sa jednoducho nerobi.
@alfonz24 je mozne,ze ti to da zamestnavatel do vypovede,da ti tam A absenciu a hrube porusenie pracovnej discipliny.ver mi,ze v buducnosti to pre dalsich zamestnavatelov bude velke minus
@alfonz24 Môže, ale pretože ťa zrejme potrebuje, tak to neurobí. Už len preto, aby Ti to neuľahčil. Vie, že máš dvojmesačnú výpovednú lehotu - čiže bude mať čas nájsť nového zamestnanca. Alebo Ti to umožní dohodou a bude od Teba požadovať zaplatiť dva mesačné platy. Okamžite ťa môže prepustiť len za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
@alfonz24 priprav si dohodu o skončení pracovného pomeru s dátumom kedy by si chcel skončiť (výpoveď dohodou neexistuje) a skús sa dohodnúť so zamestnávateľom.
Ak na dohodu nepristúpi tak podaj výpoveď a do 30.9.2023 musíš u neho ešte pracovať.
Pozri si pracovnú zmluvu, či tam nemáš dohodnutú "pokutu" za predčasné skončenie.
@alfonz24 mozu ta zalovat za neplatnu vypoved, bohuzial.
@alfonz24 teba by som veru za zamestnanca nechcela..
@sense no môj manžel takto skončil v práci, lebo mu naparili 3 mesiace výpovednej a teda v novej práci to nikoho nezaujímalo a v žiadnych papieroch mu to nesvietilo. Odovzdavaš max zápočet do nového zamestnania a tam nemáš predsa napísané prečo ťa vyhodili.
Mám aj známeho, ktorý išiel naschvál do práce pod vplyvom alkoholu a pýtal si fúkať, aby ho vyhodili a tiež sa to s ním nijako nevlečie, už sú to roky, čo to urobil.
@sense z kade sa to dozvie nový zamestnávateľ?
@simca06022011 teoreticky ustnym podanim "jaaaj, vidim, ze u teba pracuje Jozo, ten mi zdrhol, daj si na neho pozor" alebo v ramci zistovania referencii, co zrejme v pripade, ze uz ma autor prispevku novu pracu dohodnutu, nehrozi.
@simca06022011 ja nepíšem ze sa to musí dozvedieť, nemusí. Ale môže si vypýtať referencie od predošlého zamestnávateľa, ale zas môže ale nemusí.
@sense zapoctove listy vela zamestnavatelov vobec nezbiera, nie toeste aby ich citali. ANo pred xy rokmi sa pisal dovod ukoncenia, vacsinou to ale nik nevypisoval...
@simca06022011 tak ja to tam mam, aj keď teda po tých rokoch mi je to jedno.
@alfonz24 nechapem preco by si sa tam nedostavil? sak ked ukoncis pn tak je to ako keby ides normalne do prace... keby ti zamestnanec len tak bez ohlasenia neprisel do prace tak co? s usmevom by si ho cakal na dalsi den? je to porusenie pracovnej discipliny a za to je vypoved