Hotelová akadémia - šikana

martina16v
19. mar 2024

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či tu nemá niekto skúsenosti s učiteľkou angličtiny na hotelovej akadémií v Novom Meste nad Váhom. Ako rodina sa snažíme podržať nášho súrodenca, ktorý je vo vyššom ročníku. Chodí s brušnými ťažkosťami. Učiteľka neustále zvyšuje hlas, huláka, nechce ospravedlňovať hodiny, podotýkam iba dotyčnému žiakovi. Zachádza to až tak, že sa bojíme o prepadnutie. Ako učiteľka sa chová neadekvátne a o jej prístupe ani nehovorím. Učiť deti naspäť slohy, len aby si bola istá, že zmaturujú? Nakoniec nám povie, že keď jej žiaci pôjdu maturovať, bude schúlená v kúte dúfajúc v to, že žiaci prejdu? Žiaci známky 4,5. Už nevieme čo robiť. Pretrváva to vyše roka, pričom vedia o Tom učitelia, psychologička a riaditeľka školy tak isto. Mne, ako budúcej učiteľke je z toho celého smutno, veď sú to len deti a takéto zaobchádzanie je neprístojné. Za akúkoľvek radu budem vďačná.

zuzana76
19. mar 2024

@martina16v predtym bolo vsetko v poriadku?

pribinak
19. mar 2024

Ostatní rodičia sú spokojní?

martina16v
autor
19. mar 2024

@pribinak nie sú, ale boja sa niečo riešiť

martina16v
autor
19. mar 2024

@zuzana76 zo začiatku áno, neskôr sa všetko začalo. Zakazovala mu absolvovať baristické súťaže, výstupy na cudzích hodinách a veľa ďalšieho

eviikuu
19. mar 2024

@martina16v Ahoj a vies aj priezvisko? Kludne hod do spravy.

lenkaaa25
20. mar 2024

@martina16v neviem o tom, že v NMnV je hotelová akadémia ...🤔

candii
20. mar 2024

Išla by som za riaditeľkou s tým že to zmedializujem. Teraz sa šikana neberie na ľahkú váhu, bolo by z toho haló. Ešte by som skúsila ísť aj na políciu normálne .. poprípade by som písala aj na ministerstvo školstva. Keď to riaditeľka ignoruje išla by som na vyššie miesta. S rodičmi spísala petíciu proti nej.. hocičo

martina16v
autor
20. mar 2024

@candii rodičia absolútne nespolupracujú dokonca kvituju jej výučbu. Stalo sa nám, že na rodičovskom združení začala kričať na matku dieťaťa a obviňovať ju pred ostatními, ako kuje pikle proti nej. Riaditeľka nič nerieši a to sme tam boli viackrát. Príde mi, ako veľmi psychicky narušená žena. A to nechcem nikoho osočovať. Všetci sa jej boja na škole, dokonca aj učitelia.

betulinka1
20. mar 2024

@martina16v treba podat staznost na VUC a sikanu. Ktora nic nespravi. Alebo mozes podat trestne oznamenie na policiu. Tam uz bude psychologicky posudok a ukaze sa šikana. Alebo dieta presunut do inej skoly. Hentake ucitelky nemaju co byt na skole. Netýkalo sa to nikoho z rodiny ale na intraku strednej skoly, ked som isla pre sestru, tak vrieskala jedna vychovavatelka na postihnute dieta. Mala som asi 22 rokov. Prvykrat ked som to pocula, tak som odisla, ze nahoda. Druhy tyzden to iste, tak som pani vychovávateľke vysvetlila, ze este raz to budem pocut alebo mi povedia deti, ze krici, okamzite na nu podávam trestne oznamenie a nech si garantuje, ze psycholog potvrdi sikanu a skoncila v celej Bratislave. Rozpravala som hlasno poculi to kade tade. Pri aute ma dobehla druha vychovávateľka a poďakovala sa mi. Na dalsi tyzden bola vychovatelka presunutá na chlapčenskú stranu intraku. So sikanou som sa stretla druhykrat pri mojom synovi pred rokmi, podala som staznost a nic sa nestalo. Ale nastastie to bola základná skola, Cize som do tyzdna dieta presunula na inu základnú skolu. Udajne ucitelka dostala iba pokarhanie ale ostala kludnejsia. Mala som vsetko nahrané, takze nemala sa ani ako branit a ak by sa pokúsila bola som rozhodnuta to zverejnit. Zato moj maly este pol roka bojoval s úzkosťami. A kym sa prislo preco sme viac v nemocnici ako doma s bolestami brucha, trvalo 4 mesiace, kym ma napadlo nahrat co sa deje v skole. Poradila mi to doktorka v NUDCh, ze odpovede mam hladat v skole, lebo oni zdravotne nic nenasli. Netreba to nechat tak, treba im ukazat, kde je hranica.

martina16v
autor
20. mar 2024

@betulinka1 Podali sme aj na ministerstvo školstva a nič z toho. Na druhú školu, bohužiaľ už sa nedá. Smažíme sa ešte o individuálny plán štúdia. S políciou sme už komunikovali a poradili nám tak isto. V tejto dobe toto školstvo stále viac a viac upadá. A o šikane menej obdarovaných detí ani nehovorím. Náš si prešiel šikanou v škôlke kde ho učiteľka zatvárala do miestnosti samého. Prešli sme si týmto a zase prišlo na základnej škole v Beckove šikana zo strany riaditeľa na viacerých deťoch. Teraz zasa toto.

candii
20. mar 2024

@martina16v kokos .. no myslíte si o mne čo chcete ale ja by som si ju počkala tam, kde nás nikto nebude vidiet a uvidela by čo je to šikana a cakavala by som ju každý deň pokiaľ by to ona nevzdala

martina16v
autor
20. mar 2024

@candii nebojte sa nič, ja som takéto podobné povedala tak veľakrát