Ako ste si hľadali prácu v Novom Meste nad Váhom?

minticka
1. mar 2023

Ahojte..som mama dvoch detí a preto by som potrebovala rannú, medzismenu,alebo aj skrátený úväzok (aspoň dajaku korunu zarobiť)..Každý deň luskam 4 stránky s inzeratmi,dajake žiadosti som si poslala no bez úspechu..
Dajte typ ako si nájsť prácu popri deťoch 🤷

dadis
1. mar 2023

@minticka Ja ani neviem, co si napisala...co to je ranna, medzismena?

nelca0510
1. mar 2023

@minticka zavolaj do Freudenbergu v Potvoriciach alebo posli životopis a tam by nemusel byť problém.

hankab
1. mar 2023

@minticka ved tu je prace az az, zavisi ale od toho, aky typ prace hladas. Zbytocne ti budeme radit vyrobne pozicie, ak chces robit manazerku

dadis
1. mar 2023

@hankab Ved tiez nechapem...ved si na Profesii vyfiltrujem pozadovane mesto, pozicie a prezeram podmienky pracovnej doby, resp. si dam do filtra skrateny uvazok alebo pracu z domu..

dadis
1. mar 2023

@minticka poprezeraj si profesiu, daj si rozsirene vyhladavanie

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis že si môžem dovoliť robiť len ráno,alebo poprípade medzismeny..ale nie poobedne do 22h nakoľko mám deti..

dadis
1. mar 2023

@minticka a staras sa o deti sama?

minticka
autor
1. mar 2023

Takto som na profesii,som na úrade práce a na ďalších stránkach s inzeratmi..mne je ako tak jedno čo budem robiť..len sa mi nedá nájsť práca na taký úväzok a zmeny,aby mi to hralo s deťmi..že či mám chodiť osobne z obchodu do obchodu,ale fakt ako matka dvoch detí nemám moc šance sa čo najskôr zamestnať..

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis nestarám,ale chlap je živnostník,babka chodí ešte do práce na zmeny..proste viac som s deťmi ja..

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis pozerám každý deň.. jediný filter tam mám práca na pracovisku..že či vlastne je aj práca ktorá by bola ráno..aj keď len za menej peňazí..

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis šak toto,že nič tam také neni..buď 2-3 zmeny,alebo keď nie,tak práca pre mužov,alebo prax..atď..tu nejde o to,že neviem hľadať na profesii atď,ale možno zo zúfalstva píšem či je aj šanca sa takto a deckami zamestnať..

dadis
1. mar 2023

@minticka Ale akoze ti je jedno? Ako mozes svoju hodnotu na trhu prace tak znizovat? Do skoly si dlhe roky chodila naco? Vykasles sa na svoje ambicie len preto, ze si matka? A ked si tvoj muz ublizi, alebo si najde inu zenu vyzijes z platu upratovacky? Najdi si pracu adekvatnu tvojmu vzdelaniu a az neskor ries pracovnu dobu. Co si v 19. storoci?

dadis
1. mar 2023

@minticka A preco si vylucila homeoffice?

gubcikova
1. mar 2023

@minticka hľadáme na poštu ak by si chcela.Ja mám muža živnostníka a dve deti a vyhovuje mi táto ranná smena.Ak chceš napiš mi ip

gubcikova
1. mar 2023

@minticka a nedávno som nastúpila.Hladala som presne ako ty

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis asi máš pravdu,možno som po tých rokoch dajako stratila sebadôveru a istotu..cítim sa taká vyhoreta..ja som bola 10r v obchode a postupne som sa vypracovala na mng oddelenia ..napr.som bola na pohovor v jednom obchodnom reťazci a nevzali ma, nakoľko nedokážem splniť pracovnú dobu..napr.robit do večera,alebo keď treba zostať dlhšie..

minticka
autor
1. mar 2023

@gubcikova písala som ip

soraya25
1. mar 2023

Zadaj pracu na homeoffice a nemusí ta limitovať miesto bydliska

gemerka17
1. mar 2023

@soraya25 rada nad zlato. Ako si si musela všimnúť z prispevkov autorky, tak nemá potrebné zručnosti, prax, vedomosti aby mohla robiť prácu na HO. Jedine, ze by doplnila vzdelanie, potom mala veľké šťastie, chodila do office a nakoniec by na ten HO aj ísť mohla. Ale to sú roky času a práce.

dadis
1. mar 2023

@gemerka17 A preco nie? Vela pozici napr. v customer care/ call centier je z domu

gemerka17
1. mar 2023

@dadis na to treba mať povahu, ak sa jedná o niečo horšie, tak ju vezmú. Ak je to lepšia pozicia a nie také obyčajne neprijemne vyvolavacky, tak tam je už ona plnka, chyba jej aj prax. Ale skúsiť môže.

minticka
autor
1. mar 2023

@soraya25 možno potrebujem po rokoch doma ísť aj medzi ľudí?potrebujem aj pohyb,preto nemám problém a prácou v obchode či za pásom..

dadis
1. mar 2023

@minticka Ano, obchod je specificky, lebo otvaracia doba je v nakupakoch do 21.ale to urcite nie kazdy den..ak ti mozem za seba poradit - nehladaj si ciastocny uvazok - lebo objem prace bude ako na full time a zarobok nizky. Hladaj si pracu, co ta bude bavit a potom uprav priority v zivote - rano moze predsa deti "vybavit" muz, poobede nejaku brigadnicku, na vyzdvihnutie, alebo muz sa prisposobi..ste v rodine dvaja, neber si tu pasivnu ulohu. Je jasne, ze zamestnavatelov neohuris tymto pristupom, ze hladam si pracu s detmi 🤦‍♀️🙈..deti vobec ani nespominaj na pohovore. Po pohovore si TY rozmysli, ci prijmes taku ponuku prace s takym pracovnym casom, nic nikomu nemusis vysvetlovat. Jednoducho si zacni viac verit. Ak si robila v obchode na riadiacej pozicii, tak akukolvek administrativnu pracu zvladnes - fakturantku, asistentnku, office managerku a pod. Vela tych pozicii je takych, ze cast prace mozes vykonat aj z domu (vecer z domu vystavis objednavky a pod). Hlavne sa neboj toho. Urcite to zvladnes.

minticka
autor
1. mar 2023

@dadis zaniesť ráno deti to by nebol u chlapa problém,poobede by ich zobrala svokra ak by mala zrovna rannú smenu..preto tie medzismeny ,že by som už po tej 18h bola s nimi..neviem si predstaviť robiť do tej 9h a byt s nimi asi len ráno pred škôlkou 🙄boli dva pohovory a dostali sme sa k deťom,ale aj keby nie ak už viem,že je to na 2 zmeny a tá druhá je do 21-22h tak to by som nedala určite,nakoľko chcem ešte tráviť čas s deckami..ale zase aj chápem,že prísť niekam nova a hneď mi niekto dá rannú,tak je to nespravodlivé aj voči ženám ktoré tam už robia a len ranná im nebola umožnená..najhoršie je,že nemám prax okrem obchodu,jazyk žiadny a do základu Pc by som sa musela dostať..čiže aj ten životopis je dosť chabý 🤦bože keď si pomyslím aká som bola pred deckami,plná energie,práca ma bavil,snažila som sa aby som postúpila..a teraz ako od nuly 😮‍💨viem,že ak v novej práci sa musím zabehnúť tak ako v tej poslednej..ale vtedy mi prišlo všetko také ľahšie (teraz len premýšľam,kedy opäť decká zostanú choré,kto sa bude neskôr učiť s malou keď nabehne do škôlky,či ich mám komu nechať ak bude chlap v robote a ja budem potrebovať niečo vybaviť)no strach aká som zblbnuta 🤦

dadis
1. mar 2023

@minticka Je to len zvyk. PC kurz si sprav na UP, nejako sa musis z miesta pohnut. Parkrat do tyzdna, ked nebudes poobede s detmi, nic sa nestane. Ja ked som nastupila do prace pocas RD, dcera mala 2roky a syn 4 roky a bola som tam prvy den do 18tej (mala som uvazok 2x v tyzdni), tak celu cestu domov som plakala, ze mi deti chybaju a slzam som sa nevyhla ani po navrate domov. Deti vsak boli uplne v pohode, potom som si zvykla aj ja 😁. Po 2rokoch som uz robila na plny uvazok.

soraya25
1. mar 2023

@minticka
Z príspevku som mala pocit že momentálne ti je prednejší zárobok než socializovanie na pracovisku. A HO sa da robiť už aj bez predoslej praxe. Stačí pokial vieš obstojne cudzí jazyk alebo kurz účtovníctva pre menšie firmy- tak som začala ja robiť z domu

hankab
1. mar 2023

@minticka mas pravdu, otvorila som si profesiu a teda nic moc. Bud 3-zmenna prevadzka alebo same odborne prace. Skus mozno stastie tu, aj ked plat je mizerny, ale lepsie ako nic:
https://www.profesia.sk/praca/damito/O4525560

minticka
autor
2. mar 2023

@hankab ďakujem za typ,ale asi nepochodim keď nemám maturitu a neviem jazyk 🤷

hankab
2. mar 2023

@minticka skus, mozni jazyk nepotrebuju. A na maturitu sa este v dnesnej dobe niekto pyta? Ved to nemusis uvadzat v zivotopise.

etelkatelka
3. mar 2023

@minticka raben Kočovce berie. Skúste