Je tu nejaká žienka, ktorej muž odišiel za prácou do Nórska a ona sa časom presťahovala za ním? Ideálne s deťmi do 5 rokov .
Že ako sa Vám tam žije, aké boli začiatky, ako to zvládate po finančnej stránke, keďže je tam vyššia životná úroveň ako na SK. Ako ste sa naučili jazyk. Ako hodnotíte Nórov po povahovej stránke.
Ďakujem krasne
ahoj, ja som tam nežila a ani sa nechystám, iba zo záujimavosti som tu minule čítala jednu diskusiu a skús si pozrieť niečo na tému barnevernet... akože netuším či je to naozaj až také zlé s tými deťmi ale ak áno tak to je sila... samozrejme nejdem mudrovať, len reku radšej pozisťuj bližšie info
@sasitimi17 to bol hlavny dovod mojho odchodu. Mam realne skusenosti, zial musim to potvrdit
@jujala vážne ? A nedá sa tam proti tomu nejako “bojovať” ? Veď to je choré
@sasitimi17 nie, proti systému sa žiaľ nedá bojovať. Ale človek keď sa vie prispôsobiť a akceptovať aj absurdnosti, tak je tam krásny život. Ja to žiaľ nedokážem, i preto som nedostala v práci 13.plat lebo som odmietala testovanie. Ja sa snažím žiť triezvo, logicky a správne.
ahoj, ja som byvala v NO 11r ale s tym, ze odisla ako slobodna a prisla s 2 detmi. Deti sa vzdy zaclenia bez problemu, a v pripade potreby poziadajte o asistenta so slovenskym jazykom v skolke. v NO maju prachy na vsetko a zozenu ozaj vsetko. Zaciatky ja som mala vpoho, lebo este zo slovensko som vybehla na pohovory a ked mi napisali, ze ma beru, tak som dala vypoved a sla na 2. den robit. najprv som rozpravala Aj, a potom na norcinu...jazyk sa da naucit, neviem ako si jazykovo zdatna. Ja som technicky typ /nemam hudobny sluch/, takze ja to mam vydrete ale dalo sa. Nori su uzavreti zo zaciatku, ale ked sa skamosite - co treba norcinu bez toho nenene, tak su kamaratski.