ahojte, mám na vás prosbu, nakoľko musíme v rodine, vzhľadom na zdravotný stav, riešiť umiestnenie seniora do zariadenia pre seniorov, chcem vás veľmi pekne poprosiť o vaše skúsenosti s tým, ktorým zariadením. Ide o to, aby mal človek istotu, že zvolí to zariadenie, kde bude o seniora naozaj postarané, ako sa patrí.
Veľmi vás chcem ale poprosiť, neriešte prosím moju anonymitu, ani to, že najlepšie je postarať sa o člena rodiny doma, sám člen rodiny chce ísť do zariadenia, preto prosím iba o relevantné informácie a skúsenosti, postrehy, za čo vám zo srdca ďakujem.
Prípadne, ak by nebol problém pridať aj nejaké finančné platby za zariadenie, /či už ako samoplatca alebo ako prijímateľ sociálnej služby/, alebo či sú v zariadení nejaké aktivity, či by ste seniora opäť dali do toho zariadenia, proste budem vďačná za akúkoľvek informáciu, ktorá nám v tomto môže byť veľmi nápomocná. Ešte raz ďakujem.
Určite uvítam aj skúsenosti z iných zariadení, z celého Slovenska, aby človek vedel, čo si má všímať, na čo sa pýtať, čomu sa vyhnúť a podobne.
A ešte vás chcem poprosiť naozaj píšte iba k téme a bez prípadných atakov na diskutujúcich a podobne, ak nebudete s nejakým názorom súhlasiť. ĎAKUJEM! :heart
berie sa to podla kraja skus DSS Santovka
@mamina7070
@alickapusinka
Ďakujem Vám obom❤, budem rada, ak by sa ešte k diskusii niekto pridal, mala som ju pridať asi cez týždeň, cez víkend sa to tu v spleti ostatných dosť stráca.
My mame babku v Zss Nitrava.. dostali sme ju tam ale cez známosti(bohužiaľ v dnešnej dobe bez známostí poriadne nič nevybavíš)... Plati sa okolo 500€ tuším.. majú tam kreatívne krúžky ,aktivity,prechádzky... Ale keďže moja babka ma svoj vek všetko ofrfle je taka povaha ,nastastie ma susedu ktorá jej pomaha a je jej ako mamina tak sme zato radi 🙏
Chcela ist najprv na zobor na Šindolku k mníškam ale tam nemali miesto... A potom sme mali aj možnosti Viničky alebo pod maticou .pozerali sme aj súkromné ale tam sa platilo veľa.
Dobrý deň, v obci Vinodol nedávno otvorili Zariadenie pre seniorov - https://obec-vinodol.sk/o-zariadeni-pre-senioro... Info o cene vám neviem podať, no skúste sa popýtať na uvedenom telefónnom čísle. Je to však nové zariadenie, blízko škôlky a obec je asi 20 km od Nitry.
Dve známe majú na Viničkach .spokojnost
@baracuda007
@ivet1371 Ďakujem obom!❤
Ak ste ešte nenašli, ja odporúčam Magnóliu v Hurbanove, sú tam aktivity a rôzne spoločenské akcie. Treba sa informovať priamo v zariadení, určite poradia.
@baracuda007 to je dom hrôzy, tam by som ani osa neodlozila. Kolegyňa odtade mamu zobrala, zle ošetrovateľky, zlý prístup a zafajcene prostredie. Platila vyše 700 eur mesačne
@majuschka1 Uf, to som netušila, že to tam tak zle funguje.😟 Je to ozaj škoda, lebo na foto to vyzerá byť pekné, nové zariadenie... A teda aj zvonka je príjemné. Chodím okolo neho k rodičom. Tak ale, prístup ľudí je v tomto prípade najdôležitejší. To na foto, žiaľ, nevidno.
Vraj v Močenku je dobré súkromné zariadenie, počula som pozitívne ohlasy, dokonca tam majú mini farmu a mini zoo, starajú sa o zvieratká, majú rôzne aktivity. Cenu neviem.
u nás tuto za dedinou pri hore alebo tak v horách je taký domov dôchodcov volá sa domov v prírode.Fakt krásne je to tam.Ja tu na okolí bývam takže môžem potvrdiť a ludia si to tam aj chvália https://domovvprirode.sk/
Ja odporúčam tiež Magnoliu v Hurbanove
@baracuda007 my platíme 800€ a to nás pri každej možnej príležitosti zaťažujú so sprevádzaním svojho blízkeho po vyšetreniach, hospitalizovať na Zobori,vybavovanie podkladov pre Adosku,alebo vybavovanie odborných lekárov.
V podstate si platíte služby,ktoré si máte aj sama vykonať a tým že nejdete do práce sa Vám cena za zariadenie navýši.
Pre seniorov nemajú žiadne činnosti,všetko zbúchané len pro forma.
Za mňa je toto zariadenie vo Vinodole len predražená ubytovňa.
@moncura1 Veru, už som počula i ja, že pod pekným pozlátkom sa bohviečo neskrýva. Info o zariadení som písala asi pred 10 mesiacmi. Je to ozaj škoda, že to tam nefunguje, ako má... V dnešnej dobe je nájsť voľné miesto v dobrom zariadení hotový zázrak. A teda, vraj už odtiaľ nejakí "klienti" aj napriek tomu radsej odišli.
Vinodol je naozaj pradrazena ubytovna.Mam tam rodinneho znameho.Nijake aktivity,ludia tam umieraju zaziva.Plati sa takmer 800eur.Ak bude moznost,hned ho rodina odtial zoberie inam.
a tiez musia velmi casto chodit po lekaroch sami......sila!
@mildragun presne tak,vôbec ich nezaujíma,že niekto musí aj zarobiť na to zariadenie,keďže dôchodky sú na SK slabé a že si nemôžme spraviť zakaždým voľno a behať po lekároch.
Ibaže ono je to preto tak,lebo majú vyrátaný presný počet zamestnancov a nemá kto s nimi chodiť zo zariadenia,preto to hádžu na rodinných príslušníkov.
Ale nejak zabudli o tom na začiatku informovať rodinných príslušníkov,či s tým budú vôbec za tie peniaze čo sa platia súhlasiť.
Sociálny pracovník tak na cca 2 hodiny,preto sa nemá kto klientom venovať.
Jedna opatrovateľka je tam čistá striga bezcitná,tú už sme po dva razy riešili,takže dúfam že sa pani skľudní,alebo radšej zmení zamestnanie.
No celé zle toto.
Všade je preplnene čakacie doby sú aj rok .Moja svokra pokiaľ sa dostala na rad tak zomrela .Ešte vezmú ak chodí ale ak je ležiaci tak je to beznádejne. Kamarátka tak nemohla umiestniť chorú mamu tak som jej pomohla opatrovať. Súkromne aj tisíc eur ale toto že ta čakacia doba. Poradovníky veľké dlhé čakacie doby.