Uniqa Nitra

podarena1
21. mar 2023

Ahoj, da sa posunut z administrativy v uniqa nitra do it sektoru v tej istej firme? Mate niekto skusenosti ? Ako to tam chodi ? Aky tam je kolektiv ? Co zvysovanie platu ponukaju 1000 eur brutto zvysia po case ?

melanta
21. mar 2023

Uniqa ako väčšina bánk a poisťovní na Slovensku má centrálu v BA. Ak máš predpoklady a CV na to, aby si robila v IT sektore, prečo sa nehlásiš priamo tam? Samozrejme, hlásiť sa tam môžeš aj keď budeš robiť administratívu v NR, ale šanca na miesto bude viac menej rovnaká akoby si sa hlásila z vonka. Proste vyberú najlepšieho kandidáta. K platu asi len toľko, že bude ťa platiť priamo Uniqa alebo nejaký manažér, oblastný či regionálny? A bude to klasický TPP alebo živnosť? Ak TPP, nejaký výrazný platový posun by som nečakala. Ak ide o živnosť, môžeš si zvýšiť príjem predajom poistenia alebo posúvaním klientov na maklérov.

dennkka
21. mar 2023

@melanta ona asi myslí na Uniqa gsc, je dcérskou spoločnosťou poisťovne. Sídli v Nitre a zaoberá sa vývojom softvéru, ponúka rôzne IT pozície. Nemyslím, že sa tam pracuje na živnosť.

@podarena1 Syn tam brigáduje ako študent IT. Bohužiaľ na otázky ti neviem odpovedať. Syn dostal notebook a pracuje z domu. Na kolektív si nesťažuje.

melanta
21. mar 2023

@dennkka nič to nemení na to, že ak má zručnosti na IT pozíciu, môže sa hlásiť priamo na IT pozíciu. Ak nastúpi do administratívy a bude chcieť prejsť na IT pozíciu, absolvuje rovnaký pohovor ako externí kandidáti. Ale nepíše, či nastupuje do Uniqa GSC alebo do Uniqa, keďže Uniqa má aj obchodné riaditeľstvo v NR.

podarena1
autor
22. mar 2023

Pytala som sa jasne, logicke je keby som mala zrucnosti na it tak sa hlasim tam a ked nemam tak som sa pytala ci sa tam da nejak posunut aj z administrativy ze ci nejak zaucia to je vsetko ja potrebujem niekoho kto tam uz robi.. ide o gsc

podarena1
autor
22. mar 2023

@dennkka presne tak

kukulienka83
25. mar 2023

@podarena1 ak chces ísť do IT sektoru, robíš pohovor ako aj každý iný z vonku. Nedá sa presunúť z cbs na IT a už vôbec nie keď nemáš vlohy IT...ak ich máš, a prejdes pohovorom určite uprednostňujú svojích.
Ak pôjdeš na administratívu tam sa nejak nedá niekam posunúť..Max z oddelenia na oddelenie, prípadne na teamleaderku

miui
31. mar 2023

@podarena1 kolektiv je na kazdom oddeleni iny, toto sa neda generalizovat a presun realne nevidim, max na ine oddelenie vramci poistenia

miro9062
8. máj 2023

Ahojte, naskytla sa mi ponuka robiť klientského poradcu UNIQA. Bude sa vo veľkej miere vyžadovať hľadanie nových klientov ak v ponuke je uvedená len starostlivosť o nových aj existujúcich klientov? Vďaka.

miui
8. máj 2023

@miro9062 ano bude 🙂

viola13
27. feb 2024

Prosím, vedel by mi niekto povedať, čo je to za prácu v Uniqa GSC referent administratívy s nemeckým jazykom? A ako prebieha pohovor? Ďakujem

kukulienka83
27. feb 2024

@viola13 pohovor je v nemeckom jazyku a práca je taká že nahadzuju sa zmluvy rakúskej Uniqi do systému a tak

viola13
27. feb 2024

@kukulienka83 a nemecký jazyk treba na komunikatívnej úrovni? čiže sa telefonuje s rakúskymi klientami?

petronela1985
27. feb 2024

@viola13 ja som tam bola, síce len necelý mesiac, dostala som lepšiu pracovnú ponuku. Pohovor bol v nemčine a ako aj píšu vyššie, nahadzujes do systému zmluvy (ja som bola na oddelení, kde sa robí PZP vozidiel a havarijné poistenie). Vtedy (2017) sa tam nevolalo, bola to back office pozícia.

petronela1985
27. feb 2024

@viola13 poznám baby, ktoré sú tam roky a sú spokojné. Minule som sa rozprávala s bývalým spolužiakom z výšky, ten tam robí cez 10 rokov a vravel, že majú aj home office, tiež je spokojný.

viola13
27. feb 2024

@petronela1985 ďakujem pekne za odpoveď

podarena1
autor
6. júl 2024

@viola13 len na vsetko mas normy musis nahodit do systemu urcity pocet zmluv cim dlhsie tam si tym viac a mas normy aj na chybovost treba robit rychlo a bez chyb co je narocne pretoze robis s cislami je toho kvantum na ucenie dlho sa skolis a v podstate to nikde nevyuzijes, malokto tam ostane preto stale hladaju, je aj home office ale je to k nicomu kedze si ledva stihnes spravit kavu. Pozitivum je nemusis odrobit cely den ale na konci mesiaca ti musia hodiny sediet takze ta to dobehne. A este je flexi prac cas ze mozes zacat od siestej az do deviatej do dohode s veducou sa da aj neskor.

podbel2512
3. aug 2024

@podarena1 vies mi prosim napisat o tej praci nieco viac? Bola som na urade prace na prezentacii. Bol tam aj kratky individualny pohovor s personalistkou. Celkom ma to zaujalo. Povedala ze nemcinu mam celkom v pohode. Ale na telefonovanie v nemcine sa urcite necitim. Je tej roboty tak vela ze aj na Home office sedis prikovana ku stolicke 8hodin?a vraj vela nadcasov treba robit?

sannin
9. aug 2024

@podbel2512 podľa toho že na aké oddelenie dostaneš...kranken,haft alebo do dcérskej spoločnosti Skaly...a samozrejme že aká si šikovná

podbel2512
9. aug 2024

@sannin pracujes tam?

sannin
9. aug 2024
podbel2512
9. aug 2024

@sannin v Nitre? Mozem par otazok?

sannin
9. aug 2024

@podbel2512 áno v Nitre, môžeš odpovedám keď viem každé oddelenie nepoznám

podbel2512
9. aug 2024

@sannin umoznuju skrateny uvazok? Pani z personalneho mi povedala ze velmi nechcu davat. Ale v inzerate to maju.

sannin
9. aug 2024

@podbel2512 to bude asi pravda čo ona povedala, treba s nimi osobne dohodnúť si myslím, ja nikoho nepoznám inak kto má tam skrátený úväzok

podbel2512
9. aug 2024

@sannin a robite vela nadcasov?

sannin
9. aug 2024

@podbel2512 to podľa oddelenia...na haft čo je vlastne PZP nie sú nadčasy...na kranken sú povinné nadčasy a na Skaly ľubovoľné nadčasy keď umožňujú

podbel2512
9. aug 2024

@sannin robis aj z domu?

sannin
9. aug 2024
podbel2512
9. aug 2024

@sannin a ako casto mozte robit z domu?

sannin
9. aug 2024

@podbel2512 je to veľmi individuálne... normálne je to na 50-50 ... ale keď si z ďaleká tak na 75%...zavisy od gl... letné prázdniny na 80% a zimné teraz bolí na 100