Stredná odborná škola veterinárna Nitra

28. máj 2023

Ahojte, je tu niekto kto navštevuje alebo navštevoval túto školu? Zaujíma ma kvalita a náročnosť vyučovania,. Dcéra nad ňou uvažuje, len jej neviem poradiť. Ďakujem.

colsami
28. máj 2023

A co chce v zivote robit? Ak veterinu, nech ide na gympel a potom VS, s tou strednou sa jej velmi tazko pojde na veterinarnu VS. a ak chce robit nejake veci ako personal/ veterinarnu sestru tak ok, ale to vie robit aj bze strednej SS, s hocijakou skolou. Tie stredne veterinarne nemaju velmi opodstatnenie co sa tyka nejake realneho vyuzitia do buducna... A nie, nie su narocne...

jaga18
28. máj 2023

U nás na vet.klinike majú všetci asistenti túto konkrétnu školu. Nie je tak náročná ako gympel, ale rozhodne to nie je nič jednoduché. Súhlasím s tým ale, že keď chce ísť ďalej študovať veterinu, je lepší gympel. Maju tam aj odbor kynológia, s ktorým sa dá tiež uplatniť.

autor
28. máj 2023

@colsami
@jaga18 No chcela by ísť na vysokú, len na gympli je ťažká matematika, tak toho sa trocha obávam. Na tejto škole sa tuším nerobia prijímačky z matematiky.

jaga18
28. máj 2023

Na gymply je ťažká matika, ale maturovať z nej nemusí. Na 3 sa to dá zvládnuť. Gympel ju lepšie pripraví z biológie a chémie, čo na prijímačky na výšku bude potrebovať, pretože tam je to podobné ako na medicíne - prijimacky veľmi náročné, veľa uchádzačov a malo prijatých.

colsami
28. máj 2023

Som veterinarka a nikdy by som dieta nedala na strednu veterinarnu, absolutne nema opodstatnenie v dnesnej dobe a u nas.

Svojho casu, vsetci ktori boli v rocniku so mnou a nastupovali zo SS, do jedneho vsetci opakovali na VS prvy rocnik - nedavali fyziku, a najma chemiu. Nehovoriac o tom ze niektori to potom nedali ani opakovane. Ti co boli z gymplov mali podstatne lepsi zaklad.
Matiku na strednej ti staci prejst na hocjakych znamkach, na VS z toho prijimacky ani body nebude mat, ani ju nebude potrebovat.

A ak chce robit veterinarnu asistentku, vie to robit aj bez tejto skoly. Bezne to robia baby z odevky a pod. Tu fakt ide o schopnosti ludi naucit sa par zakladnych ukonov, ta praca nie je nicim specificka (su to len ako pomocne sily, napoja infuzku, riesia papiere, spravia vzorku co sa nauci aj 10r dieta ze ako napipetuje krv...). Takze momentalne aj zamestnavatelia tj kliniky a veterinari nevyberaju primarne podla SS. Velmi nas to nezaujima. Mali sme kopu neschopnych absolventov. A mali sme kopu sikovnych deciek co sa veterine/vycvikom/kynologii venovali vo vlastnom case a zaujme a urcite su taki uprednostneni, nech su z hocakej ss...)

Ak realne chce VS veterinu a robit to, isto nech ide na gympel/SS. Ak nechce robit veterinarku, ja osobne by som dieta motivovala do hocakej inej ss, nech ma aj nieco co VIE ROBIT a nezostane nahrate, ked zisti ze nechce robit pomocnu silu na klinike. Ani nijak specialne nezarobi, aj fluktuacia je tam velmi velka zvycajne.

autor
28. máj 2023

@colsami ďakujem za tvoj názor. Nie som stotoznena s tou školou a tvoj komentár ma o tom len utvrdil. Len ja mam veľmi silné obavy, že ona sa na ten gympel práve kvôli tej matike nedostane. Ma síce pred sebou ešte 9.rocnik, tak asi skúsime doučovanie.

colsami
28. máj 2023

Venujem sa tymto veciam cely zivot a stredne veterinarne a kynologicke su fakt slabota s uplatnenym a to uplatnenie potom co sa tyka ohodnotenia nic moc. Detto vysoka kynologicka... To take skoly... Nenarocne, ale dieta by som tam nedala, prosto nie, vyberajte nieco ine.
A to hovorim naozaj nie na zaklade domnienok ale praxe a vyuzitia.

A ak ju ta veterina ci kynologia zaujima, podporovala by som to na baze hobby, vtedy sa dostane do najlepsich kontaktov, kruhov, nadobudne skusenosti z praxe. A keby bola presvedcena ze so zvieratami/psami bude chciet ozaj ako dospela robit, tak ma na to vsetky predpoklady co su cennejsie ako nejaka SS tohto stylu... Drzim dcere palce. Je to tazko, ale vela z tych mladych deciek si vybera tie skoly lebo "maju radi zvieratka" ale to nestaci na to aby s tym cely zivot robili... Tak ak chce so zvieratkami robit nech zamaka (a ide studovat veterinu), a ak presvedcena nie je, ze si to raz rozmysli, nech ma nejake "remeslo" v rukach tj nejaku skolu SS v odbore co by vedela dobre vyuzit. A chovat, cvicit, venovat sa, to moze vsetko aj popri inej, hocijakej praci mimo zvierat.
Ale tiez je to len moj pohlad, niekto moze mat aj iny...

scila
28. máj 2023

Kamarátka ma veterinu v NR a potom si spravila vysokú veterinu v KE.

judar
28. máj 2023

Uprimne...radsej nech ide na daku ss s vyuzitelnym hoc aj remeselnym odborom, gymple su len cisto pre VS cielovku ale mat takuto ss je mat potom rovno s hoc aku VS 2 trumfy v rukave lebo ked sa neuplatni s VS tak sa moze uplatnit s vyucnym listom ...ved sak kolko je takych co maju dajme tomu VS na socialnu pracu a neuplatnia sa stym vobec a pritom maju dajme tomu ss s odborom napr kadernicka...porobene zivnosti na kadernicku a ako je rok dlhy stalu klientelu a ficia