Skúsenosti s neurochirurgiou v NR - operácia krčných platničiek

dadika2535
4. júl 2021

Dobrý večer, zaujímali by ma Vaše skúsenosti/odporúčania. Prípadne spôsob konzultácie, priebeh operácie, doliečenie, vhodné ročné obdobie a podobne. Budem veľmi vďačná aj za odporúčania anestéziológa a operatéra. Ďakujem

tehotna40
4. júl 2021

Pripnem sa

karush
4. júl 2021

Operatéra si nevyberáte, väčšinou dostanete prideleného toho, s kým máte konzultáciu. Na konzultácii je dostatok priestoru na otázky, Dr. si medzitým pozrie snímky z mr-ka, ukáže, kde je problém a vysvetlí stručne priebeh operácie. Vraj všetci odtiaľ odchádzajú spokojní, viac neviem povedať, keďže mne op hlavy pár dní pred orientačným termínom zrušili. 😢 Akútne prípady a nádory majú prednosť, ostatných volajú postupne, keďže majú veľa odložených operácií.

dadika2535
autor
14. júl 2021

Konzultáciu som mala s p. dr. Šimegom, takže uvdím či túto operáciu podstúpim

@karush

karush
14. júl 2021

@dadika2535 Nevzbudil vo vás dôveru? Oni sú tam všetci mladí, okrem prednostu a primára, ale vraj všetci šikovní. U mňa sa jedná o veľmi špecifický problém, takže ja som mala veľmi obmedzený výber, len NR a RK alebo potom rádioterapia v Prahe.

dadika2535
autor
19. júl 2021

@karush áno to som počula, že sú tam šikovníci. Dokonca veľa skvelých lekárov sa vrátilo späť z NZ, čo tu predtým pracovali. Každopádne uvidím. Viem, že by som mala dôverovať lekárom a nieje dôvod môjho rozmýšľania dôvera voči lekárovi ale skôr strach, ktorý mám. A ďaľšia otázka potom je, že keď by som sa rozhodla, že áno tak termín do konca augusta resp. do začatia avízovanej 3 vlny korony asi nestihnem...