Prosím vás maminky z Nitry, ktoré máte deti s nejakou takouto poruchou, kam sa dá umiestniť dieťa keď už bude musieť navštevovať MŠ a čo potom škola, kde s ním. Ja som už zúfalá, nikde ho nechcú. Len lieky aby bral, ale aby bolo aj o neho dobre postarané. Samozrejme liečbu konzultujem s našou psychiatrickou, ešte sme bez, ale na rok keď už bude musieť nastúpiť tak to bez toho nepôjde. Úplne odmieta autority a nebude robiť to čo sa od neho žiada. Kričí až vrieska a nepohne s ním ani stádo volov.
Ďakujem za rady a postrehy, prípadne tip kde čo a ako v Nitre, možno aj nové zámky by som zvažovala ak by sa niečo našlo.
Sme z dediny a Dedinská škôlka ho úplne odmieta
Ale ak sa takto správa treba to riešiť už asi aj liekmi,pretože ti ho potom nikde nevezmú a keď bude nezvládnuteľné tak ti ho môžu aj vylúčiť alebo odporučiť len do špeciálnej školy
V Sali tusim je, znama tam robi. Mozem zistit viac, sk chcete, napiste mi ip
Koľko ma rokov, ked mu chcú dávať uz lieky? Moj syn má Adhd aj NKS.. Chodil do bežnej skolky, pani učiteľky potrápil, ale poradili si s nim. Ale mal aj a spolužiaka, s tými istými poruchami a toho nezvládli, tak vybavili asistentku pre neho do skolky a býval do 12tej v skolke.
@zizi85 má 5r. Bez asistentky nemožné, on chce robiť len to čo on, dá sa namotivovať, ale keď nechce ísť von napríklad, tak ani asistentka si neporadí. Je stále v pohybe, pred rokom len začal opakovať slová, teraz už celkom aj komentuje rozprávku, vieme sa dohodnúť, porozumenie sa zlepšilo. Vlastné ako sa viac rozrozpraval, tak aj to chovanie sa zhoršilo. Vrieska až bubienky praskajú, Ked nieje po jeho, ničí veci, je zlý...taký napätý... Neviem to opísať. On to nevie vyjadriť, povedať...ja som naňho zvyknutá, ale verím že v Tom kolektíve to je rušivé.
A uz ste skúšali asistentku? Viem co mi rozprávali maminky, co mal syn toho spolužiaka, on sa im vykakal do stredu triedy a bol ťažko zvladnutelny, ale ked skolka požiadala o asistenciu, tak pani učiteľky mali čas na ostatné deti, aj toho môjho a asistentka sa veni ala čisto len tomu chlapčekovi.. A vraj na nu pekne reagoval, treba skusit
@zizi85 musíme skúsiť, len tých asistentov dostať do škôlky je ťažké. U nás dedine až nemožné
Ahoj môžeš mi prosím Ťa napísať správu? Rada by som sa niečo spýtala. V stredu ideme neurologičke. U nás to tiež vyzerá všelijako. Malý mal 3 roky v zime :( ďakujem
V Nitre sa na NKS špecializuje ZŠ na Hôrke. Majú tam málo žiakov v triedach, individualny pristup.