Rodinná škola Nitra

leontinka27
4. jan 2024

Dobrý deň poprosím o skúsenosti s touto školou alebo inou súkromnou školou v Nitre. Ďakujem za skúsenosti recenzie...a aj cennik, školné stravné druzina....

leontinka27
autor
9. jan 2024

Nikto nic?

blondi2
13. jan 2024

@leontinka27 mojim známym tam chodilo dieťa. Ale iba 1 rok, tuším ako šiestak. Po roku ho odtiaľ dali naspäť na klasickú ZS. Vyučovali sa tam všetky ročníky spolu v jednej triede, keď niekoho niečo nebavilo, mohol si kresliť. Potom si pamätám, že mali v tej skole nejakú kontrolu, tak celý deň boli mimo priestorov, aby sa im vyhli. No dosť fiasko celá tá rodinná škola. Dieťa po príchode naspäť na ZS, potrebovalo súkromné doucovacie hodiny, aby dobehlo, čo zameskalo.

leontinka27
autor
16. jan 2024

@blondi2 ďakujem za info

bettyb
18. jan 2024

@leontinka27 Ja poznám pár rodičov, ktorí tam majú deti. Počula som samé chváli. Učia sa úplne inak a naozaj sa nedá porovnať s klasickou školou. Bola som tam pár krát aj pozrieť a veľmi sa mi to ľúbilo. Celý prístup. Mne osobne sa to ľúbi viac, ako klasická škola. Ak sa prihlásite na ich webstránke, ozvú sa Vám a dohodnete si stretnutie. Do ktorej triedy chodí Vaše dieťa? Každý človek očakáva niečo iné. Mne osobne sa nepáči klasický školský systém, preto by som chcela syna preložiť sem. Deti neprežívajú stresy, tešia sa do školy. Vzťahy sú veľmi dobré, strava zdravá....a nie sú domáce úlohy. Ani knihy domov nenosia, takže žiadne ťažké tašky.

leontinka27
autor
21. jan 2024

@bettyb ďakujem za reakciu, druhacka je

lussinda100
30. jan 2024

Ahoj, aj ja sa pridávam. Sama mám dieťa v tejto škole a som nadmieru spokojná. Priestory školy sú príjemné, žiadne klasické tabule a lavice. Deti pri učení využívajú veľa pomôcok. Môžem Ti mailom poslať pár fotiek, aby si mala predstavu. Učia sa 3 ročníky spolu, ale prvakom sa venujú viac v sukromi. Inak staršie deti pomáhajú mladším. Ak sa im nechce napríklad niečo robiť, nekreslia si, ale môžu sa učiť iný predmet, napríklad matematiku. Chodia do múzeí, boli v hvezdarni. Učia sa v súvislostiach, nie len biflovanie, bez logiky. Nemajú domáce úlohy, ale napríklad naše dieťa si počíta matematiku aj doma. Do školy sa teší, je zle keď je víkend a nemôže ísť do školy. Prístup je výborný. Učiteľom tykajú. Ja si pamätám, na gymnáziu sa naši učitelia nechali oslovovať pán/pani profesorka, pričom titul mali Max 2, ostatní iba Mgr. Ale žiaľ komunizmus ...kedysi súdruh, dnes pán profesor, bez titulu. A čo sa týka učiva musia zvládnuť to, čo je dané zákonom. Napríklad ak nejaké dieťa nebaví slovenčina, to čo je v zákone, musí vedieť, ale napríklad ak ho bavia prírodne vedy, tak z tohto nie je na úrovni tretiaka, ale šiestaka. Takto si skôr nájdu cestu k tomu, čo ich baví. Šikana na tejto škole, neprichádza do úvahy. Akékoľvek nedorozumenia sa riešia. Ja túto školu doporučujem. Platí sa 350€ mesačne + strava okolo 90€, strava je výborná, žiadna depresívna jedáleň ako poznáme my. Takže za mňa neľutujem. Určite treba zavolať a prísť sa pozrieť.

leontinka27
autor
30. jan 2024

@lussinda100 ďakujem krásne

viva13
27. feb 2024

Prosím na akej ulici je ta škola? Idu podla školských noriem výučby?
@lussinda100

lussinda100
27. feb 2024

@viva13 tá škola je na Ovocinárskej ulici, oproti ihrisku. Zvonka vábne nevyzerá, ale zvnútra má ozaj krásne priestory. Podľa školských noriem. Čo si pod tým pojmom predstavuješ? Určite nie. Školské normy sú nastavené tak, aby prváci donekonečna písali čiarky, vlnky, potom písmená, darmo ich to nebaví. Nikoho to nezaujíma. Ešte to majú ako domácu úlohu. V tejto škole to takto nefunguje. Dieťa je motivované robiť aj čiary aj vlnky, ale keď nechce a chce už písať písmená, samozrejme môže. Priznajme si na rovinu, kto z nás dnes dodržuje nejaký krasopis??? Niektorí píšu ako neandertálci, klinové písmo, nikoho to netrápi. Nehovoriac o gramatike mnohých dospelých, čo je už ozaj hanba. Veľa veci je odlišných od bežnej výučby, ale ako som spomínala, to čo tí žiaci musia vedieť na všetkých základných školách, to vedia aj žiaci tejto školy. Len sa k tomu dostanú inými spôsobmi, nie tlakom, bifľovanim, nekonečnými domácimi úlohami. A ty ako matka si ušetríš kopu nervov, že nemusíš decko držať do večera za stolom a vrieskať po ňom, aby si dokončilo úlohy, ktorým vo vyšších ročníkoch sama nebudeš rozumieť.

lussinda100
27. feb 2024

@viva13 ja ešte doplním ja som aj aj. To znamená, že som z učiteľskej rodiny. Moja mama je učiteľka na gymnáziu, ďalšia teta učí v škole pre nadpriemerne nadané deti a ďalšia teta mala tú česť na východe učiť aj v ,,cigánskych" triedach. Ja som taktiež bola v normálnom školskom režime, šikana aj zo strany vyučujúcich, otrasné obedy, žiadne pomôcky v triede, maximálne meotar, všetci čo máme okolo 30 rokov si to pamätáme. Ani mama, ani tety mi neodporúčali dať dieťa do súkromnej ZŠ, lebo vraj bude hlúpe a nič sa nenaučí. Predsa som to urobila a neľutujem. Áno keď moja mama niekedy pozerala písanku, tak bola zhrozená, že málo píšu a musím aj ja doma precvičovať písanie. Ale ja sa už len usmejem. Mám vysokú školu, prácu, ktorú som chcela vždy robiť a dosiahla by som to aj bez trápnych jednotiek na vysvedčení. Aj keby som mala trojku ešte aj z telesnej, stále by som šla tou istou cestou, samozrejme čo najďalej od školstva... 🤣 A pozor dnes už byť na gymnáziu neznamená, že ste múdrejší, ako žiaci na odborných školách. A mať vysokú školu, nezaručuje, že budete mať výborný plat a budete úspešní. Koľko ľudí má tituly a čo z nich, otvoria ústa a sú jasní, alebo nevedia gramaticky správne napísať ani jednu súvislú vetu. Takže z klasickej školy by si napríklad tvoje dieťa donieslo domov vysvedčenie. Veľa záleží na tom, čo pre Teba znamenajú známky. Pre mňa nič. Na súkromnej škole, taktiež nemáš známky. Deti nie sú triedené a posudzované podľa toho, či sú múdri jednotkári (Hujer), alebo snaživí dvojkári (Plha), priemerní trojkári (Tuček, Šlajs), alebo leniví štvorkári (Kroupa). Ale deti vedia, čo majú a musia vedieť. Veď monitor sa píše na každej škole, bez rozdielu. Ak chceš dať dieťa na osemročné gymnázium musí byť pripravené. Alebo ho necháš ďalej na ZŠ a pôjde na gymnázium neskôr, alebo pôjde na strednú odbornú školu. Pripravené byť musí.