Reproimunológia Nitra verzus Prešov

22. máj 2023

vie to niekto porovnat aky je tam rozdiel? Je pravda ze v Nitre vysetruju toho ovela viac ako v Presove? (Adla)

Dakujem.

bozenka67
6. jan 2024

Ahoj, dopatrala si sa vtedy k odpovedi? Prave to iste zistujem.

autor
6. jan 2024

Ahoj nie vobec isla som rovno do nitry

danac46
22. máj 2024

Stále nikto nevie poradiť?tiež sa akurát rozhodujeme či Nitra alebo Prešov

bozenka67
22. máj 2024

@danac46 Nitra je komplexsnejsia, ale my sme boli iba v Presove a do Nitri sa zatial este nechystam. Podla mna zalezi od toho, v akej je kto situacii. Uvediem priklad na sebe. My s muzom uz sme trikrat otehotneli. Prvykrat, co sa nam podarilo pred par rokmi a mame zdrave dieta, bezproblemove tehotenstvo a teraz ked sme sa snazili o druhe, uz to akosi neslo a ked to vyslo tak som potratila. Cize nas problem moze a nemusi byt v talych rozmeroch, aby sme museli nutne riesit Nitru, aj ked to stale nevylucujem. My sme boli teda iba v Presove zatial a tam nam nezistili ziadny reproimnulogicky problem. V Nitre nadramec vysetruju bunkovu imunitu proti trofoblastu a tvorbu protilatok konkretne voci tvojho partnera spermiam. V PO bunkovu imunitu nevusetruju vobec, pytala som sa na to priamo doktorky a vysvetlila, ze kedysi to vysetrovali, ale nevedeli z toho vycitat ziadne relevnatne vysledky, tak aod toho upustilo. Nitra je jedina, co to robi doteraz. Ci ide iba o biznis alebo naozaj niekomu toto vysetrenie pomohlo k uspesnemu tehotenstvu neviem. Co sa tyka protilatok voci spermiam, v Presove vysetruju protilatky ale voci spermiach vseobecne, teda voci akymkolvek, nie voci konkretne partnerovym spermiam, neberu vzorku spermii muzovi. Toto vysetrenie vsak moze mat opodstatnenie, ako som sa docitala, niektorym zenam v NI skutocne prisli na to, ze protilatku tvoria len voci konkretne ich partnerom. Kedze my dieta mame a aj sa nam trikrat podarilo otehotniet, tak pre nas iat do Nitry kvoli tomuto jednemu vysetreniu nadramec nema momentalne opodstatnenie. Avsak ak by sme este mali zaujem da sa to skombinovat s Presovom. Cize mame urobeny Presov a do Nitri sa da objednat len na bunkovu imunitu a protilatky proti partnerovym spermiam. Mozno to vychadza aj takto kombinovane lacnejsie.