Ahojte, nejaký dobrý proktolog/ička v Nr? Zlata žila sa mi vracia pravidelne a tento posledný raz sa jej už druhý týždeň neviem zbaviť. Nezaberá mi ani procto glyvenol masticka s detralexom… už to asi budem musieť riešiť.
@gelifil počula som že treba veľa vlákninu jest ale myslím si že tej si davam dostatok
@martyska321 Ahoj,mne pomohlo,že sa po každej veľkej potrebe umývam.v robote mám neparfumovane vlhčené obrúsky.a doma sa osprchujem po každej potrebe.plus tangá nohavičky nenosím,lebo to dráždi
Akonáhle sa mi stane,že nemám možnosť sprchovat sa hneď po potrebe, hneď mi vyjde von zlatá žila ,napuchne a boli.potom keď je možnosť sa osprchovať, dam avenoc krém a ukľudní sa mi to cca do 24hod.
Mne toto veľmi pomohlo na zlatú žilu,takáto hygiena
@pe_mi ďakujem, obrúsky určite vyskúšam. A taktiež aj sprchu
@martyska321 to co vám tu hovoria, sú kraviny. Opatrenia si síce fajn, ale nič nevyriešia. Mam s tým problémy už dlhé roky, je to dedičné a nevyhnete sa tomu. Keď už raz k tomu mate pre dispozícii, nepomozu žiadne vlhčené obrúsky 🤣 Je to to iste, ako ked dostanete prvýkrát v živote herpes na ústach, tak už sa ho nezbavíte. Z času na čas sa objaví, ale nikdy nezmizne.
Keď vám vystúpi žila, treba začať čím skôr konať. Nasadiť detralex, masť doloproct (nič iné nepomáha, pokiaľ máte ťažké stavy). Všetko ostatné sú peniaze do vzduchu. Blbosti ako kúpele v dubové kôre vám možno pomozu, keď máte prvé štádium. Ja mam 3-4 štádium. Keď nepomôže to, čo som vám písala, idem do BA, kde si to dávam laserom odstrániť. Cele to trvá 10min a idem vysmiata domov. Žiadna rekonvalescencia. Nitra je plná zaostalych lekárov, ktorí o laserovej liečbe ešte ani nepočuli a jedine, co vedia, je rezať. Len aby človek trpel a to nielen pri zákroku ale ešte dobre 2 mesiace po ňom.
@cavalierka dakujem! Ja som úprimne tiež nepočula o lasermi v Nitre. Kamarátka mi tiež radila jedného proktologa, ktorý len reže…
@cavalierka prosím kde v ba vám to robia laserom? Ja mam asi analnu fistulu a bojím sa ísť si to dať rezať v Nr do nemocnice
@matapavlik proctocare
uprava stravy je dolezita