Pôrod v Nitre / opatrenia kvôli koronavirusu.

elii5
1. apr 2020

Ahojte žienky.
Prosím vás, tie čo ste rodili posledné dni/týždne v NR. Ako to prebieha? Máte na sebe rúško po celú dobu aj na izbe, sále, šestonedeli ? Partner nemôže byť ani na chodbe počas pôrodu, alebo vidieť bábätko po pôrode ? Keďže pri pôrod ho zrejme nepustia. Ako ste to zvládli, alebo ako to zvládate ? Ako ste prenášali bábätko domov, alebo ako to je na šestonedeli ?
Veľa otázok,ja viem, a po pôrode hlavne v tejto situácii je asi toto posledné čo teraz chcete riešiť. Úplne to chápem.
Ale pokiaľ by ste si našli čas, tak by mi ( alebo možno aj iným mamičkám) to pomohlo. Ďakujem

tessy06
1. apr 2020

@elii5 ahoj, nejaké skúsenosti už baby písali v skupine Pôrodnica Nitra https://www.modrykonik.sk/group/6490/

elii5
autor
1. apr 2020

@tessy06 ahoj, áno, už som pozerala, ale práveže som tam nenašla nič nové. Iba že otcov nepúšťaju pri pôrod, čo som predpokladala, a že rodia s rúškom. Ale či púšťajú otcov aspoň na chodbu, alebo niekde blízko počas pôrodu kde aspoň bábo ukážu, alebo ako je to na šestonedeli aj s bábätkom atď, to som sa nikde nedozvedela. 😕

maca2014
1. apr 2020

@elii5 ahoj, ja som rodila teraz cisárskym, návštevy žiadne, veci nam mohli doniesť raz, potom aj to zatrhli.Mne osobne nevadilo ze za mnou nikto nemohol prist, rúško som na izbe nemala, len niektorá sestra to vyžadovala a nevstupila kym sme si nedali rúška., mimo izby samozrejme rúško treba mať..na sálu som si rusko vzala, ale kedze som skolabovala tak som sa zobudila s kyslíkom na ústach ...takze neviem, ci to vyžadujú aj pocas pôrodu, ale myslim ze nie ...Neviem co by si este potrebovala, pri prepustení moze doniesť manžel vajíčko a veci na oddelenie.

lucka_l
1. apr 2020

@elii5 ahoj, ak mas otazky, tak im napis na info@fnnitra.sk. Mne odpisali na druhy den 😊 partnera nepustaju k porodu, moze ti akurat tak vylozit tasky pred prijmom a dalej ho nepustia. Treba si so sebou brat vsetko potrebne (ja som nabalila aj viac kusov oblecenia pre babatko a nejake jedlo)..