Kvalitná jazykovka v Nitre

15. mar 2023

Ahojte, viete odporučiť v Nitre kvalitnú jazykovú školu pre dieťa na výučbu angličtiny? Ale niečo ozaj na úrovni, ukončené medzinárodným certifikátom.

missviolet
15. mar 2023

ja som ako dieta chodila do EKU, ukoncila ho certifikatom a pracujem v manazmente americkej firmy aj vdaka urovni anglickeho jazyka.

autor
15. mar 2023

@missviolet ďakujem, a dá sa tam začať aj od úplnej nuly ? Ako začiatočník?

missviolet
16. mar 2023

no ved pisem, ze ako dieta som chodila - zacala som v skolke, ako uplny zaciatocnik, ani citat a pisat som este nevedela - slovicka sme sa v tom veku ucili cez obrazky.

autor
16. mar 2023

@missviolet jasné, to je super, mne to z ich stránky nebolo zrejmé. A s odstupom času zo svojich skúseností alebo možno aj váš profil názor, je podľa vás prospešné zapísať do kurzu už aj takto malé dieťa ?
Ja už mám dcéru na ZŠ, aj keď ešte len prvý stupeň, zatiaľ je druháčka,ale doteraz sa s jazykom mimo školy ešte nestretla a neriešila som to, až teraz uvažujem ju niekde zapísať a bola by som rada, keby to dotiahne až do konca, dnes je to už štandard.

Ešte máme ale aj mladšiu doma, tak či by malo zmysel zapísať aj ju ? Oni sú ešte v takom veku, že ich nehovorím na všetko, dcéra sa sama ani nikam nepýta, doteraz nemala ani žiadne krúžky, tak aspoň na tú angličtinu ju popostrčiť a hádam by ju to chytilo. Ale či to má význam aj pri školkarovi takto od obrázkov čo myslíte, dalo vám to niečo ? Nie je to škoda peňazí?

missviolet
16. mar 2023

na milion percent ano, dalo. je dobre zacat skoro - podla odbornikov dieta nasava najviac z jazykov ako spongia do tusim 5rokov. vyslovnost, akcent - to vsetko sa na deti krasne nalepi. cim neskor, tym horsiebto uz ide. som svojej rodine velmi vdacna, ze ma ako 4rocnu dali do jazykovky, islo na to vtedy veeela penazi - 3000korun za semester v 90tych rokoch bol riadny peniaz, ale doslova mi tym urcili zivotne smerovanie. V 15r som uz mala medzinarodny certifikat, potom sa uz vzdelavala samostatne. Knihy citam v anglictine od dietata, aj tazke scifi, cokolvek, moja naj kamoska je z USA, vraj by aji nevedela, ze nie som ,native speaker,, lebo to nebolo poznat z pisaneho, samozrejme, v reci po oar vetach isto sa zacuje, ze nie som native, ale inak sa viem bavit na akukolvek temu plynulou rychlostou, vravim, aj moja firma ma ako jazyk len AJ (+mam aj iny kvoli klientom), som sucastou rokovani, kde kedykolvek viem vstupit bez hanby do debaty plnohodnotne... jednoducho, hoci ako dietatu sa mi casto nechcelo, som neskonale vdacna, ze mi rodina dala tuto prilezitost. zabezpecilo mi to dobre pracovne prilezitosti, sebavedomie v komunikacii aj priatelov...

autor
17. mar 2023

@missviolet znie to super, asi ich teda rovno obe prihlásim, veď keď budem mať pocit,že ich to nebaví alebo tam nebudú chcieť chodiť, tak da sa to prerušiť. Aj keď dúfam,že sa chytia. Ale jazyková asi nestačí, že ? Asi aj doma by sme mali tomu dopomôcť. Len my s manželom angličtinu vôbec nepoužívame, ani sme v nej nikdy nevynikali, tak asi skôr YouTube, rozprávky v angličtine?

missviolet
17. mar 2023

urcite presne nezaskodia filmy, videa, rozprávky v AJ. ja som mala len a len jazykovku, nikto doma po anglicky nevedel vobec, internet este nebol u nas (az ked som mala 15 cca v r2007:D), takze cele som si to odkrutila len cez jazykovku... takze vlastne aj to je testament, co dokazali zo mna vykresat... teraz mate este o tolko viac moznosti na zdokonalenie jazyka 🙂 presne, hrave videa pre deti a pod

kvetinka75
17. mar 2023

ja aj dcéra sme kedysi chodili do E-ku. Chytili sme veľmi dobrých lektorov. Neskôr trošku pomenili hodiny a 1 rok natiahli na 1,5 roka a už to nebolo ono. A lektorka tiež nič moc. Viac rozprávala slovensky ako anglicky. Tak som tam prestala chodiť. Teraz neviem ako to tam funguje, akí sú lektori. Veľa záleží aj na nich.

autor
17. mar 2023

Toto je práve to, za to by som mala radšej niečo odporučené, lebo dnes je tých možností až príliš veľa a už mám pocit, že učí anglinu kde kto. Tak už keď to stojí nemalé peniaze , aby to aj malo efekt.