Ktorú lokalitu odporúčate na bývanie v okolí Nitry?

frida1990
23. okt 2024

Ahojte, radi by sme sa začali obzerať po rodinnom dome v okolí Nitry, a nevieme, na ktorú lokalitu sa máme sústrediť. Kde sa vám dobre býva?

Na bývanie máme tieto požiadavky:
- malo by to byť skôr pokojné miesto
- mala by tam byť v blízkosti príroda, dostatok zelene - ideálne les, lesopark, sad, rieka alebo akákoľvek zeleň, kde sa dá pravidelne chodiť prejsť, zabehať si a pod. (nemyslím tým poľnohospodárske polia)
- lokalita by mala byť v relatívne dobrej dostupnosti do Nitry (aj autobusovými spojmi)
- nejaká základná občianska vybavenosť by potešila
- hľadáme lokality, ktoré sú cenovo ako tak prístupné (takže Zobor asi nie 🙂 )
- žiadne Drážovce a podobne, neprispôsobivých spoluobčanov ako bonus by sme neradi 🙂

Ktorá lokalita podľa vás toto ponúka? Kde sa vám býva dobre? Neviem či som túto tému založila b správnej skupinke, snáď nebude nikomu vadiť.
Ďakujem.

petronelag
23. okt 2024

Dobrá dostupnosť je do Lužianok (MHD, vlak), naši známi bývajú v Lehote, chceli mať prístup na diaľnicu.
Zobor je dosť drahý a mne sa tam nepáčia také úzke a strmé uličky, hlavne v zime,
potom do Dolných Krškán a Ivanky tiež ide jedna ulica a po tej je stále plno áut.
Chrenová je pekná, ale tiež dosť drahá.

kristulkamarulka
23. okt 2024

My byvame v Ivanke. Vsetko super az na tu nekonecnu cestu 🤦🏼‍♀️🙏🏻 mamina zas byva pri Vycapoch (smer TO) a je tiez spokojna. Aj cesta je celkom rychla odkedy spravili obchvat skrz Jaguar

petronela1985
23. okt 2024

@frida1990 Štitáre, Nitrianske Hrnčiarovce, ale je to z tých drahších lokalít. Ešte mi napadá Lapáš (Veľký/Malý). Toto je tak do 8 km od Nitry.

gaaaa
23. okt 2024

Janíkovce

dusankomoj
23. okt 2024

Mojmírovce,ale nemáme veľa lesov. Ostatné je viac ako slušné ( dostupnosť do NR,vybavenosť,a aj cenová relácia sa dá)

mimuska328
23. okt 2024

@frida1990 presne ten Zobor, šindolka ma napadlo ako prvé ale žiaľ presne to ze to je drahá lokalita :(

marhulka13
23. okt 2024

@frida1990 my bývame v podhoranoch, tu sme spokojní.

callisia
23. okt 2024

@frida1990 bývame v Jelenci pod lesom. Dostupnosť busmi super. Cesta do NR nejde cez dediny, čiže som tam za 10 minút. Sú tu lesy, jazerá, vieš sa dostať cez les do Kostoľan, Oponíc, Lefantoviec, Podhoran. Na bicyklovanie sú tu tiež dobré lesné cesty. Milujem to tu.

mirage
23. okt 2024

@callisia tam je krasne, Tribeč..

luxus10
23. okt 2024

@mirage no, tam sa aj strati...😍

pe_mi
23. okt 2024

@frida1990 Lužianky, MHD každú pol hodinu, plus vlakové spojenie.rieka Nitra a Radošinka.cyklotrasa vedie až do parku.zmrzlina, kvetinárstvo,klasika krčmy,pošta, futbalové ihrisko, reštaurácia s ihriskom.moznostou rodinných osláv usporiadať, plus s ubytovanim.Restauracia je hned pri vlakovej stanici,autobusovej stanici.co je tiež výhoda velka.detske ihriska v lokalitách viacerých.
Viacero obchodov roztiahnutych po celej dedine.za 7min v centre mesta.spojenie veľmi dobre.
Hlavné ta MHD každú pol hodinu a cez víkend každú hodinu, to je super

caroline_
23. okt 2024

@frida1990 za mna asi Hrnciarovce

frida1990
autor
24. okt 2024

Ďakujem všetkým za vaše tipy 🙏☺️

kacena2022
24. okt 2024

@frida1990 Za mňa najlepšia dedina v okolí NR je Veľké Zálužie,spĺňa všetky tvoje požiadavky.Dedina má komplet občiansku vybavenosť škôlka 7triedna,škola 9 ročník,lekári,kopa obchodov,aj veľa firiem sa tu nachádza kde sa dá zamestnať.V dedine to žije stále sú nejaké podujatie.Priroda okolo dá sa kam ísť či na prechádzku alebo na bicykel.

ella_mey
25. okt 2024

Ak chceš bývať pri lese, tak určite Štitáre, krásne tiché miesto a je na skok od NR

frida1990
autor
25. okt 2024

Ďakujem všetkým ☺️

miui
27. okt 2024

@kacena2022 toto vsetko je aj v Ivanke plus tu je Lyra 🙂

mirage
27. okt 2024

@miui len tie kolony..

miui
27. okt 2024

@mirage vies co vsetci nas nimi plasili ale teda ja v kolone stojim malokedy 🙂

martul
27. okt 2024

@miui Ivanka?! Nesranduj. Dennodenne obrovské kolóny, dcéra chodí denne do školy a katastrofa. Stačí si ráno zapnúť rádio a už hlásia zdržanie.

miui
27. okt 2024

@martul nesrandujem, mne Ivanka uplne vyhovuje 🙂

mirage
27. okt 2024

@miui tak asi nechodis vtedy, ked su kolony, to znamena nejdete do NR do skoly a do roboty.

miui
27. okt 2024

@mirage praveze chodime deti maju skolu v Nitre

miui
27. okt 2024

@mirage predtym som byvala v Ba a tam boli kolony 🙂

mirage
27. okt 2024

@miui tak ked denne dochadzate rano, a v kolone ste malokedy, a tymto smerom su kolony denne a dostat sa rano n aosmu do NR je utrpenie, nuz, niekde to bude mat zadrhel.

miui
27. okt 2024

@mirage ma,chodime vrtulnikom 🙂

micicka
27. okt 2024

@miui tak napis o kolkej chodite do NR. Lebo idr do NR na 7:30-8:00 urcite stoji v zapche.

miui
27. okt 2024

@micicka ved pisem ze chodime vrtulnikom

ella_mey
27. okt 2024

@miui nesranduj, tie zápchy každé ráno sú tam už 20 rokov 🤦🏼‍♀️

lenkakamen
29. okt 2024

@frida1990 Lužianky ktoré tu spomínali čistý otras.. tak tam pokoj určite nenájdeš...stačí sa tam autom previezt..autorka si urobí svoj názor😁akí obyvatelia, kamióny..atď
Janíkovce top top top