Dobrý deň,
vedel by mi niekto poradiť kde si dať vyoperovať zub múdrosti s tým že by to bolo bezplatne (štátna nemocnica) alebo za veľmi dobrú cenu (max 80 eur) - najlepšie v Nitrianskom kraji alebo blízko? Mňa zubárka pred rokom a pol poslala do Bratislavy, ale až teraz keď mám čas k nim ísť tak majú čakaciu dobu až 6 mesiacov (plus je to docela ďaleko takže 2x sa tam trepať spojmi je blbé). Budem rada aj za rady že komu sa mám radšej vyhnúť.
Ja som bola v zeliezovciach u dr. Beszedesa+- sa to tak píše 😂 do 3 min mi hornú 8cku vytiahol, platila som asi 80€ aj s lokálnou anestéziou, nepotrebovala som následne ani jeden liek, ani antibiotiká. Ale neviem aká je čakacia doba, lebo mna tam objednala moja doktorka. 😊
@nikolett111
@janka_266 Zaujímavé, mne Beszedes písal že to u neho stojí 120 € :/ a to ak je bežná náročnosť zákroku
@nikolett111 som nevedela, ze 80e je velmi dobra cena. Moj zubar chcel za vytrhnutie zubu mudrosti 20e
@nikolett111 ja som tam bola pred rokom, možno teraz má aj nejaký ten korona príplatok 🤷♀️ Ale keby som si mala vybrať radšej dám jemu 120€, lebo fakt, mne vytrhol zub o 11 a o 15:30 som už jedla slivkové gule a ani som nevedela. Že mi niečo trhali 😃
@nenne27 Keby som mala prestúpiť, tak len tam, dúfam ale, že zubára tak skoro neuvidím 😂
@nikolett111 mne pred rokom hovoril 130...
@nenne27 mne v maily písal "cca 120 €", hoci ma to zatiaľ až tak nebolí (sem tam menšia bolesť/nepríjemný pocit) tak asi skúsim tú Nitru a v najhoršiom prípade budem musieť íst k drahému Beszdesovi :/
@nelca84 veru 80€ nie je žiadna dobrá cena ale bohužiaľ u súkromných sa za tú chirurgickú operáciu platí väčšinou nad 100 €, a moje dolné osmičky sú úplne kolmo na sedmičky teda to bude komplikovanejší výber
@nikolett111 Blava je ďaleko, ok, ale keby nebolo lepšie riešenie, tak ja odporúčam ylux na račianskom. Dopoludnia majú konzultácie, ale väčšinou už počas toho urobia hneď zákrok, čiže prídeš ráno na 7mu, 7:15 máš hotový RTG a do 8:00 som bola bez zubu🙂 prípadne im napíš mejl s odporucenkou od tvojho zubára, termíny majú voľné do pár dní, mne dali necelý týždeň (to bolo ďalší krát). Majú tam priamo aj RTG, za ktorý neplatis nič, lebo poisťovňa, to som čumela, a za zub berú 90€. Síce nečakaj extra vludny rozhovor, sú skôr takí vecní, ale zas pri zákroku ti hovoria hlavičku a pusinku🙂 a hlavne sú úžasne šikovní, bola som tam 3x, z toho raz mi brali 2 zuby vedľa seba aj so zasivanim, a nikdy ani opuch, ani bolesť, šla som odtiaľ na nákup
@nikolett111 no ja som si dala vybrat dve osmicky prave preto, ze boli komplikovane. Boli uplne zdave, ale mam prilis malu sanku a mala som ich takmer v hrdle a nakrivo, ale nastastie mam naozaj super zubara a povedal, ze skusime. Namykoval ma 15 min. obvrtaval aby sa mu dalo chytit a vytiahol. Takze som nemusela s tym na chirurgiu. Ale viem, ze niektori zubari posielaju automaticky. Dokonca kolegyna ma zubarku, co netrha vobec a rovno posiela inam.
@ostap To znie docela vpohode! Prekvapuje ma že bol rtg hradený poisťovňou. Ja keď som bola u mojej obyčajnej zubárky a tá ma poslala hore na rontgen tak som platila 25 eur (ale kedže je už rok a pol starý tak budem potrebovať nový)
@hippovka Takže NR je tiež preplnená. A tam čo je ten stomatochirurg tak to je ten čo išiel do dôchodku (pred 3 rokmi) ale potom sa zas vrátil do práce? Sa im asi nepodarilo získať nového stomatochirurga
Nechcem sa nikoho dotknut ale niekedy mam pocit ci maju zmluvy ci nemaju, ci mas preventivku alebo nemas ze to stale stoji tolko isto - MAJLAND😝
A vidím že tento mesiac asi vážne prejdem z VZP do Dôvery
@nikolett111 Prečo do Dôvery?
@nikolett111 dôvera ma platby u zubára rozdelené na 4x25 eur teraz, po novom tuším sľubujú viac ale teda jednorazovo len tých 25 vrátia, union napr hoci aj celú 100 naraz
@tslobik už dlhšie som rozmýšlala o prechode do Dôvery (kedže majú aj tých 150€ na zuby a kedže mám sem tam kazy tak sa to zíde) a na niektorých stránkach píšu že rontgen Dôvera prepláca. A darmo má teraz VZP tú Peňaženku zdravia keď na to musí byť vytvorená min. 4 členná skupina (úžasný marketingový ťah).
@e1i Som aj rozmýšlala nad Union ale ževraj menej lekárov má s nimi zmluvu
@nikolett111 ja som nikdy nikde nemala problém a som v unione od začiatku. Dokonca napr MR som mala termín zo dňa na deň, keby nie som v práci tak rovno v ten deň ako som volala by ma aj vzali. Takisto umelé podstupene v ČR na prvé schválenie bez predošlých pokusov na SK. Nenahovaram na nič iba píšem svoju skúsenosť s poisťovňou
V Košiciach v starej nemocnici 1e aj to len za injekciu..stačí výmenný lístok od zubárky a ráno prísť na 7mu a počkať. Akože vyzerá to tam hrozne na 4roch kreslach vedla seba operuju naraz a nacaka sa človek ale za tu cenu... :D určite aj tam mate také statne ambulancie v nemocnici ;)
@nikolett111 áno, presne ten, nemá za seba náhradu. Ja som bola 4:40 a bola som štvrtá.
@nelca84 áno, ale sú súkromní, a teda takí, akí sú skoro všetci, alebo naozaj súkromný, že nemá vôbec zmluvy s poisťovňami.
@tslobik takže trhanie zubov sa neprepláca v unione?
@nikolett111 aj mňa to prekvapilo, tiež som mala rok a pol starý rtg a u nás som platila. Som v dôvere, možno preto, na chirurgickú extrakciu sa ale ich príspevok na zubára nevzťahuje. K tým skúsenostiam s poisťovňami, v dôvere sme (ako rodina aj muž a deti) príspevok na zubára využili viackrát, plus doplatky za lieky vracajú, to mi veľmi pomohlo, plus mám zrozumiteľný prehľad, kedy komu za mňa čo platili, čo vo VšZP bol veľký problém a ani na moje nahlásenie nereagovali, ešte som ich obťažovala. A samotné ceny u zubárov, to už je podľa mňa asi o ich ne/nazranosti - mali sme deti u súkromnej s nikým nezazmluvnenej zubárky a okrem preventivky sme platili menej, než u zazmluvneného školského zubára... Keď mi brali pred 7rokmi prvú osmičku, u nás to vychádzalo s čakaním na 90€ a v Bratislave na počkanie 25€ (teraz už aj v blave 90, koľko asi u nás 🙈). Tak...
@nikolett111 Myslím, že v Dôvere ti budú preplácať tých 30 eur x 5 len vtedy, ak budeš ich poistencom aspoň rok. Ale pre istotu si to over, ja som to nemusela riešiť, som v Dôvere snáď už sto rokov 😀.
Jedine v nemocnicnych stomatochirurgickych ambulanciach. A cakacej dobe 6 mesiacov sa zrejme v tychto zariadeniach nevyhnes.