Dobry den, je tu niekto kto predava domáce mlieko ? Nemusi splnat ziadne ,,normy" ani nic take, ja ani neprevaram ak nemusim.. kravske alebo aj kozie, kupovala by som bud jednorazovo alebo aj stale.. 🙂
@zelenakobyla123 co to s tym ma spolocne? Pani chce cerstve mlieko, nie take co ma zaruku dlhsiu ako topanky. Neviem co riesite
@zelenakobyla123 nevidim suvislost 🙂
@322sima123 Súvislosť je taká, že pijete mlieko inej mamy určené pre jej dieťa🤷♀️
@zelenakobyla123 ona sa pyta na domace kravske alebo kozie, nie materske mlieko
Ale veď sa jedná o kravské mlieko, nie materské mlieko
@zelenakobyla123 ak narazate na to, ze pijeme kravam a kozam ich mlieka ktore by mali pit len? ich teliatka atd.. tak som toho nazoru ze Boh to tak urobil aby davali mileko aj ludom, samozrejme ked nakrmia svoje mladata. Ved taka krava ci koza toho mlieka vyprodukuje vela nato aby to vypili len ich madata . nieje to ziadne trapenie zvierat ani nic..
@zelenakobyla123 cize vy ste uplna veganka? To ako mame na svojich detoch testovat ci im bude veganstvo prospievat?
@zuzana9393 @322sima123 Viete ženy, mlieko ľuďom škodí, niekomu menej niekomu viac, v istom bode života si každý vyvinie intoleranciu na laktózu, len si toho veľakrát nevšimne a myslí si že ho bolí brucho “lebo sa iba prejedol” atď. Videli ste niekto ako funguje mliečny priemyseľ? Je to hnus úprimne. Rôzne vegánske formy mlieka sú oveľa zdravšie, ľahšie na žalúdok, netrpia pri výrobe zvieratá a chutia rovnako ako kravské, vyskúšajte a uvidíte😀
@marcellka32 @e1i a krava nieje mama a teliatko nieje jej dieťa?🤔
@zelenakobyla123 ved v poriadku ale krava da denne aj 60l mlieka. Si myslis, ze to vypije jedno tela? Ak by sa kravy nedojili, dostali by zapaly a do 3 dni je po nich. A jasne, sme jedine cicavce, ktore piju mlieko aj v dospelosti. Zial, evolucia je momentalne na tom tak, ze osobne by som si nedovolila dieta, ani seba uplne od mlieka a mliecnych vyrobkov odstavit
@zelenakobyla123 tiež nepijem mlieko, ale ani by mi nenapadlo sem ísť niečo propagovať, lebo niekto mlieko zháňa. Keď ho niekto pije, jeho vec. Tento váš komentár je tu max. nevhodný. A myslím, že nikoho ani nezaujíma
@zelenakobyla123 myslim, ze je to hlupost ze kazdemu mlieko skodi. Tieto novodobe intolerancie lakozy atd su z toho co jeme a nicime si zdravie plus co je okolo nas a narusa beh organizmu a neposlednom rade z povinnych ockovani co mame ako deti a deti teraz co dostavaju... mlieko sa pije uz od stvorenia sveta a je to zdrave a uplne prirozdene pre cloveka.... takze Vas poprosim aby ste mi tu nepisali vase bludy. Dik
@322sima123 ak by ste tu nenašli tak skúste FB skupiny. My máme skupinu Chovatelia oviec a kôz bez chémie. Ale sú mnohé iné. Chovatelia hospodárskych zvierat, Predaj prebytkov z dvora a pod ....Tam určite nájdete chovateľov oviec, kôz, kráv ktorý Vam radi ponúknu svoje výrobky. Škoda že nie ste bližšie 🙂
@cecilia29 diki skusim 🙂
@zelenakobyla123 ..nerada sa montujem do cudzích záležitostí,ale nedá mi tu nenapísať môj názor.Ja mlieko milujem,moje telo si ho žiada,moja prababka,jej súrodenci a všetci z našej rodiny pili každučké ráno mlieko s krajcom chleba,žili cez 95rokov,netrpeli žiadnou alergiou ani intoleranciou .V prvom rade treba mať poriadok v hlave tvrdo makať motykou v záhrade a nie lehnit pred telkou, veď každý z nás sa narodil ako človek nie lúčny koník 😁Dúfam že ste 3 vegánskymi dávkami pichnutá keď tu dávate ľuďom odporúčania čo je pre nich dobré.
@322sima123 ja poznám jednu pani priamo z Nitry, ktorá chova kozičky
@danik1505 a mohla by mi predat par litrov ? 🙂 alebo kontakt mi mozte dat do .spravy
@322sima123 urcite naraza presne nato ako si to napisala.poznam vela ludi co maju ten isty nazor a idu vyskocit z koze lebo si dovolime pit kravske mlieko.snad od niekoho zozenies
@322sima123 Dám vám iba otázočku, pili by ste mlieko od inej ženy, keby ona kojí svoje dieťa a zároveň vám jej mlieko odsáva aby ste ho mohli piť aj vy?