Dobrý deň vedel by niekto niečo o gymnáziu Cyrila a Metoda v Nitre (klasické štúdium) dcéra by chcela chodiť ale nevieme či gymnázium nieje moc cirkevné sme veriaci čiže pár hodín náboženstva by nevadilo ale zatiaľ som nenašla žiadne recenzie na spôsob vyučovania atď. Budeme radi za každú odpoveď.
@lenka2356 podla skusenosti su iste povinne veci ako ucast na skolskej sv.omsi v prikazany sviatok alebo ranna modlitba ci hodiny nabozenstva a krestanskej etiky. Ale ostatne aktivity su dobrovolne a zalezi na ochote studentov nakolko sa budu podielat na duchovnom programe. Chodia tam aj neveriaci studenti. Pre mna osobne je vsak.zvlastna takato otazka. Ja by som si vybrala takuto skolu, len ak chcem takyto spiritualny rozmer... mala som spoluziakov, ktori to 4 roky hejtovali a dost to bolo otravne a pre mna nepochopitelne, preco si teda taku skolu vybrali.
a cudzie jazyky neviete aké sa tam vyučujú ?
@lenka2356 neviem ti povedat co je pre teba uz "too much" rano sa zacina modlitbou a oznamy do rozhlasu cca 5min...v prvy stvrtok sa da ist na spoved, prvy piatok omsa cez 5.vyuc hodinu.prikazany sviatok = omsa.adoracie byvaju, ked sa decka prihlasia.vyucujuci = su tam uplne esa, ale aj slabi ucitelia...ako vsade...zalezi koho dcera schyta na jednotlive predmety.100 ludi = 100 chuti.niekto nadava, niekto gcm miluje.pytaj sa konkretne co chces vediet, kludne aj do spravy