Čo odporúčate vidieť v Nitre?

danaholanova
14. aug 2024

Ideme na víkend do Nitry hotel Zlatý kľúčik . Prosím je na vlakovej stanici úschovňa batožiny, resp. ako ďaleko je autobusová ak je tam teda úschovňa lebo nevieme nájsť. Chceli sme nechať kufor ísť do mesta a potom večer do hotela. A čo odporučíte pozrieť? Na hrad sa samozrejme chystáme a ak sa dá aj nejaké info mestská doprava ide na hrad ? Kde zakúpiť cestovný lístok a tak . Ďakujem 😘😘😘

mia_von_prag
14. aug 2024

Lístok sa kupuje priamo v buse, platí sa platobnou kartou, takže nič špeciálne netreba. Pripadne mincami u vodiča. Ak máte deti, tak mestský park pod hradom je skvelý.

daniela232
14. aug 2024

@danaholanova vlaková stanica je v dezolátnom stave takže pochybujem že je tam úschovňa, aknsa mylim snáď niekto napise ,skôr by som išla do hotela a ak prídete skôr nechať veci tam a buso ísť potom do mesta

danaholanova
autor
14. aug 2024

Tak naozaj úschovňa nie je😭a môžem ešte v nedeľu vraj kaviarne sú zatvorené a nejaké obchodné domy sú otvorené čo sa oplatí pochodit a najesť kým budeme čakať na vlak?

danaholanova
autor
14. aug 2024

A čo sa dá pozrieť v centre? Nejaké múzea pamiatky?

liaka
14. aug 2024

@danaholanova úschovňa nie je aj lístky predávajú len cez okienko. Treba sa opýtať na hoteli, ze ci sa da odlozit batozina aj ked vas este nevedia ubytovat. Vsetko ostatne hadam vies vygooglit...

petronelag
14. aug 2024

Otvorené sú aj v nedeľu kaviarne v OC Mlyny, tento víkend bude aj Agrokomplex na Chrenovej a púť na Kalváriu, ak už funguje tak premáva aj turistický vláčik na malý a veľký okruh. Ak budete chcieť niekde sa dostať môžte ísť aj taxíkom, nie sú veľmi drahé.
A aj park a cesta ku Hradu sú zaujímavé.
Hotel Zlatý kľúčik môže mať dosť drahé ubytovanie, naši známi si zvykli obstarať ubytovanie v Martinskej doline a potom chodili autom kde im bolo treba.

petronela1985
14. aug 2024

@danaholanova môžeš ísť na pešiu zónu, k Divadlu Andreja Bagara, prejsť sa po Farskej a Piaristickej ulici, tam sú kostoly. Pre deti je skvelý mestský park, teraz je vynovený. A hrad, jasná vec. Zážitok je kúpiť si lístok na turistický vláčik (stojí napríklad aj pri divadle) a absolvovať okruh (ide aj na hrad a do parku). Potom pozrieť Agrokomplex. Priamo v Nitre, keď chceš ísť na kávu, tak môžeš ísť napr. do OC Promenada, OC Mlyny, OC Centro Nitra a pod. Pekné sú aj kaviarne, resp. cukrárne na Mostnej ulici, ja mám obľúbenú Koláčiky od Veve. Mostná ulica je pri divadle. Pekne je aj v Botanickej záhrade pri SPU. V areáli parku je kúpalisko. Inak v Nitre už nič také mi nenapadá.

hnedovlaska1234
14. aug 2024

Kalvária je pekné miesto

ivanaks
14. aug 2024

Ak máte radi mačky, dá sa zájsť do mačacej kaviarne Mňaukíza na Mostnej (otvorené majú aj v nedeľu od 14.00). Okrem hradu vybehnite aj na Kalváriu, kde je misijné múzeum. V meste neďaleko divadla je Ponitrianske múzeum, na agráči je skanzen Poľnohospodárskeho múzea. Môžete sa povoziť turistickým vláčikom, pozrieť mestský park, zájsť do botanickej záhrady alebo vivária SPU. Inak kaviarne nájdete aj v OC Mlyny, Centro Nitra, v Maxe aj v Promenáde.

danaholanova
autor
15. aug 2024

@petronela1985 super 👍

danaholanova
autor
15. aug 2024

@ivanaks 😘dakujem len to múzeum je cez víkend zatvorené škoda

danaholanova
autor
16. aug 2024

@petronela1985 prosím a nejaké obľúbené restiky kde sa dá dobre najesť?

petronela1985
16. aug 2024

@danaholanova obľúbené sú najmä sieť reštaurácií Hoffer. Za mňa osobne v centre mesta - v DAB je skvelá reštaurácia, ďalej Mediacafe, Moretti, Sakura.