Boli ste niekto hospitalizovaní na nr neurolóhii kvôli chronickým migrénam?

indiga123
4. máj 2020

Dievčatá bola ste niektorá hospitalizovaná v nitrianskej nemocnici na neurologii kvôli chronickým migrénam?Ďakujem

lllucka123
4. máj 2020

@indiga123 ahoj ja som nebola v Nitre ale ak ťa niečo zaujíma rada ti pomôžem 🙂

indiga123
autor
4. máj 2020

Ahoj, mám niečo také podstúpiť, nikto mi k tomu nič nepovedal, čo by sa tým vlastne malo vyriešiť, čo sa deje počas hospitalizácie? Ďakujem

lllucka123
4. máj 2020

@indiga123 Na hospitalizácii by sa mali spraviť prednostne všetky možné vyšetrenia. Očné vyšetrenie, emg, eeg, lumbalna punkcia. Mne tam boli vymenované tieto. Samozrejme že je to individuálne. Ja už som mala predtým spravené CT aj mr. Na hospitalizacii som bola jednu noc. Na ten druhý deň mi totižto spravili len emg vyšetrenie s tým že mám tetaniu a poslali ma domov. Tetania mi však bolesť hlavy nespôsobuje a odvtedy už moju bolesť neriešia a neviem čo s tým.

indiga123
autor
5. máj 2020

@lllucka123 ja si pripadám tiež ako v Kocúrkove, alebo v absurdistane. Podľa mňa každý kto trpí častou migrénou má tetaniu, lebo je z tých migrén už tak predráždený nervový systém. Aké berieš lieky pri záchvatoch a ako často máš migrény?

lllucka123
5. máj 2020

@indiga123 ja vlastne ani neviem či to mám migrenu pretože ani doktor mi to poriadne nepovedal. Pretože migréna proste príde na pár dní a odíde..lenže ja mám taký problém že mňa boli hlava nonstop. Ráno mi trochu pomôže káva ale zachvilu sa mi to vrati. Ale proste každý jeden deň ani si nepamätám kedy som mala deň kedy by ma nebolela. Lieky neberiem žiadne lebo také ako Ibalgin alebo panadol mi vôbec nezaberajú a keď mi dal doktor nejaké na predpis ktoré sú už na naozaj veľké bolesti tak mi z nich bolo ešte horsie.

indiga123
autor
7. máj 2020

@lllucka123 problém so mnou je že keď ma bolí hlava vraciam, takže neviem jesť a som z toho slabá. nechápem že s tebou nič nerobia, že ti nedali nejakú profylaxiu skúsiť a triptány.

lllucka123
7. máj 2020

@indiga123 tak možno tebe niečo zistia a bude lepsie🙂 predsa len je to individuálne. Ja som videla že existujú nejaké injekcie ktoré síce neliečia migrénu ale zlepšujú to..renumap Sa volá tá látka ale pochybujem že sa to bude dávať takýmto pacientom

indiga123
autor
7. máj 2020

@lllucka123 dám potom vedieť

marygk
18. jún 2020

Ahoj ja som bola v Nitre hospitalizovana pre chronické migrény a nebolo to nič moc. A celkovo je medicína na migrény krátka. Jediné čo ako tak pomáha mne je pravidelný režim, každý deň jesť v tú istú dobu, ísť spať v tú istú dobu... Nepretazovať sa. A silné analgetiká z lekárne, bez predpisu je dobrý sumivy panadol extra rapid. A na predpis mi pomáhajú len lieky zo skupiny opiatov. Triptany mi nesedia som po nich totálne otrestena. Ale to treba vyskúšať mne nesedia, ale tebe môžu pomôcť. A dobre sú novalginove injekcie do svalu. Ja viem je to všetko otrova a priserna záťaž na pečeň, ladviny....ale kto nezažil migrénu ten to nepochopí a väčšina doktorov migrénu nezažila takže nechápu. A v Nitre na neurologii som ležala a nemali tušenie co so mnou, tak mi pichali infuzie krížom krážom asi všetko čo našli, domov som prišla pritrovena zelená. Fakt som mala už z toľkej chémie co do mňa liali zelenú pokožku. A samozrejme že mi to nepomohlo. Pichali mi botulotoxin do čela a krku, pichli mi ho zle, po botoxe na 3 deň som nemohla pohnúť ani o centimeter hlavou doprava, doľava, hore, dolu,totálne ma zablokovalo. Potom mi pichali obstreky na uvoľnenie. Jak s pokusnym kralikom. Mne nepomohli snáď budeš mať väčšie šťastie.