Ahojte. S najvacsou pravdepodobnostou ma caka cisarsky v Nitre v prvej polke aprila (kedze prvu mam rodenu cisarskym, v NR je toto super pravidlo 😠 ). Alebo sa to podarilo niekomu aj vybavit, ze ste druhe odrodili normalne??? Napiste mi prosim skusenosti, ako to tam teraz funguje. Nerada by som si domov okrem rozrezaneho brucha z tade doniesla este aj kovid 🙏 . Su tam prisne opatrenia? Davaju na izbu aj tak po dvoch?
Alebo preventivne po jednej? Nechytili ste to tam niektora??? Da sa vybavit ta VIP izba alebo je to len mytus? Pri prvom porode som sa nahlasovala na VIPku hned ako som dostala termin na sekciu a povedali ze som 6. v poradi. Nakoniec z toho samozrejme nic nebolo...
Pridaj sa do skupiny tu na MK Pôrodnica Nitra.. ja som rodila pred dvoma týždňami a teda nikto na izbe sám nebol, okrem VIP izieb.. nákaza nehrozí, testuju tam každého antigénovým aj PCR, pozitívne rodičky sú na 2. poschodí.. my negatívne sme boli na 3. poschodí
📌 pripnem sa ak mozem
dakujem za odpovede. asi zalezi na aktualnej vytazenosti porodnice...
@1chuckyna ma ich tak nastavene preto, lebo raz si tam jedna mamicka vydupala prirodzeny porod a skoncilo to zle nedobre, odvtedy je nariadene od primara robit po prvej sekcii aj druhu... akurat by teda mali zohladnovat cas medzi porodmi, co bohuzial nerobia
@isssabelll ano, to som pocula, ale pochybujem ze kvoli jednemu nevydarenemu porodu zaviedli taketo obmedzenie prirodzenych porodov...
My sme boli na izbe 3. COVID oddelenie je tuším už zrušené,lebo to všetko čistili a prehadzovali nás na 2. Poschodie keďže sme boli pred pôrodom. Je pravda, že stravu nosia na izbu, ale nieje pravda, že z izby nesmieš vyjsť. Nenosili sme ani rúška, len keď prišla vizita, alebo sme šli na nejaké vyšetrenie. Čo však týka dezinfekcie,ak môžeš, zober si vlastnú z domu, lebo na to som mala večne šťastie,že tak nikdy nebola
@1chuckyna ahoj, no negatívne pacientky sú na 3 poschodí o tom kde sú pozitívne som nepočula, nikto o tom nehovorí, ale na sekcie majú zvlášť sálu pre neg aj poz pacientky a to určite platí aj o boxoch na pôrod. Nosia sa respirátory a na nich rúška aj pri pôrode ich treba mať. Na šestonedelii stačí mať na ústach respirátor rusko len na vizite alebo keď ideš po chodbe. Na izbe netreba mať ničim prekryté ústa. V izbe sú normálne žienky aj po dve. Každá má negatívny test. V. I. P. izby fungujú normálne len dostať sa do nich je nemožné, stále obsadené. Jedlo nosia na izbu. Veci ti môže rodina priniesť pred dvere sestričky bez problémov prevezmú. A keď ideš domov robia ti ešte antigenovy test pre istotu. Hádam som to zhrnula všetko, keby niečo tak sa pýtaj.
@lae20 v prvom rade gratulujem k syncekovi a prajem veľa zdravia 🙂
To naozaj v NR treba mať pri porode aj respirátor aj rúško na tom celý čas?
@lubenka0806 áno aj aj plus negatívny test..
@1chuckyna ak.mozem pripnem.sa mna to caka o mesiac...