Aktuálna situácia v pôrodnici v Nitre

1chuckyna
13. feb 2021

Ahojte. S najvacsou pravdepodobnostou ma caka cisarsky v Nitre v prvej polke aprila (kedze prvu mam rodenu cisarskym, v NR je toto super pravidlo 😠 ). Alebo sa to podarilo niekomu aj vybavit, ze ste druhe odrodili normalne??? Napiste mi prosim skusenosti, ako to tam teraz funguje. Nerada by som si domov okrem rozrezaneho brucha z tade doniesla este aj kovid 🙏 . Su tam prisne opatrenia? Davaju na izbu aj tak po dvoch?
Alebo preventivne po jednej? Nechytili ste to tam niektora??? Da sa vybavit ta VIP izba alebo je to len mytus? Pri prvom porode som sa nahlasovala na VIPku hned ako som dostala termin na sekciu a povedali ze som 6. v poradi. Nakoniec z toho samozrejme nic nebolo...

lenkakamen
13. feb 2021

@1chuckyna ak.mozem pripnem.sa mna to caka o mesiac...

tehotna40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rarara88
13. feb 2021

Pridaj sa do skupiny tu na MK Pôrodnica Nitra.. ja som rodila pred dvoma týždňami a teda nikto na izbe sám nebol, okrem VIP izieb.. nákaza nehrozí, testuju tam každého antigénovým aj PCR, pozitívne rodičky sú na 2. poschodí.. my negatívne sme boli na 3. poschodí

taradaniela
13. feb 2021

📌 pripnem sa ak mozem

tehotna40
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1chuckyna
autor
13. feb 2021

dakujem za odpovede. asi zalezi na aktualnej vytazenosti porodnice...

lae20
13. feb 2021

@1chuckyna dá sa rodiť aj prirodzene po sekcii ale nie konkrétne v NR.. Mňa sa na to lekárka pýtala ci by som nechcela ísť prirodzene len žiaľ u nich to možné nie je.. A v utorok idem na sekciu tak potom ti môžem podať info ako to tam prebiehalo na izbách a celkovo

1chuckyna
autor
13. feb 2021

@lae20 nechapem ako moze mat nejaka nemocnica takto nastavene pravidla 😠 dobre daj vediet. a drzim palce 🙏

lae20
13. feb 2021

@1chuckyna ďakujem, a dám len ak sa bude dať tak sa mi pripomeň

isssabelll
14. feb 2021

@1chuckyna ma ich tak nastavene preto, lebo raz si tam jedna mamicka vydupala prirodzeny porod a skoncilo to zle nedobre, odvtedy je nariadene od primara robit po prvej sekcii aj druhu... akurat by teda mali zohladnovat cas medzi porodmi, co bohuzial nerobia

1chuckyna
autor
14. feb 2021

@isssabelll ano, to som pocula, ale pochybujem ze kvoli jednemu nevydarenemu porodu zaviedli taketo obmedzenie prirodzenych porodov...

1chuckyna
autor
14. feb 2021

@lae20 mozem sa ta este spytat, kedy si zacala chodit na kontroly do nemocnice a ci ti dali na vyber aj den cisarskeho?

lae20
14. feb 2021

@1chuckyna bola som len na jednu asi pred dvoma týždňami, a keďže nie som s NR ale zo ZM tak som chodila na poradne ešte ku svojej Dr aby som sa nemotala.. A áno dá sa s nimi dohodnúť pokiaľ to bude cez týždeň, na víkend sekcie neplánujú

danci1995
15. feb 2021

My sme boli na izbe 3. COVID oddelenie je tuším už zrušené,lebo to všetko čistili a prehadzovali nás na 2. Poschodie keďže sme boli pred pôrodom. Je pravda, že stravu nosia na izbu, ale nieje pravda, že z izby nesmieš vyjsť. Nenosili sme ani rúška, len keď prišla vizita, alebo sme šli na nejaké vyšetrenie. Čo však týka dezinfekcie,ak môžeš, zober si vlastnú z domu, lebo na to som mala večne šťastie,že tak nikdy nebola

1chuckyna
autor
19. feb 2021

@lae20 ahoj. no ako?

lae20
20. feb 2021

@1chuckyna ahoj, no negatívne pacientky sú na 3 poschodí o tom kde sú pozitívne som nepočula, nikto o tom nehovorí, ale na sekcie majú zvlášť sálu pre neg aj poz pacientky a to určite platí aj o boxoch na pôrod. Nosia sa respirátory a na nich rúška aj pri pôrode ich treba mať. Na šestonedelii stačí mať na ústach respirátor rusko len na vizite alebo keď ideš po chodbe. Na izbe netreba mať ničim prekryté ústa. V izbe sú normálne žienky aj po dve. Každá má negatívny test. V. I. P. izby fungujú normálne len dostať sa do nich je nemožné, stále obsadené. Jedlo nosia na izbu. Veci ti môže rodina priniesť pred dvere sestričky bez problémov prevezmú. A keď ideš domov robia ti ešte antigenovy test pre istotu. Hádam som to zhrnula všetko, keby niečo tak sa pýtaj.

1chuckyna
autor
20. feb 2021

@lae20 dakujem za cerstve info :D pred nastupom ti spravia antigen alebo musis ist na PCR? aj interne si musis normalne asi robit pred sekciou, ze? ale este sa pochval babetkom :D vsetko ok? uz ste doma?

lae20
20. feb 2021

@1chuckyna robia PCR dajú ti termin deň pred nástupom okolo obeda ti príde smska s výsledkom. Áno aj interné. Ešte nie, stále čakáme na prepúšťaniu správu. Babo je vlasaty pohoďák, tak dúfam ze mu to ostane ☺️

1chuckyna
autor
20. feb 2021

@lae20 jeeee. krasny je. tak si uzivajte pohodlie domova uz konecne 🙂 prajem vsetko dobre :D

lae20
21. feb 2021

@1chuckyna ďakujem 🙂držím palce a nech aj vám všetko dobre dopadne a ak si spomenieš tak sa sem prídi pochváliť aj ty svojim drobcom

1chuckyna
autor
21. feb 2021

@lae20 dakujem 🙂

lubenka0806
21. feb 2021

@lae20 v prvom rade gratulujem k syncekovi a prajem veľa zdravia 🙂
To naozaj v NR treba mať pri porode aj respirátor aj rúško na tom celý čas?

lae20
21. feb 2021

@lubenka0806 áno aj aj plus negatívny test..

lady235
25. mar 2021

@1chuckyna V izbe sú ženy po dvoch. Na izbe rúško mať nemusíš. Respirátor/rúško nosíme na hlavnej chodbe a keď prídu lekári alebo sestričky do izby.
Stravu nosia na izbu.
A ta VIP izba momentálne sú plné