Ako sa vám žije v Nitre?

vivi2023
24. máj 2024

Ahojte, ako sa Vám žije v Nitre? Uvažujeme o presťahovaní, síce to budeme mať ďalej do práce, ale chceme troška väčšie vyžitie v meste. Niekde kde nie je "skapatý pes" 🙂 , kde sú parky, väčšie vymoženosti, dobré školy.
Ďakujem za odpovede!

miui
24. máj 2024

@vivi2023 ja som sa pristahovala z mensieho mesta, zila som predtym aj v Ba a Njtra je za mna dobry kompromis, viac moznosti ale zaroven to tu nie je az take preplnene ako v Ba

caroline_
24. máj 2024

@vivi2023 vzdy ked uz musíme ísť cez Nitru sa čudujem kto tam dobrovoľne býva

vivi2023
autor
24. máj 2024

@caroline_ a kde ste teraz, kde sa ti zivot pači? 🙂

diana45
24. máj 2024

@vivi2023 pre mňa top mesto...žijem tu od narodenia 💫😃

gaaaa
24. máj 2024

Aj ja som spokojná 30r.a nemenila by som.

ninusa221
24. máj 2024

Ja som tu 4 roky a teda teším sa keď pôjdem preč 🙂

vivi2023
autor
24. máj 2024

@ninusa221 prečo? 🙂

sisska96
24. máj 2024

Každému vyhovuje niečo iné.

ninusa221
24. máj 2024

@vivi2023 nepáči sa mi tu panelák na paneláku žiadna zeleň, v zime žiadne vyžitie. V lete tiež nič bohvie čo.

caroline_
24. máj 2024

@ninusa221 súhlasím, celkovo mi príde ze v meste nic moc nie je, je tam dosť individui, aj romov atd.. Za mna je TOP mesto Trenčín, ale jasne, každému sa páči niečo iné

ninusa221
25. máj 2024

@caroline_ fakt v zime sa človek nemá ísť kam lyžovať najbližšie je tusim BŠ

ninusa221
25. máj 2024

@caroline_ rano sk idem zapáliť 10 tetiek z druhého paneláku na mňa pozerá 😂úplne uzasne

marca12
25. máj 2024

@vivi2023 Ja mam pocit,ze Nitra posledne roky upadla hlavne ako postavili OC Mlyny. V meste to nezije,malo akcii. Dost mi vadi,ze po meste sa potuluju romsky spoluobcania.... Za mna je top mesto na zivot Trnava a BB.

missviolet
25. máj 2024

@ninusa221 ten obrovský park nic? 😅

missviolet
25. máj 2024

Ja som sa aj odsťahovala (za prácou) aj pristahovala naspat. Paci sa mi tu viac nez v BA lebo zelen mam ovela blizsie (obrovsky a podla mna naozaj pekny park mam 8minut peso), Zobor na lahsiu turistiku po praci 20minut autobusom - to su pre mna najdolezitejsie veci, v BA som do horskeho parku napr cestovala cez hodinu, kazda zelen daleko - ale jasne, ved je to vacsie mesto. ale v NR clovek nema take caste akcie ako zaujímavé prednasky a pod... záleží, co clovek očakáva od byvania

ninusa221
25. máj 2024

@missviolet do toho obrovského parku sa musíš dopraviť keďže bývame na klokočine.
Nemáš to proste tak že vyndes z paneláku a za 5-10 minút si na pešo v prírode

foxyfox
25. máj 2024

Ja som prisťahovalec, pôvodne zo stredného SK ale 6 rokov som žila v BA. V Nitre som 7 rokov a nič mi tu nechýba, je to malé mesto, všetko je blízko, keď je človek zvyknutý na to, že hocikedy sadne do auta a ide. Ale možností je tu dosť. Bratislava bola fajn keď som bola bez záväzkov, ale s dieťaťom by som tam žiť nechcela. Určite je ale podstatné, či sa chystáte do domu alebo na sídlisko. My si vždy nájdeme aktivity, aj keď sme ešte nemali dieťa, aj teraz.

vivi2023
autor
25. máj 2024

@foxyfox podobne aj my sme boli v BA slobodní, ale uz mame dieťatko 🙂 . A odporucas sidlisko či dom? Ja dost pottebujem ruch mesta 😅

foxyfox
26. máj 2024

@vivi2023 ja som žila aj na sídlisku - na chrenovej a bolo mi tam dobre, vyrastala som v byte takže pre mňa to nie je problém. Už sme v dome a určite to má viac výhod, nemáme veľký bazén ale aspoň nafukovací pre dieťa mame každý rok, môžeme grilovať, dopestovať si nejaké ovocie, mame aj sliepky 🙂 len je viac práce. A keď mame chuť hocikedy vybehneme do mesta, budúci víkend ideme na baseballovy zápas, je tam detska zona, kde sa malý vyšantí, chodíme do parku, na zobor, proste medzi ludi, nie sme izolovaní len na vlastnom dvore.

tamtamka26
27. máj 2024

@ninusa221 no tak Klokočina je jedna veľká džungla, ani sa nečudujem, že si vidíte do hrncov...aj preto sú tam byty lacnejšie oproti Chrenovej.

majuskaff
4. jún 2024

@vivi2023 v Nitre bývam už 6rokov, nemenila by som. V Nitre máš veľa možnosti či pracovne, tak isto množstvo škôl, voľnočasové aktivity a hlavne vieš si vybrať štvrť v ktorej chceš bývať … klokocina za mna blazinec či parkovanie, chrenova kludna časť, blízko centra a Zobor lukratívnejšia časť Nitry. Nemenila by som .. Nitra je fajn 😊

ninusa221
4. jún 2024

@majuskaff čo je prosím ťa dobre na Zobori? Lukratívna časť? Aká? Tie domy do kopca inak nič? Dom na dome.

petronelag
5. jún 2024

@ninusa221 Aj na Zobori záleží kde tam býva, majú blízko Zobor, ale dá sa v Nitre nájsť bývanie podľa predstáv, podľa toho, čo uprednostňuje, My bývame v rodinnom dome v okrajovej časti a som spokojná, všade sa dá dostať rýchlo aj MHD alebo autom.
Oproti Bratislavy je tu všetko bližšie.

nikipepo
18. jún 2024

Sa čudujem že ide byvať na klokočinu, kde je činžak na činžaku niekto kto s tym neni stotožneneny 😂. My sme byvali na chrenovej, topka všade pešo sa dalo a kočikom pekne prechadzky. Teraz sme 5 min autom do nr, chodime na biku po nr vieme sa potulať cely deň s detmi. Nepačia sa mi romovia a bezdomovci porozťahovany. Ale tu sa odraža aj vedenie mesta, v mnohych smeroch. Snaď bude lepšie.