Ahojte,
prosim viete mi poradit ako ste vyhrali nad zarasteným nechtom na nohe u dieťaťa.
Mam 11 rocneho chlapca, uz 5 týzdnov sa trapime. chodime na kožne k mudr Jankovej na kramare. a stale nam hovori ze macat vecer v hypermangane, potom lapis tyčinka a framykoin
a na vrch natret este proti zapalu Ichtyol pastu, ale furt rovnake a boli ho to.
ona mu kusok aj odstrihla ale furt cervene a boli, nechcem aby mu strhli necht, ved to musi boliet strasne
len ked ma ona neposlala, mam ist rovno na detsku chirurgiu, ci co? alebo na pohotovost? zoberu ma?
ja som si to tiez takto myslela, ze dokelu uz co mu to niecim neopicha a ten bok nechtu neodstrihne, lebo on to ma na boku, ale furt cervene, asi mu tam stale nieco vadi
a doktorka hovori ze mam byt trpezliva, ze to aj 3 mesiace tak bude, ale mne sa to zda blbina aby takto chudak nemohol nic robit, kazdy vecer len macame a prebalujeme nohu... ja neviem uz
ok, tak pojdem nasej detskej a snad mi da výmenny ...ale to sa zase budem musiet objednavat a termin dostanem tak o mesiac...ako by ste to vymysleli? alebo mam ist na pohotovost? alebo ked mi da vymenny mozem sa posadit pred chirurgiu na kramare a povedat ze som akutny pripad?
@lega35 to dieťa sa zbytočne trápi. Je tam evidentne ostrá hrana nechta, ktorá pravidelne vrastá do lôžka a preto je to zapálené. Smer pohotovosť - detská chirurgia. Čím skôr chirurg ošetrí, o to menej bude bolieť prst po zákroku.
Ja som s dcérou išla rovno k chirurgovi, nemali sme ani výmenný lístok, vystrihol jej to, do týždňa sa to pekne zahojilo.
Smer pediker, ktorý rieši zarastajuce nechty
@lega35 ahoj , urcite pred chirurgom je vhodne navstivit odbornu pedikerku… mne zarastli nechty viac krat a vzdy mi ich pedikerka dala dokopy ovela skoe ako chirurug. Najdi si pedikerku ktora sa zaobera sponovanim nechtov. Jednoducho nalepi synovi sponu na necht a ten sa tlakom bude dvihat z miesta kde je vrasteny… mne bolest vzdy ustupila do 1-2dni. Ovela jednoduchsie a setrnejsie riesenie ako chirurg. Pre syna aj ovela menej bolestive…
Naša je teda menšia, jej kombo Ichtyol a framykoin zabralo. S takýmto väčším by som skúsila už aj pedikúru. Pedikerka mu bude dávať spony dokým bude treba. Určite by som nedávala strhnúť na chirurgii
Medicinalna pedikerka-da na necht sponu....stará metóda bolo necht strhat
@lega35 smer chirurg, vystrihne to a hotovo