Vadí mi táto vlastnosť na ľuďoch

Včera o 22:10

Som divná, ak mi vadí táto vlastnosť? Hlavne u blízkych ľudí.
Niečo im poviem, napríklad: v práci po mne kričali, dosť ma to trápi. A ich reakcia sa hneď obráti na nich a začnú vravieť že aj po mne kričali včera. A začnú už len o sebe vravieť, pritom ja potrebujem upokojiť v tej chvíli. Takže buď začnú hovoriť o sebe a mňa už nechajú tak alebo povedia o sebe a až potom sa vrátia ku mne. Keby to bolo v opačnom poradí, že ma upokoja a potom povedia svoju skúsenosť nepoviem ani slovo.
Dnes som známemu písala, že sme horeli. On sa spýtal co sa stalo a kým som ja písala, on už mi stihol napísat že aj u nich horelo kedysi a tak podobne. Tak kým som to písala som premýšľala či ho to vôbec zaujíma. (Bol to len spotrebič zasiahlo sa včas).
Proste čokoľvek poviem, vždy to obrátia na seba a cítim že nikoho nezaujímam, chcem vedieť váš názor ci som normálna alebo len preháňam.

hederamonstera
Včera o 22:14

Mne toto robi svokra, aj v polke vety ma prerusi a zacne o sebe, neskutocne to neznasam a vacsinou sa mi s nou ani nechce uz rozpravat. Ale inak nikoho ineho takeho nepoznam, takze nemusi to byt tebou ale asi mas okolo seba vela ludi, ktorym chyba pozornost

maddie1711
Včera o 22:17

Inak toto robia narcisticky ľudia. Poznám to z vlastnej skúsenosti, moja svokra je presne taká. Čokoľvek, doslova čokoľvek, hocijakú blbosť poviem ona to za sekundu obráti na seba. A to že ich to nezaujíma nie je pocit ale fakt. Chcú byt stredobodom pozornosti za každých okolnosti. Ak sa chcem niekomu z niečím zdôveriť, viem komu, hlavne nie tomuto ,,typu” ľudí, pretože zo mňa energiu vyťahujú namiesto toho aby ju dodávali.

larinka552
Včera o 22:20

Tp by vadilo asi kazdemu 🙁 Ale ked su taki vsetci, tak je to uz trocha extrem...

kavasmliekom
Včera o 22:31

Áno, poznám tiež takých ľudí. Veľakrát som si myslela, že to ja som tá nezaujímavá, nedali dopovedať vetu, keď som niečo povedala, tak oni doplnili ešte ďalšie tri vety, čo všetko zažili a akí sú super a keď ja som kúpila sveter, oni dva atď..
Začala som si triediť ľudí, komu Le pozdravím, na koho sa usmejem a s kým sa dá rozprávať. Zvyšok neriešim.
Ja som taká, že sa neviem ani hádať, ani nasilu rozprávať, keď vidím že sú "múdrejší" 😀 či ako to napísať.

autor
Včera o 22:32

@maddie1711 no je to zvláštne lebo v iných veciach si s týmito ľuďmi rozumiem, rovnaké záľuby, ich spravanie voči mne atd. Tak to nechápem. Skôr už menej hovorím o tých zlých veciach a tým pádom je to lepšie

maddie1711
Včera o 22:40

@kavasmliekom ja som zase opak, ja si stojím za svojim až nakoniec pošlem do p… hocikoho,aj svokru

reanda
Dnes o 01:11

tazko povedat, ci prehanas, ked nemame moznost vidiet a posudit konkretne reakcie tych druhych ludi, ale mame uz len opis tvojich pocitov z nich.. a tie uz mozu byt prehnane.. mne to zo zaciatku prislo divne, co pises, ved takto ludia normalne reaguju, ze zdielaju k teme aj svoje skusenosti, vobec mi to nepride ako dokaz toho, ze niekoho nezaujimas.. skor mi pride zvlastne, ze potrebujes od druhych upokojovat.. hlavne v takych pripadoch, ako ze vcera na teba v praci niekto krical.. to si sa akoze od vcera neupokojila? vies, lebo je rozdiel, chciet nieco s niekym pozdielat a chciet aby on zobral na seba tvoje blbe pocity a nejak ich riesil.. to nie je nikoho zodpovednost, len tvoja.. preco by ta mali ludia upokojovat? jasne, ze oni hovoria o sebe, kazdy hovori o sebe, ale hovoria to tebe, keby si ich nezaujimala, tak sa asi s tebou nebavia vobec..
takze ano, podla mna moze byt tvoje vnimanie ich reakcii skreslene tym, ze si v nejakej pozicii obete, co caka, ze ju druhi budu zachranovat a ked nie, tak to berie, ze nikoho nezaujima.. lebo vyzaduje prehnany zaujem a normalny jej nestaci
lebo ano, su aj ludia, co nevedia druhych pocuvat a melu stale iba o sebe, ale ked tebe sa to stava casto a navyse len v situaciach, ked sa na nieco stazujes a inak si s tymi ludmi v pohode, tak je to podozrive 🙂

shinon258
Dnes o 01:25

Ono to môže byť aj tým, že ti tí ľudia chcú ukázať, že aj oni boli v takej situácii ako ty a chápu ťa, len to vyznie dosť nešťastne

moonlight1210
Dnes o 06:00

Tiez si myslim, ze viac precitlivelo si beries to, ze ti len chcu ukazat, ze maju podobnu/rovnaku skusenost. Ze nou presli, su s tebou “na jednej lodi”, preto chapu, co asi citis. Ze nie si v tom sama.
Hlavne, ak sa nasledne vratia k tebe a tvojmu problemu. A inak s tebou vychadzaju dobre.
Aj sa ta takto prenesene snazia povzbudit, ze sa to da zvladnut a zvladnes to aj ty.
Nemyslia to sebecky, ze co tam po tvojich problemoch.

Bolo by naozaj zvlastne, keby kazdy jeden okolo teba bol sebec. Skor to vyzera, ze ti asi este z detstva chyba pocit, ze si lubena, pripadne bol niektory surodenec pre nieco uprednostnovany.
(Pripadne druhy protipol - bolo to doma o tebe.)

Tak mas na druhych vacsie ocakvania, ako ten zaujem ma vyzerat, ked ho prejavia. Hladas kompenzaciu za to, co sa ti nedostavalo. Preto citlivejsie reagujes.

lelelienka
Dnes o 06:03

Podla mna je to uplne normalne a ludia ti tak chcu povedat, ze to zazili aj oni a vedia ako sa citis, zvladli to a da sa to zvladnut.

madeincssr
Dnes o 06:10

Moze to trochu byt aj tym, ze malokto je rad "bleskozvodom", cize [nadmerne] pocuva "stazovanie" inych ludi. Nevieme, ci sa na dotycnu osobu neobracia privela ludi so svojimi problemami (co vsetko prezila v minulosti) a ocakavaju povzbudenie. Ked je toho nadmieru, moze to byt ich obranna reakcia. Ale urcite su aj taki, ktorych nic ine (ina osoba) ako oni sami, vlastne nezaujima.

vilma7
Dnes o 06:22

Tak chcú sa len podeliť o svoj zážitok...Aši nemajú nikoho kto by ich poriadne vypočul. Tiež sa.mi to občas stane...nevidím na tom nič zlé.