❗️❗️ prosím nekritizujte , ak neviete pomôcť nekomentujte 🙏🏻 ❗️❗️☝🏻
Som matka dvoch detí, mávam psychicke problémy (strach z chorôb a aj fyzické ťažkosti zrejme z toho, momentálne únava bolesti tela ) no trápi má že strašne chcem a v hlave si to stále premietam ako sa zmením , ako začnem na sebe pracovať , ako začnem napríklad cvičiť ,ako začnem chodiť na večerné prechádzky bez deti , ako začnem citat knihu … no vždy to ostane len pri tej predstave, neviem sa premôcť a naucit sa naozaj pravidelnosti. Keď som sj začala niečo z toho robiť , trvalo to chvíľu a zas som prestala. Proste keď aj mám čas že mi dieťa spi cez obed , radšej sa najem a ľahnem sa na tu chvíľu na gauč , než by som si zacvičila … neviem ako si vybudovať tu pevnú vôľu 😏
Skus si dat nejaku motivacnu odmenu. Ze ked vydrzis cvicit 3tyzdne das si potom nieco co ti urobi radost . Alebo si zaplat nejake cvicenie a bude ti luto tam nechodit vyhodit $ . Tak sa tam dokopes .
Tak to reálne nechceš, len nad tým premýšľam, čo by bolo keby... Skús si jasne stanoviť benefity danej akcie, kľudne si to zhmotni a napíš na papier, do diára. Nenechavaj to len v predstavách. Rovnako by som zvážila aj nevýhody toho, ak budeš pokračovať v doterajšom živote a z dlhodobého hľadiska následky tvojich rozhodnutí. (pr. nebudem sa dostatočne hýbať, vyvážene jesť, prídu zdravotné problémy s tým spojené, nebudem stíhať svojim deťom, nezabezpečim im potrebnú aktivitu, budú mať vo mne nesprávny vzor, tam sa dopracovať nechcem). Na začiatok by to malo stačiť, popasuješ sa s tým, len pracuj s tým, čo ti sedí na krku. 🙂
Každú stredu chodia extrémne premeny aj tie dnešné odporúčam pozriet pani mala 10 deti ale aj tak si vždy našla čas na tréning
Čo keby si chodila cvičiť s kamaratkou? Sestrou? Sesternicou? Alebo si našla partacku cielene na cvicenie? Potiahnete sa.
S tym strachom z chorob a ostatnymi problemami chodis na nejaku terapiu? Ja by som riesila primarne to, lebo taketo problemy odcerpavaju strasne vela energie. Do toho este deti, takze uplne chapem, ze po com nakoniec tuzis najviac, je klud a oddych. Proste to prebije tu tuzbu po zmene postavy atd. Treba skusit nejako odburat tento zrut energie a bude viac sily na ine veci.
Ja to robím práveže tak že si odcvicim ked je dieťa hore, síce to trvá dlhšie medzi sériami asistujem varím a ked dieťa zaľahne mám cas oddychovať a necitim sa že idem v jednom kole
pri chudnutí nič ako pevná vôľa neexistuje. všetko je o motiváci. do práce tiež nechodíme lebo máme pevnú vôľu - ale preto že máme motiváciu, o ktorej vačšinou nepochybujeme… keď ráno vstaneme, chce sa nám ísť do práce? rovnaké je to s cvičením či zdravým stravovaním…
Tak to ta nikto nenaučí , všetko máš v svojej hlave. Zober nejakú kamošku .. ktorá ťa potiahne keď sa ti nebude chcieť , vo dvojici bude aj veselšie. Nikto to nedá postup na to musíš prísť sama.