Som lenivá hostiť návštevy

Dnes o 12:10

Ahojte, uplne na rovinu sa tu priznam, ze som leniva a nechce sa mi hostit navstevy u nas doma. Proste sa mi nechce zakazdym pred navstevou poupratovat (upratane mam tak normalne stale, ale pred navstevou ma chyti zachvat a najradsej by som bola, keby sa vsetko lesklo), a potom sa mi nechce uz vobec upratovat po navsteve. Teda navstevou rozumej ina rodina s malymi detmi (do 5 r). To je ozaj nas dom potom ako po vybuchu, deti povyberaju vsetky hracky, porozvlacaju ich po celej dennej casti, omrvinky, zalepene miesta od vyliateho dzusu, pohodeneho lizatka atd ani nevravim.
Moje deti som naucila, ze s cim sa dohrame, hned odlozime a az tak vytahujeme dalsie hracky, jeme vzdy za stolom a podobne, takze ked sme doma sami, mame taky normalny poriadok bez vacsej namahy.
No ale ako sa zbavit tychto navstev? Ja sa najradsej stretavam bud von na ihriskach, na prechadzkach po prirode a detskych kutikoch a kave. Tak sa mi to najviac paci, nemam bordel potom doma ja a ani ti druhi.
No ale nasi kamarati a rodina by najradsej len k nam chodili, lebo ze u vas je fajne, vela miesta, atd. No ale mna to uz nebavi.
Ako im to povedat? Normalne na rovinu povedat, ze pocuvajte, ja som leniva, mne sa nechce zakazdym doma upratovat, podme do detskeho kutika?
Urazili by ste sa, kebyze vam toto niekto povie, ku komu chcete ist na navstevu?
Ja by som sa neurazila, ale to som ja...

hederamonstera
Dnes o 12:18

Nemusis to povedat tak priamo. Proste povedz, ze sa chces radsej stretnut tam a tam a vybavene.

mirola
Dnes o 12:19

vzdy na rovinu vsetko tak ako citis je z mojho pohladu najlepsia cesta.. aj ked riskujes blbe reci, pripadne, ze sa niekto urazi..ja som velmi priama a ludia su uz na to zvinkuti.. ale trvalo to.. hlavne u mami.. ta sa oduvala vela

kavasmliekom
Dnes o 12:20

Ja som jednému dievčatku povedala, že keď chce piť, tak namieste, aby nevyliala, tiež že ma dojest koláčik a tak sa pôjde hrať. Nikto s tým nemal problém. S hračkami sa hrali v izbe...

sisska96
Dnes o 12:27

Treba povedať aj deťom aj mamičkám, že nie sú doma, nech nerobia bordel. Śvagrinej deti bolo také že u nás začalo robiť bordel. Párkrát som povedala svoje ručne a stručne, že tam jej tepovač, čistiace prostriedky a môže upratovať, ja nie som služka. Odvtedy nepustí deckám robiť neporiadok.

dennissa16
Dnes o 12:38

Treba nastaviť nižšiu frekvenciu návštev a naučiť sa povedať NIE….lebo ku mne sa napr často nechodí, ale keď už prídu deti tak očakávam výbuch, lebo proste deti potrebujú všetko vidieť, povytahovat a vôbec mi to nepríde cudne. Sú to deti a ani v skolke to počas voľnej hry nevyzerá inak.
Kde som sa vyslovene cítila, že domácim vadí toto a hento, tam som už nechodila.

jaja20
Dnes o 12:46

Sorry,ale to je vyslovene o výchove tých detí. Ja som sa držala hesla "môj dom,moje pravidlá"
Čiže deti sa mohli hrať v detskej izbe. Tam mohli hračky kľudne aj porozhadzovať, ale potom ich spolu s našou dcérou nahádzali naspäť do veľkých plastových kontajnerov, kde bývali uložené.
Na jedlo mali svoj vlastný stôl,ak bol zacapkaný alebo špinavý, normálne som ho po ich odchode vyčistila.
V akých intervaloch k vám chodia?

lujza123
Dnes o 12:47

Povedz narovinu tak ako je, poďme do herne nechce sa mi potom upratovať 🤷🏼‍♀️

Ze u vas je fajne je len zámienka, v skutočnosti nikto nechce mať detské návštevy u seba doma lebo malé deti pokope sú ako saranče🤷🏼‍♀️

Potom sa to už dá ked sú školáci, blbnu len v detskej izbe a nevrieskaju toľko …

jaond19
Dnes o 12:51

"U vas je fajne....." Ved coby nie, dobre si kazdy uvedomí ze tu spust po detoch nemusia upratovat.... Tiez neznasam taketo akcie. Lebo to je namrvene vsade, povylievane, nakvácané, v kupelni poocikavany zachod (po chalanoch), obcas rozbity kvetinac ci nieco iné, atd.... taketo byvaju "party" na synove narodeniny ked si pozve 3-4 kamaratov. Bohuzial to má v januari a nie je k dispozicii ziadna herna ci centrum na blizku.... a to clovek zbytocne chodi a vysvetluje, tlupa dinosaurov na par hodín.... Preto sa navstevy pomimo narodenín snazim zahovarat do stratena.... pokial teda nie je teplo a nemozu byt vonku na zahrade.

kaca222
Dnes o 12:53

A to sa k vám sami pozývajú? Ja som za 5 rokov k sebe pozvala návštevu dva krát, môj dom je môj dom a moje súkromie a nemám rada, keď sem chodí ktokoľvek cudzí okrem rodičov, svokrovcov alebo súrodencov 😃
Ak si už navykli k vam chodiť, asi by som povedala že mám doma neporiadok, nemám to keby poupratovať a preto momentálne nechcem nijaké návštevy 😃

simsalabim
Dnes o 13:01

Nemam problem ludom jasne povedat, kde maju sediet a jest…. Detom som pred odchodom od nas vzdy povedala - teraz ideme upratat, nemozete to takto nechat. Nikto sa nikdy neohradil. Pri extra neposlusnych detoch som dopredu pozamykala izby a boli sme vsetci iba v obyvacke a v lete na terase. Moj dom, moje pravidla.

januska12323
Dnes o 13:31

Však si návštevy vychovaj, jasné, že sa im u vás páči keď si všetko odserieš až po ich odchode. Nedovoľ rozniesť hračky mimo detskej, jedlo len za stolom a hlavne nedovoľ aby sa k tebe niekto sám pozýval.
Nestretneme sa?
Jasné kedy môžeme prísť, u nás sme boli minule.

janulka1802
Dnes o 13:40

U nás sa je, pije len v kuchyni/obývačke. Návšteva, nenávšteva, tak to mám nastavené a nikto s tým nemá problém. Doma nech si jedia, pijú, kde len chcú.

juliet86
Dnes o 13:42

ja by som to uplne brala keby mi niekto povedal ze proste s navstevou doma.ma.robotu a proste tu robotu mat nechce. za mna uplne pochopitelne. ja k nam nevolam nikoho

bielasovicka
Dnes o 13:51

A ty nikam nechodíš s deťmi na návštevu? Ci len stále u vás?

kitycat
Dnes o 14:00

Ja teda nechapem preco trojrocne beha po dome s dzusom v pohari, kolacom v ruke a lizatkom v hube 😃
Ked uz to tak mam napisat.
Tu si sadni a dojedz, tu sa napi.
Hracky upracem, vsak su to deti a prisli sa pohrat to by som nehrotila

To ue ako ta tema kde deti urobili neporiadok na poschodi, alw len ta navsteva!, lebo @anonym ma svoje deti vybicovane k dokonalosti 🙄

svetlonos
Dnes o 14:50

Tak takú nehrali! Deti jedia furt a behať s keksami/ hocičom a mrvit kade tade?? Naše jedia pri stole, maly ma ten pohár s gumičkou, tak môže mať aj v obyvke/detskej. Veľký ma pitie v kuchyni alebo zavreté fľašku v obyvacke.
Žiadne behanie s jedlom nehrozi, jedine keď som fakt inavena a nevšimne si. Potom ich ale rýchlo vrátim k stolu ci beriem jedlo.
Véd stačí obcas trochu ťukle ovocie a tie male mušky sú všade, nieto ešte všade namočené a toboz vyliať vody džúsy 🙈.
U japonský sme boli v lete, boli aj jedli sme vonku, deti stadtne. Ja by som mojom nedovolila jesť a piť kade tade.
Hračky aj celkovo maju mnohé uložené v zavreté skryni. Vyložene maju auta, plysaky, knihy a kuchynku. V skrini sú kocky, lego, puzzle a samé také veci, ktoré robia bordel a je ich veľa.
Kamoska to poriesila veľkými plastovými bodmi, dá jeden, keď sa doprajú, uprace sa a môžu ďalší. Ma to tiež po kategóriách.
Jej nevadí keď decka o obyvacke /kuchyni jedia. Ale tiez nie v izbách.
Nemala by som problém povedať hocikomu- je a pije sa len pri stole, každý by mal svoju fľašku s pitím, ziadne otvorené poháre.
Moje byvanie moje pravidla!
Hraciek vytiahnite par, daj och do plastových bedne q hotovo. Cum nenej toho maju, tým lepšie sa zahrajú a nie sú prestimulivane! potom len nahadzovať sort do boxov a je upratané- alebo aspom na hrubo.
Na gauč kreslá daj vsade deky.
A vôbec by som sa neurazila, keby mi niekto povie, stretneme sa mimo naše domy, nebude bordel a vybavene.
Naši maju 4,5 a 1,5 a keď budeme uplne hotový so zariadením atd, návštevy nech prídu ku nám. Našu sú síce ôk ale maly vie niekedy tresnut niecim alebo prejsť autom po stene. Nechcem mať stále oči na stopkach na návšteve.
Nech sa deti hrajú tancujú husia tešia sa, zaprskane umývadlo zachod - to umyjem, nevadi. Ale nechápem, že nedokážeš upratat návštevu.
A co si kto o mne pomyslí je mi fuk. Ved koníčku na drevo nech si robia doma u seba.

laskonka_lasky
Dnes o 14:56

Ja by som sa vôbec neurazila. Som známa tým,že nemám rada veľa detí pohromade a vobec nie u nás doma.. ale ja jednám narovinu vždy😄

danyelia
Dnes o 17:47

Nechápem, veď nikto Ťa nenúti pozývať iných na návštevy...tiež som pár x zažila rozbombardovaný byt, keď sa deti ,,hrali,, - hračky, knihy, šaty vyhádzané zo skríň...Odvtedy stretko jedine vonku alebo v detskom kútiku, nech si každý myslí, čo chce...