Je druzinarka v skole cely den, ci len rano a poobede ked funguje druzina? Zo skusenosti ci niekto vie povedat. Prip.druzinarka robi aj zastupy? Dakujem.
Nie som družinárka, ani nepracujem v škole, ale všimla som si, že tá, ktorá je tam ráno, tak popoludní odchádza...a tá čo je do 16,30 chodí tesne pred obedom..a naše normálne zastupujú aj na hodinách, keď treba
Normálne robíš každý deň od cca 10/11 do 16/17 (záleží, kedy ti končia deti vyučovanie, koľko máš úväzok, či nemáš dlhú poobednú).
Ráno sú zväčša tie, ktorým nevychádza úväzok a ideš od 6/7 do 7.30/8. A ak máš pohotovosť, tak zastupuješ, koho treba. Ak chýba viac učiteľov, kľudne ťa môžu stiahnuť na zástup aj keď nemáš pohotovosť.
(Masaker je, ak otváraš školu o 6, od 8 do 12 učíš/zastupuješ, tak ideš k svojim a naaaahodou ešte aj dlhú, to je taký deň na slučku). Ale zvykne byť také nepísané pravidlo, že ak máš rannú, tak nemáš dlhú.
A samozrejme, si dievča pre všetko, ak sa robia školské akcie.
@vkatush tak toto znie dost zle 😅 myslela som ze maju polovicne uvazky a lažo plažo
Anonymka
Ak chceš lážo-plážo, tak nehľadaj prácu v školstve.
autorka - lážo plážo pri tých malých upišťaných deťoch? 😀 zabudni....
😂😂😂
Okey lážo-plážo. Ak si si toto myslela, by som ti povedala, že poď to vyskúšať na týždeň, ale myslím, že po 2 dňoch by si to vzdala s takým názorom 😁
A to ešte väčšina škôl má podmienku, že musíš prísť skôr (niekde o polhodinu, niekde aj o hodinu, napr k deťom ideš 11.40, ale 10.40 musíš byť v práci), ale tá hodina sa ti neráta do úväzku, nemáš ju akoby zaplatenú. Ale je to podmienka. Lebo čo ak im odpadne hodina, čo ak bude treba ísť skôr s nimi obedovať kvôli poobednému programu, čo ak...
A nebudeme spomínať nevychované deti a najúžasnejších rodičov, to, že si pomaly oboma nohami v base každú chvíľu pri ich vystrájaní a ty nesmieš nič, čo by sa mohlo nepáčiť spomínaným rodičom, prípravy doma na aktivity, na akcie, na výzdobu, byť poskokom triednej učiteľky (zažila som aj také, čo si myslia, že sú ministerky a ty ako vychovávateľka si ešte desať miest pod upratovačkou a školníkom), vedenie ťa naozaj má ako dievča pre všetko,...
Veľmi si treba rozmyslieť, či ideš do niečoho takého.
Ja keď mám rannú, idem na 6,30 do 7,30. Potom na 11,00 alebo 12,00 do cca 15,30. Keď nemám rannú,tak do 16,30. Keď treba,tak nastupujem,to mám ako nadčas.
Býva ranná od 6:00 do 7:30, potom nástup buď o 12-tej alebo 11-tej, končí sa 16:30. Áno, vychovávateľky bežne aj zastupujú.