Ahojte, chcem sa poradiť 3.11. mi vyšiel pozitívny domáci test na covid. Dočítala som sa, že inkubačná doba je 5-6 dní.
Moja otázka je či už nemusím dodržiavať domácu karantenu ?
Som neočkovaná a doktorke som nevolala, pretože nepotrebujem PN ani nič. Len sa so zvedavosti pýtam vás či neviete ako to s covidom chodí teraz. Ďakujem a prosím len normálne odpovede 😊
teraz to chodi ako ked mas chripku
Covid je bežná chripka alebo iné ochorenie. Rob tak ako pri iných chorobách. Ak sa cítiš dobre, tak funguj normálne. A ženy ktoré si chcete rypnut. Vypinam na vás vypínač 😅💪
Covid je už ako akýkoľvek iný vírus, čiže nie sú už prikázané žiadne opatrenia, ale normálny človek ani s chrípkou nechodí po svete. Takže len toľko. Uvedom si, že nie každý má skvelú imunitu. Ale ak už si viacmenej zdravá, tak to je iné
nechod to akurat nikde roznasat, skratka ako pri beznej chripke.
nie vsetci maju OK imunitu, alebo maju v rodine niekoho s rakovinou a ten by ti teda nepodakoval že kvoli tebe by bol chorý a minul kvantum penazi na vitaminy a lieky.
S kovidom to teraz nechodi nijako. Ak chceš zostať doma a liečiť sa, smer doki a PN. Ak nechceš, smer práca.
Tak ako ti radia vyššie - podobne ako pri chripke. To znamená, že kým môžeš, nechoď príliš medzi ľudí. Ak potrebuješ ísť na nákup, alebo vyzdvihnúť dieťa zo škôlky, daj si rúško - jedna pozitívna vec na pandémii je, že sa na zakrytie nosa a úst začalo pozerať ako na normálnu vec (okrem pár "inteligentov", ale ich úškrny prežiješ).
Čo sa na mňa týka už som od včera bez príznakov a cítim sa fajn. Len ma zaujíma či neviete ako dlho sa ostáva doma. Nemám v pláne ešte chodiť medzi ľudí. Len by som sa rada stretla už so svojim priateľom tak či je to už ok 😁
Nečítala si,čo ti písali?🙃
A čo keby si si precitala komentáre? Ci to chceš nakresliť?
Ženy čítam komentáre a nie nepotrebujem to nakresliť 🙏🏻Len som objasnila situáciu prečo sa vlastne pýtam. Ďakujem
Odpoveď si dostala
@klarissa25 Od teba trochu zbytočný rýpavý koment ale fajn ďakujem a pekný deň.
Žiadne stretnutie s priateľom, nebud nezodpovedná. Tebe je jedno že ok ty si ok ale iní môžu mať problém keď dostanú kovid? Je taký problém testovať sa a počkať kým budeš negatívna?
Uz to veľmi dávno NEPLATÍ. Nikde sa ťa už nepýtaju na nič ohľadom covidu. Možno tak u starších lekárov ,aby človek nešiel nachladnutý ,ale nič viac. Berie sa to ako normálna chrípka či viróza. Dokonca ano v nemocniciach.
Covid je už choroba ako každá iná. Nie sú žiadne opatrenia ani karanténa.
Správaš sa rovnako ako napr. pri chrípke