Karanténa pri covide 2024

Dnes o 11:44

Ahojte, chcem sa poradiť 3.11. mi vyšiel pozitívny domáci test na covid. Dočítala som sa, že inkubačná doba je 5-6 dní.
Moja otázka je či už nemusím dodržiavať domácu karantenu ?
Som neočkovaná a doktorke som nevolala, pretože nepotrebujem PN ani nič. Len sa so zvedavosti pýtam vás či neviete ako to s covidom chodí teraz. Ďakujem a prosím len normálne odpovede 😊

patka06
Dnes o 11:46

Covid je už choroba ako každá iná. Nie sú žiadne opatrenia ani karanténa.
Správaš sa rovnako ako napr. pri chrípke

simca06022011
Dnes o 11:47

teraz to chodi ako ked mas chripku

jaass
Dnes o 11:47

Covid je bežná chripka alebo iné ochorenie. Rob tak ako pri iných chorobách. Ak sa cítiš dobre, tak funguj normálne. A ženy ktoré si chcete rypnut. Vypinam na vás vypínač 😅💪

petracandle
Dnes o 11:54

Covid je už ako akýkoľvek iný vírus, čiže nie sú už prikázané žiadne opatrenia, ale normálny človek ani s chrípkou nechodí po svete. Takže len toľko. Uvedom si, že nie každý má skvelú imunitu. Ale ak už si viacmenej zdravá, tak to je iné

bykaterina
Dnes o 11:57

nechod to akurat nikde roznasat, skratka ako pri beznej chripke.
nie vsetci maju OK imunitu, alebo maju v rodine niekoho s rakovinou a ten by ti teda nepodakoval že kvoli tebe by bol chorý a minul kvantum penazi na vitaminy a lieky.

aandrea9
Dnes o 11:59

S kovidom to teraz nechodi nijako. Ak chceš zostať doma a liečiť sa, smer doki a PN. Ak nechceš, smer práca.

annm81
Dnes o 12:07

Tak ako ti radia vyššie - podobne ako pri chripke. To znamená, že kým môžeš, nechoď príliš medzi ľudí. Ak potrebuješ ísť na nákup, alebo vyzdvihnúť dieťa zo škôlky, daj si rúško - jedna pozitívna vec na pandémii je, že sa na zakrytie nosa a úst začalo pozerať ako na normálnu vec (okrem pár "inteligentov", ale ich úškrny prežiješ).

autor
Dnes o 12:10

Čo sa na mňa týka už som od včera bez príznakov a cítim sa fajn. Len ma zaujíma či neviete ako dlho sa ostáva doma. Nemám v pláne ešte chodiť medzi ľudí. Len by som sa rada stretla už so svojim priateľom tak či je to už ok 😁

maciatkolulu
Dnes o 12:15

Nečítala si,čo ti písali?🙃

klarissa25
Dnes o 12:25

A čo keby si si precitala komentáre? Ci to chceš nakresliť?

autor
Dnes o 12:27

Ženy čítam komentáre a nie nepotrebujem to nakresliť 🙏🏻Len som objasnila situáciu prečo sa vlastne pýtam. Ďakujem

klarissa25
Dnes o 12:28

Odpoveď si dostala

autor
Dnes o 12:32

@klarissa25 Od teba trochu zbytočný rýpavý koment ale fajn ďakujem a pekný deň.

bykaterina
Dnes o 15:51

Žiadne stretnutie s priateľom, nebud nezodpovedná. Tebe je jedno že ok ty si ok ale iní môžu mať problém keď dostanú kovid? Je taký problém testovať sa a počkať kým budeš negatívna?

cukroska
Dnes o 19:18

Uz to veľmi dávno NEPLATÍ. Nikde sa ťa už nepýtaju na nič ohľadom covidu. Možno tak u starších lekárov ,aby človek nešiel nachladnutý ,ale nič viac. Berie sa to ako normálna chrípka či viróza. Dokonca ano v nemocniciach.