Dlhe cykly a zrazu toto

Včera o 22:13

Prosim o skusenosti. Vzdy som mala dlhe, nepravidelne cykly, asi tak od 33 do 39 dni. Ovulaciu od 17 do 23. Dna cyklu, niekedy aj skor, ale vacsinou tako neskor a dlzka cyklu potom podla toho. Par mesiacov ale pred menstruaciou spinim, aj 5 dni. Teraz som mala spinenie od 3.12. do 7.12., 8.12. bola uz riadna menstruacia. Podla lekara mam ratat cyklus od prveho dna riadneho krvacania. Takze dnes som podla toho 18 DC a ja mam bolesti ako na menstruaciu a spinim, citim mokro. Ovulacny test som mala pozitivny 14. a 15-ty den cyklu. Tak teraz neviem, ci je to ovulacia, ci co. Posledny nechraneny sex bol len 8.den cyklu. Neviem, mam uz po 40-ke, moze to byt predzvest menopauzy uz, aj to spinenie? Alebo som cyklus mala ratat od toho 3.12. a dnes som uz 23 DC a k tomu 5 dni spinenie a budem na 28 dnovom cykle? 😳. Som z toho hlupa. Nemate s tymto skusenost niektora? Dakujem.

luccija
Včera o 22:22

Od 8 ako začal menzes, takže máš podľa mňa ovu

autor
Včera o 22:28

@luccija asi najpravdepodobnejsie hoci som toto nikdy pri ovu nemala. Nuz, asi sa mi meni ten cyklus. Dakujem.

katrin21
Včera o 22:30

Po 40tke sa cykly uz skracuju..aj z pravidelnych 28-29 byva zrazu kazde 3t a je to bezne... proste kratsie... lepsie to uz asi nebude

rosabella
Dnes o 08:07

Ja som tiež mávala dlhé cykly, a tiež som postupne začala pred menštruáciou špiniť. Najprv to bolo 1-2 dní, potom 3-4. A cyklus sa mi z 28 - 38 skrátil na 24 - 28. Krvácanie sa mi tiež zosilnilo. Doktor mi najprv tvrdil, že to sú len začínajúce zmeny pred klimaktériom a potom sa ukázalo, že to všetko spolu so zväčšenou maternicou majú na svedomí rastúce myómy.