Ako zvládať tlak od rodiny

Dnes o 11:23

Krásny deň.. Prosím Vás ženy poraďte mi ako zvládať tlak od rodiny a okolia ja už neviem ako ďalej a vysvetlovať každému,že nechcem byť matkou. Mama mi včera vykričala,že som sebecká a nemyslím na svojho partnera. Z mojim partnerom túto otázku máme dávno vyriešenú. Dieťa mať nechceme ani ho neplánujeme. Ďalej okolie, kedy sa pošťastí? Kedy budete traja? Čo tak sa rozrásť? Po pravde ma tieto otázky vyčerpávajú. Naozaj som sebecká keď nemám potrebu byt matkou?

petamich
Dnes o 11:24

Nie nie si sebecka, je to rozhodnutie, do ktoreho maju pravo kecat prave dvaja ludia ty a tvoj partner 🙂 ostatnych len ignorovat a obrnit sa trpezlivostou aj keby dieta mate tak by sa zas vypytovali, kedy bude druhe

petulda333
Dnes o 11:26

Kludne aj raznejsie im vysvetlit,ze je to vas zivot a vy ho chcete taky. Ked nepochopia,obmedzit kontakt.

earlgrey
Dnes o 11:27

Nie si sebecká. Veď si otvor ústa a rázne povedz, že deti nechceš a ani tvoj partner a nech ti dajú pokoj. Si dospelá, svojprávná osoba. Vykašlala by som sa na okolie a nech si hovorí kto chce, čo chce.
Mne tiež okolie vravelo, kedy bude ďalšie dieťa? Nie je ti smutno, že tvoja dcéra nemá súrodenca? Keď zomrieš, ostane sama v zlom svete...akokeby bol rozdiel v tom, že či má súrodenca alebo nie...ja mám súrodencov a prd z toho, aj tak som sama 🤣 A ja som ich otázku zaklincovala tým, že keby som vedela, aké ťažke to je mať dieťa, tak nemám ani to jedno 😀 samozrejme som sebecká, toxická, narcistická, narušená osoba, v ich očiach, a je mi to absolútne jedno.

colsami
Dnes o 11:28

Ved mame povedz, ze Tvoj partner nechce deti, takze myslis nanho.

autor
Dnes o 11:29

@petulda333 presne nad tým som včera rozmyšlala. Nebavia ma rodinné oslavy,stretnutia. Keď poviem,že dieťa nechcem tak dostávam odpovede to sa zmení,dospeješ,tá potreba príde. No neprišla a nemám ju žial😀

petulda333
Dnes o 11:31

Su ludia ktori tu potrebu nemaju a je to v poriadku,len zial su tu aj ludia ktori to nie su schopni akceptovat. No to musis hodit na hlavu a byt razna

kristinka92
Dnes o 11:32

Nie si sebecka. Tvoja mama je, lebo chce chce chce vnúča a nerešpektuje tvoj a partnerov názor. Všetci iba chcú chcú vnucata ale keď ich majú tak zrazu neni čas na vnúča (osobná skúsenosť). Ona sa ti potom oňho starať nebude, takze si spravte podľa seba. Sebecké je mat dieta, pretože ini chceli aj keď by si to tak necítila a dieta by v tom muselo žiť, nechcene. To by bolo smutne pre všetkých zúčastnených

autor
Dnes o 11:33

@kristinka92 presne k tomuto názoru sa prikláňam

bielasovicka
Dnes o 11:40

Ako dlho ste spolu?

bielasovicka
Dnes o 11:42

Ináč nie si sebecká. Nie každá žena chce mať deti ☺️

anjelicek26
Dnes o 11:45

Ľudia toto nepochopia, zakladbou funkciu kazdeho organizmu je po milión rokov reprodukcia a to z nich nedostaneš behom jednej rodinnej oslavy,že ty to tak necítiš.. a to nemyslím nijako zle.. len ze tie otázky boli budú a nič s tým neurobíš, len sa prestat s nimi stretávať,po 45ke to prestane samé...

retatka
Dnes o 11:51

Nie si sebecká, takých ľudí je dosť čo nechcú dieťa, a bude ich čoraz viac,je to normálne, nie každý ma zmysel života mať dieťa,sebecká je tvoja matka lebo za každú cenu chce vnúča a nevie rešpektovať rozhodnutie iných, chcela by ti riadiť život.A najhoršia je tá staršia generácia.

milanemila
Dnes o 12:01

Ludia su retardovani a raz riesia preco este nemas deti, ked mas jedno riesia kedy bude druhe a ze jedinacik nemoze byt a ked mas 4-5-6 a viac tak zas riesia ze si sialena a preco mas tolko vela deti 🤷🏼‍♀️ aha este som zabudla, ze sa zvyknu pytat kedy bude svadba a ked je svadba zas sa pytaju, ci ste sa museli brat 😂 atd proste vzdy sa nieco najde, treba ich razne poslat do teplych krajin alebo reagovat podobne debilnou otazkou, niekomu to vtedy docvakne.

marianarem
Dnes o 12:22

Mne toto sebecke nepripada. Sebecke mi pridu ine rozhodnutia ohladom deti. Napriklad - nemam zmysel zivota alebo necitim lasku od inych, tak si spravim dieta a ono naplni tieto moje potreby. Alebo - partner si ma velmi nevsima, tak si spravime dieta a urcite sa potom zmeni.
Tie otazky ohladom deti treba ale ustat, to je zial sucastou toho rozhodnutua. Treba chapat aj babku, ze tuzi po vnucatach. Mozes jej aspon uznat tu potrebu, proste povedat, ze chapes, ze po tom tuzi, ale realne sa o vnucatko budes starat ty a neciiss sa na to. Ze ta mrzi, ze jej nevies naplnit tuto potrebu, ale dieta ma prist na svet chcene a ty nevies svoje citenie ohladom chcenia nijako zmenit.

biba_18
Dnes o 12:22

vôbec nerozumiem čo je na tom sebecké? na svete je ľudí ako ... mama sa skrýva za tvojho partnera, ale v podstate chce vnúča ... lenže ty nemusíš plniť všetky mamine životné priania ....

biba_18
Dnes o 12:26

@retatka mne to povedala 25-ročná spolužiačka 😂

liusa82
Dnes o 12:44

mne takéto otázky nikto nedáva🙂 tiež nechcem deti.A ak majú blbé reči cudzí ludia, vždy ich nejako drzo odpálkujem a potom už ozaj čušia na túto tému.Ale tak chápem,nie každý je taká papula ako ja a vie si rýchlo odpoveďami poradiť.Skús byť drzejšia aby nabudúce dali pokoj.Ja mám aspoň podporu rodičov.Tí mi ešte aj kvitujú že načo do tejto doby..že len malí zmrdi sú to😀 samozrejme že to aj mamča myslí v srandovnom tóne.Ale vďaka bohu za takých rodičov ako mám ja.No musíš byť viac otrlejšia

jaass
Dnes o 12:53

@liusa82 povedať na dieťa zmrd? Skôr by som uvažovala o tebe a tvojich rodicoch či ste psychicky v poriadku 🥶 hrozne správanie 🤮 tak sa ani cigani na Luniku 9 nesprávajú a nevyjadruju

biba_18
Dnes o 12:58

@jaass aha ju moralistku ...

liusa82
Dnes o 13:05

@jaass ukludni sa.Veď nečítaš alebo čo? že je to písané a povedané v srandovnom duchu? presne toto som čakala kedy sa kto obuje práve do tohto nevinného slovíčka🙂 ved ty si maj doma aj armádu zmrdíkov ak ti to vyhovuje😉

jaass
Dnes o 13:06

@liusa82 no nevinne slovo to nie je 🙂 ale asi tak žiješ no podľa tvojich vyjadrení, Asi je to vo vašej rodine ok takéto správanie 🤦‍♀️

liusa82
Dnes o 13:07

@jaass škoda ťa aj komentovať..nemáš žiadny zmysel pre humor

hederamonstera
Dnes o 13:08

To je take tazke povedat, ze deti nechcete a nech daju pokoj?

suzitok
Dnes o 13:50

Ja som sa už naučila, že na podpichovačné otázky treba odpovedať slušne a drzo...hlavne stručne a nevysvetľovať...je to čisto vaša vec a nikoho do toho nič..

lonely66
Dnes o 14:05

@liusa82 tak ja osobne mám zmysel pre humor, ale slovo zmrd na dieťa tiež považujem za pritvrdé. nech ho napíšeš akokoľvek "s humorom". toto som si pomyslela len o dvoch deckách, ktoré som zažila za posledné obdobie. jedno si myslelo, že mu patrí svet, lebo ho k tomu vedie jeho dementný otec, vyslovene správanie absolútneho grobiana a o druhom, ktoré vrieskalo na iné deti sprosté nadávky, dokonca aj dospelým nadávalo a všetko okolo seba hádzalo o zem. tak u týchto som si také slovo v duchu povedala. podotýkam, že tieto deti mali 7-8 rokov.... hrôza pomyslieť, čo majú v rodinách, keď sa takto chovajú bežne von, na verejnosti....
vtedy si pomyslím, zmrd. hoci viem, že to decko za to nemôže, že je to výchovou - nevýchovou rodičov...
ale povedať bežne na slušne chovajúce sa deti "zmrd", mi pripadá veľmi tvrdé vyjadrenie. tvrdé a hrubé.

autorka - ťažko povedať, či si alebo nie si sebecká. to, že ti to mama otĺka o hlavu a vyhovára sa pritom na partnera, ktorý sa v tomto s tebou zhodou, je smiešne. a či si sebecká? tak ja som stará garda, ja si myslím, že ľudia by sa mali rozmnožovať. nie ako cigáni, ale ak pár (dvaja) majú 1-2 deti, tak udržia "rod" a planétu nepreľudnia. niekto po nich zostane a niekto bude jedného dňa aj produkovať nejaké výstupy (cháp - dane napríklad). takto sa dopracujeme naozaj do štádia, že sa môžeme aj pokrájať a na dôchodky sa ísť doslova pásť - čo už teraz je reálna hrozba. a čím menej detí, tým menej zárobkovo činných o 20-30 rokov a žiadny príjem do štátnej kasy. alebo teda príjem ukrátený o to, čo by práve tieto deti časom vyprodukovali...
Ďalej, ak sa na to dívam z hľadiska možnosti odovzdať svoje skúsenosti, názory, vedomosti, obohatiť svet o niekoho, kto je tu po nás, aj z tohto dôvodu by som si dovolila vyjadriť tvrdenie, že rozhodnutie nemať dieťa-deti, je sebecké.
ľudia, ktorí deti nechcú, ich nechcú v 95% pre svoje pohodlie. aby neprišli o pohodlie, štandard, o slobodný život, aby sa zbavili toho, žeby mohli byť niekedy zodpovední za niekoho iného. čiže ja osobne z týchto dôvodov považujem toto rozhodnutie za sebecké.

čomu nerozumiem a nikdy nepochopím je tlak tvojej matky, či okolia. týchto ľudí do toho naozaj nič nie je, ako sa vy dvaja rozhodnete. vari žijete pri matke, že toto musíš počúvať často? lebo ak nie, tak vymedziť kontakt a vymedzovať ho dovtedy, kým nepochopí, že táto téma je tabu. a vybavené. musíš si to vyriešiť ty, je to tvoja matka...