Sťahovanie sa so stredoškolákom

kalifka
22. aug 2022

Dobrý deň manžel dostal ponuku odísť pracovať do Nemecka presnejšie mesto Roding. Už tam bol viac krát služobne a veľmi sa mu páčilo. Ja nenamietam odísť, nakoľko žiaľ ja už nemám rodičov ani starých rodičov, ale máme syna ktorý teraz nastupuje na strednú školu. Syn sa učil nemecký jazyk tri roky a aj hk to bavilo.
Máte s tým niektorá skúsenosť?
Ďakujem za odpovede 😊

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gleep1
22. aug 2022

Hmm to je taký citlivý vek, kedy človek potrebuje viac partiu než rodinu, určite to nebude mat lahke, ale neskôr Vám podľa mna poďakuje. Po tom čo predviedli politici v tomto funkčnom obdobi pochybujem, že sa Slovensko v najbližšej dobe vyhrabe z 💩, práve naopak, s fašistami pôjdeme ešte viac dolu vodou. On si to určite časom uvedomí. Byt vami zaplatila by som mu okamžite intenzívne kurzy nemčiny aby mal prechod čo najľahší a motivovala by som ho aby pozeral filmy a seriály v nemčine.

haley7897
22. aug 2022

@kalifka v zahraničí sú školy úplne zvyknuté a pripravene na žiakov ktorý absolútne nehovoria jazykom danej krajiny. On základy má, par mesiacov a bude ako ryba vo vode. Nebála by som sa toho.

kalifka
autor
22. aug 2022

@nikto2234
@gleep1
@haley7897 ďakujem za odpovede 🥰 syn má 17 rokov, rok nechodil do školy kvôli zdravotným problémom- tak začína odznova. Teraz už je omnoho lepšie a spýtali sme sa jeho čo na to hovorí. Jemu je to jedno 😂 len nechce aby sme sa odtrhli od seba - mi tu a manžel vonku. Manžel by mi vedel po čase vybaviť u nich prácu ale viem aj ja prestúpiť z mojej Slovenskej pobočky do Nemeckej.
Presne chceme pre syna lepšie podmienky a vieme, ako pobyt v zahraničí mu dá do života veľa.

anjelicek26
23. aug 2022

Treba tu prilezitost vyuzit, syn sa velmi rychlo adaptuje a ako pise kocka vyssie, tu su na prijimanie deti s casto aj nulovymi jazykovymi znalostami pripraveny. Prepnut netflix do nemciny, mobil tiez, nech to ma uz v usiach... ty potrebujes manzela pri sebe, nie taketo pendlovanie, takze smelo do toho... len sa prosim nevydes, ked prijde prve vysvedcenie, tu je uplne iny system znamkovania ako na Slovensku.